Keittiötrendit 2022 – luonnonläheistä harmoniaa ja rohkeaa yksilöllisyyttä

Kaupallinen yhteistyö

Etätyöpäivien lounaita, hapanjuurileipiä, kotikeittiöissä kokattuja ravintolaillallisia… Viime vuosien poikkeukselliset ajat ovat vaikuttaneet kovasti siihen, miten kodeissa – erityisesti niiden keittiöissä – ollaan ja eletään. Muuttuneiden tarpeiden lisäksi laajat, maailmaa muokkaavat megatrendit, kuten huoli ilmaston lämpenemisestä näkyvät jo konkreettisesti siinä, mitä kotikeittiöiltä toivotaan. Seuraavat viisi keittiötrendiä ovat pinnalla vuonna 2022.

Hybridikoti – keittiöstä on moneksi

Keittiössä on tällä hetkellä monessa kodissa monta virkaa – sen tulee toimia niin arjen hermokeskuksena, työtilana kuin tunnelmallisena illanviettopaikkanakin. Keittiön toiminnallisuus on siis noussut entistä voimakkaammin keskiöön. 

Ratkaisun keittiön monikäyttöisyyteen voivat tarjota esimerkiksi modulaarisuus ja erilaiset kätevät säilytysratkaisut, kuten aamiaiskaapit, taittuvat taskuovet tai näppärät sokkelilaatikot. 

Vida-keittiön tilava ja monikäyttöinen saareke muuntautuu hetkessä työpöydästä keittiön työtasoksi, kun läppärit tai koulukirjat sujautetaan vetolaatikkoon tai päätyhyllyyn. 

Jos keittiö on avoin, voivat keittiömalliston kalusteet luoda yhtenäisyyttä sen ja kodin muiden tilojen välille. Esimerkiksi Nordic Nature -malliston aaltolasiovilla varustettu senkki sopii mainiosti tuomaan lisää säilytystilaa vaikkapa ruokailutilan tai olohuoneen puolelle.

Home cooking – elämyksiä kotikeittiössä

Matkustelu on ollut pitkään poissa päiväjärjestyksestä, mutta onneksi omassa kotikeittiössä voi makumatkailla mihin tahansa! Moni onkin innostunut ruoanlaitosta ja leipomisesta uudella tavalla, jopa niin että kotikeittiössä nautitaan ravintolatasoisista makuelämyksistä. 

Tärkeä osa kokemusta on ruuan lisäksi ympäristön tunnelma –  kotikeittiön suunnittelussa inspiroidutaankin nyt kahviloiden ja ravintoloiden tunnelmasta. Keittiöön voi luoda esimerkiksi ranskalaisen bistron ilmeen, mutta myös pienemmillä yksityiskohdilla on merkitystä. Kotona kokattu illallinen nousee uudelle tasolle, kun pöytä on katettu kauniisti ja kynttilät sytytetty.

Hyvinvointia ja luonnonläheistä harmoniaa

Keittiöllä voi olla isompi merkitys hyvinvointimme kannalta kuin ensin tulisi ajatelleeksi. Kiireettömät kokkaushetket voivat olla tärkeitä palautumisen paikkoja – risoton hämmentäminen tai vihannesten pilkkominen keittoa varten voi olla parhaimmillaan meditatiivista puuhaa. Puhumattakaan niistä onnen tunteista, joita hyvän aterian jakaminen lempi-ihmisten kanssa tuottaa.

Harmonista tunnelmaa henkivässä keittiössä kokkaaminen on ilo, niinpä ajan hermolla olevaan keittiöön poimitaan nyt sävyt, muodot ja materiaalit luonnosta. 

Uuden Nordic Nature -keittiömalliston elegantti ja aisteja hivelevä ilme syntyy kiinnostavista, orgaanisista muodoista, luonnollisista, mutta vahvoista sävyistä sekä materiaalien vuoropuhelusta. 

Luonto-värikokoelman sävyt on malliston nimen mukaisesti poimittu pohjoisen luonnosta – sen metsistä, pelloilta ja vesistä. Luonnonläheisten, ammattilaisten ajatuksella kuratoimien sävyjen avulla voi tuoda väriä keittiöön ilman pelkoa siitä, että sävy menisi pois muodista – ne on nimittäin valittu ajattomuus edellä. 

Sammaleen vihreä sävy tuo metsän rauhoittavan vaikutuksen keittiöön.
Neve-keittiö sävyssä Hiekka henkii harmonista fiilistä.

Vastuullisuus – aikaa ja käyttöä kestävä keittiö

Sen lisäksi, että keittiön halutaan tukevan omaa hyvinvointia, yhä tärkeämpi osa keittiösuunnittelun palapelissä on vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys. 

Vaikka puhutaankin trendeistä, ei se suinkaan tarkoita, että keittiöön tehtävät valinnat olisivat sesonkiluontoisia tai lyhytaikaisia. Päinvastoin, nyt ollaan valmiita panostamaan kestäviin ja laadukkaisiin materiaaleihin ja räätälöityihin ratkaisuihin – vastuullisin keittiö kun on mahdollisimman pitkäikäinen keittiö. Esimerkiksi tasomateriaaleista kivi ja kvartsi ovat nyt suosittuja. 

Lue myös: Vastuullisia valintoja keittiöön – huomioi nämä 6 asiaa suunnittelussa

Rohkeasti yksilöllinen keittiö

Harmonisuus ja murretut, luonnonläheiset sävyt ovat nyt pinnalla, mutta niin myös räväkämmät ratkaisut. Neutraaleja valintoja on perinteisesti haluttu suosia ajattomuuden nimissä, mutta aikaa kestävin keittiö on sellainen, joka ilahduttaa omistajaansa joka päivä ja kuvastaa tämän persoonaa. Valitse siis keittiöön rohkeasti juuri itseäsi puhutteleva, voimakaskin väri tai säväytä näyttävillä yksityiskohdilla! 

Esimerkiksi keittiö intensiivisen punaisessa Karpalo-sävyssä sopii kodin katseenvangitsijaksi. 

Inspiroiduitko näistä keittiötrendeistä? Ota askel kohti uutta unelmakeittiötä ja varaa maksuton suunnitteluaika lähimpään Keittiömaailman myymälään!