Kevätsiivouksen aika? Anna robottien hoitaa imurointi, moppaus ja ikkunoiden pesu!

Pitkän talven jälkeen siivoamisen tärkeys korostuu erityisesti allergiaperheissä. Lue vinkit siihen, miten helpotat siivousurakoita ottamalla käyttöön apukädet: robotti-imurin ja ikkunanpesurobotin.

Robotti-imuri on monessa taloudessa tuttu näky: lattioita itsekseen kiertelevä robotti lasketaan joissain kodeissa jo liki perheenjäseneksi. EVX Storen verkkokauppajohtaja Teemu Vaalion mukaan robotti-imureiden suosio vain kasvaa:

Sisäilmaongelmista ja allergioista puhutaan nykyään onneksi entistä enemmän ja niidenkin helpottamiseen on olemassa teknologiaa. Erityisesti ne perheet, joissa allergiat aiheuttavat harmia, hankkivat kotiin usein robotti-imurin.

Vaalio kertoo, että markkinoilla on imurimalleja, jotka poistavat imurin läpi kulkevan huoneilman allergeenihiukkasista lähes kaikki. Huipputasoinen suodatin löytyy esimerkiksi iRobot Roomba -imureista.

Osassa roboteista on myös 3-in-1-ominaisuus, jonka ansiosta lattian kostealla pyyhintä hoituu samalla kertaa.

Nämä moppaavat pölynimurit, esimerkiksi Viomi S9-malli, ovat huippulaitteita allergiaperheeseen. Kuluu vähemmän vaivaa ja kotona on entistä helpompi hengittää, Vaalio kuvailee.

Älykkään siivoamisen seuraava taso: robotti ikkunanpesuun

Ikkunoiden peseminen on eittämättä yksi vaivalloisimmista kotitehtävistä. Kevään ensimmäiset auringonsäteet paljastavat laseihin kerääntyneen lian, jonka vuoksi sisään tulevasta valosta saattaa suodattua jopa 40 prosenttia!

Vaikka kaikki tiedostavat puhtaiden ikkunoiden aikaan saaman ilon, moni välttelee urakkaan ryhtymistä viimeiseen asti, sillä siihen liittyy varsinaisen pesun lisäksi tavaroiden siirtämistä pois alta sekä siivousvälinevaraston täydentämistä monenlaisin tarvikkein.

Ikkunoiden joka reunaan ja nurkkaan kurottelu voi olla vaarallistakin eikä sovi kaikille, Vaalio tietää.

Osa kodin siivousta suunnittelevista päättää suosiolla palkata urakkaan ulkopuolista apua, vaikka niin ei välttämättä tarvitsisi tehdä: robotti voi olla huomattavasti edullisempi ja helpompi tapa saada koti siistiksi.

Vaalion mukaan etenkin ylläpitosiivouksesta selviytyy robotin avulla helposti. Kun ikkunat on kertaalleen pesty kunnolla, robotti tarjoaa avun niiden puhtaanapitoon myös siitepölykautena, jolloin pölyä kertyy lasien pintaan jatkuvalla syötöllä. Tällöin ikkunoita ei tarvitse pestä kevään aikana useaan kertaan itse.

Pesurobotit kotikäyttöön

EVX Storen valikoimassa on Xiaomi-merkin kolme pesurobottimallia.

Hinnat liikkuvat noin 250 euron molemmin puolin. Myöhemmin verkkokauppaan on tulossa myös Mamibot-robotteja, joissa on hieman erilainen pesumekanismi, Vaalio vinkkaa.

Ikkunanpesurobotti on monille tuntematon laite, mutta käyttöönotto onnistuu helposti myös muilta kuin teknologian himoharrastajilta: toimintamekanismi on lopulta yksinkertainen ja robotit on tehty käyttäjäystävällisiksi.

Millaisiin koteihin Vaalio erityisesti suosittelee ikkunanpesurobottia?

Erityisesti huoneistoihin, joissa ikkunat ovat isoja tai kaikkiin kohtiin yltäminen on muista syistä haastavaa, ikkunanpesurobotti on todella kätevä. Yhdellä pesukerralla voi saada pestyä 70-80 neliömetrin verran ikkunapintaa.

Käyttö on tosiaan helppoa: ikkunanpesurin töpseli laitetaan seinään ja virtajohto kiinnitetään ikkunan sivuun varamekanismiksi. Kun pesu virtapainikkeesta käynnistyy, laite osaa itse hahmotella kulkureitin ja automaattisesti mukauttaa kulkuaan siten, ettei se esimerkiksi kulje ikkunan reunojen yli. Lasipinnassa kiinni robotti pysyy imumekanismilla.

Yksinkertainen ylläpitää, helpotusta myös muuhun siivoukseen

Ikkunanpesurobotin ylläpito ei vaadi käyttäjältä paljoa: sen puhtaanapidosta tulee huolehtia ja laite tulee varastoida siinä olevien ohjeiden mukaan. Pesussa voi käyttää samoja aineita, joita muutenkin ikkunanpesussa käytetään.

Ikkunanpesureista on Vaalion mukaan yllättävä apu myös muussa kodin siivouksessa.

Xiaomi-merkkisissä ikkunanpesuroboteissa on se ominaisuus, että niitä voi käyttää myös muiden kodin pintojen puhdistamiseen. Ne ovat huippuapureita erilaisten laattojen, ovien ja esimerkiksi peilien pesuun. Älytoimintojen avulla laite osaa säädellä imumekanismiaan siten, että se pysyy kiinni pinnassa ja osaa ottaa huomioon sen likaisuuden tason.

EVX Store, sähkökäyttöisten kodin apuvälineiden asiantuntija, tarjoaa verkkokaupassaan laajan valikoiman arkea helpottavia laitteita. Robotti-imurit ja ikkunanpesurobotit ovat  uusinta uutta elämää helpottavan teknologian joukossa.

Evxstore.com on yksi SB Ecommerce Group Oy:n verkkokaupoista. Saman konsernin muita verkkokauppoja ovat muun muassa markkinointitarvike.fi ja sauso.com