Kodin ilme uusiksi pienillä muutoksilla – lue pintaremonttien hintaesimerkit

Kaupallinen yhteistyö

Pienilläkin muutoksilla voi olla iso merkitys kodin yleisilmeeseen. Keräsimme keinoja, joilla voit helposti ja halvalla freesata kotiasi, joko itse tai ottamalla avuksi ammattilaisen. 

Maalaaminen ja tapetointi 

Kodin seinät ovat näkyvä ja tilaa hallitseva elementti, joten niihin kannattaa panostaa. Jo pienikin sävyn muuttaminen, saati sitten rohkeasti näyttävillä väreillä maalaaminen tai tapetointi voivat muuttaa täysin tilan ilmettä.

Moni suosii vaaleita sävyjä, sillä ne tuovat kotiin valoisuutta ja tilan tuntua, mutta rohkeitakaan värivalintoja ei kannata pelätä. Yksi suosittu tapa on maalata tai tapetoida yksi tai useampi seinä ns. tehosteseinäksi, joka lisää tilan kiinnostavuutta, tekemättä siitä kuitenkaan tunkkaisen tai pimeän oloista.  

Erilaiset kuviotapetit ovat kasvattaneet lähiaikoina suosiotaan. Kuviotapettia asentaessa tulee panostaa erityisen paljon työn suunnitteluun, jotta kuviot saadaan aseteltua hyvin kohdilleen ja lopputulos on siisti.  

HINTAESIMERKKI:

Tapetointi, Tampere 

Kerrostaloasunnon betoniseinä kaipasi uutta tapettia. Tapetin asennuksessa tuli ottaa huomioon kohdistettavia kuvioita. 

Toteutunut hinta: 2 190 €

Lue lisää tästä remontista

Lattia 

Lattiaremontti voi äkkiseltään kuulostaa laajalta ja vaativalta projektilta, mutta on todellisuudessa suhteellisen helppo ja nopea toteuttaa. Lattiaremontin tarpeeseen vaikuttaa ensisijaisesti lattian materiaali. Jos kyseessä on esimerkiksi lautalattia, jo pienellä pintakäsittelyllä saadaan yleensä ihmeitä aikaan. Jos taas kyseessä on vaikkapa kovin kärsinyt muovimatto tai halkeilleet laatat, voi olla, että koko lattia tai ainakin osa siitä kannattaa uusia.  

HINTAESIMERKKI:

Lattiaremontti, Hankasalmi 

Hankasalmelaisen omakotitalon vanha laminaattilattia purettiin ja tilalle asennettiin vinyylilankku. Pinta-alaa oli yhteensä n. 72 m2.  

Toteutunut hinta: 2 500 € 

Lue lisää tästä remontista 

Kahvat 

Kaappien tai ovien kahvojen vaihtaminen voi tuntua pieneltä ja vähäpätöiseltä asialta, mutta todellisuudessa vaikutus on usein hyvinkin näkyvä. Kultaiset ja messingin väriset kahvat ovat olleet viime aikoina kovassa suosiossa, mutta markkinoilta löytyy kahvoja jokaisen makuun aina yksinkertaisista moderneista malleista vanhanaikaisempiin rustiikkisiin malleihin.  

Sähkökalusteiden päivitys 

Sähkökalusteiden päivitys on asia joka ei usein tule mieleen, sillä emme välttämättä koe esimerkiksi valokatkaisijoiden olevan sisustuksellinen elementti. Sähkökalusteita on kuitenkin mahdollista valita laajasti erilaisia, ja erityisesti vanhanaikaiset, retrot vaihtoehdot ovat nyt kovassa suosiossa.

Pistorasioita ja katkaisijoita on saatavilla monissa eri väreissä ja malleissa. Kuvan malli sulautuu nätisti yhteen seinän materiaalin kanssa.

Huom! vaikka kotoasi löytyisikin tyylikkäät alkuperäiset, vanhat sähkökalusteet, on ne syytä tarkistaa ja tarvittaessa vaihtaa uusiin, vanhat sähköasennukset voivat olla vaarallisia. Sähköasennukset tulee aina teettää ammattilaisella.

HINTAESIMERKKI:

Yksiön sähköpisteiden modernisointi, Lahti 

Urakkamaailman käyttäjä halusi modernisoida kerrostaloyksiön sähköpisteet. Kohteesta ei oltu tehty vielä sähkösuunnitelmaa, eikä pintoja tarvinnut remontin yhteydessä purkaa. 

Toteutunut hinta: 410 € 

Lue lisää tästä remontista 

Valaistus 

Valaistuksella on iso merkitys tilan yleisilmeeseen. Jo pelkkä lampun vaihto vaikkapa himmeämpään tai kirkkaampaan malliin voi tehdä ihmeitä. Lisäksi lampun varjostimilla saadaan paljon muutosta aikaan. Varjostimia kannattaa etsiä kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista, joissa on usein laajat valikoimat.   

HINTAESIMERKKI:

Valaisimien asennus, Helsinki 

Helsinkiläiseen kerrostaloasuntoon asennettiin kaksi Artekin riippuvalaisinta. Kohteessa ei ollut ennestään kattokoukkuja. Lisäksi pistorasia vaihdettiin uudempaan malliin.  

Toteutunut hinta: 276 € 

Lue lisää tästä remontista 

Lisää toteutuneiden pintaremonttien hintoja löydät täältä

Löydä paras tekijä remontillesi Urakkamaailmasta!