Kotikatu365 Hatsala on moderni kyläyhteisö kaupunkiympäristössä

Kaupallinen yhteistyö

Kuopion Hatsalaan rakennettava uusi Kotikatu365-asuin- ja palvelukortteli vie ajatuksen modernista kyläyhteisöstä vielä askelen verran pidemmälle. Yhteistiloineen, yhteiskäyttövälineineen, lähipalveluineen ja aktiviteetteineen se tukee hyvinvoivaa kaupunkielämää ja helpottaa asukkaiden arkea.

Kaupungistuminen on muuttanut asumista ja sen myötä myös perinteinen suomalainen asumisen unelma on muuttunut. Siinä missä sodanjälkeinen sukupolvi haaveili omakotitalosta järven rannalla keskellä kaupunkia, tämän hetken suurimman ikäluokan – 1960-luvulla syntyneiden – kaipaama lapsuusajan mielenmaisema löytyy kaupungista lähiöpihalta ja sen ympärillä elävästä asuinyhteisöstä, jossa eri-ikäisten ihmisten vuorovaikutus luo asumiseen turvallisuutta ja inhimillistä arvoa.

Kotikatu365-hyvinvointiasumisen korttelialueet osuvat hyvin juuri tämän hetken suomalaiseen asumisen unelmaan, uskoo Pekka Ronkainen, joka luotsaa toimitusjohtajana uudenlaisia asuinalueita rakennuttavaa Health City Finland Oy:tä.

Tämän vahvistaa myös Oulun Kotikatu365 -Lipporannassa tehty tuore kyselytutkimus, jossa yli vuoden Kotikatu365-korttelissa asuneet eri-ikäiset asukkaat kertovat turvallisuuden tunteensa ja sosiaalisuutensa kasvaneen sekä aktiivisuutensa ja liikuntansa lisääntyneen. He kokevat asuinyhteisössään aitoa yhteenkuuluvuutta naapureidensa kanssa ja hyödyntävät palveluita, jotka tekevät heidän elämänsä helpommaksi, Ronkainen kertoo.

Asukkaiden yhteistiloista löytyy hyvin varusteltu kuntosali.

Puitteet mukaville kohtaamisille ja palveluita sujuvaan arkeen

Mitä uutta Kotikatu365 sitten tuo kaupunkiasumiseen? Kolmen sukupolven Kotikatu365-kortteli koostuu noin 10 asuinkerrostalosta ja tarjoaa oman kodin lisäksi ainutlaatuisen lähiympäristön. Modernin asunnon lisäksi asukkaan käytössä on poikkeuksellisen laajat yhteistilat – Hatsalassa yhteisiä tiloja on jopa 600 neliön verran. Tiloissa on muun muassa ammattilaisten suunnittelema monipuolinen kuntosali, saunaosasto, yhteinen olohuone tv-kanavineen ja lehtineen, etätyötiloja ja lasten leikkihuone. Lisäksi käytettävissä on kokous- ja juhlatila keittiöineen sekä vierashuone, jotka ovat tarvittaessa varattavissa asukkaan omaan käyttöön.

Asukkaiden yhteiskäytössä on myös polkupyöriä ja monenlaisia hyötyvälineitä. Lisäksi tarjolla on erilaisia arkea helpottavia lähipalveluita, kuten kotisiivous ja pikatalkkaripalvelut. Palvelut ja tilat varataan Kotikatu365-palveluportaalista, joka on myös alueen oma viestintäkanava.

Monipuoliset yhteistilat luovat puitteet eri sukupolvia edustavien asukkaiden mukaville kohtaamisille ja yhteiselle tekemiselle. Kotikatu365 Hatsalan asukas voi portaalin kautta kutsua naapureitaan vaikkapa yhteiseen elokuvailtaan yhteistilojen olohuoneessa tai viettämään rentouttavaa uintihetkeä Kuntolaakson upeassa uimahallissa, Pekka Ronkainen toteaa.

Health City Finland toimii korttelin palveluoperaattorina, joka tarjoaa aulapalvelun ja varmistaa, että yhteiskäyttöiset tilat ja tavarat pysyvät kunnossa. Operaattori myös etsii asukkaita palvelevaan palveluportaaliin ja korttelin liiketiloihin asukkaita parhaiten palvelevat toimijat: esimerkiksi lapsiperheiden arkea helpottaa alueella toimiva päiväkoti.

Kotikatu365-aulapalvelu palvelee asukkaita paikan päällä ja digitaalisesti.

Unelmien asumisympäristö luo tärkeää inhimillistä arvoa

Monipuolisista Kotikatu365-palveluista huolimatta Hatsalaan rakennettavan korttelin asuntojen neliöhinnat ovat kuopiolaista keskitasoa. Laaja tila- ja palvelukokonaisuus on asukkaiden käytössä edullisella, kännykkäliittymän hintaa vastaavalla asuntokohtaisella palveluvastikkeella.

Pekka Ronkainen korostaa, että unelmien asunnolla on myös muita tärkeitä arvoja kuin siitä maksettava hinta tai markkina-arvo.

Asunnon kyky täyttää yksilöllisiä inhimillisiä tarpeita on aivan oleellista viihtymisen kannalta. Siihen perustuu muun muassa ihmisten halu sisustaa ja remontoida asuntojaan omien mieltymysten mukaan. Samaa inhimillistä arvoa palvelevat myös oman kodin seinien ulkopuolelta löytyvät tekijät, kuten korttelin yhteistilat tai mukava naapurusto. Kotikatu365-asunto vastaakin nykypäivän asumisen unelmaan niin markkina-arvonsa kuin inhimillisen arvonsakin puolesta, Ronkainen kiteyttää.

Tutustu Kotikatu365 Hatsalan myytäviin asuntoihin.

www.kotikatu365.fi