Loviisan Kuningattarenrannan huipulle kohoaa espoolaisperheen ”Kruunu” – ”Nyt jo lämmin ja kotoisa fiilis uudesta kotikaupungista”

Kaupallinen yhteistyö

Espoolaiset Juuli ja Ossi Nakari asuvat 126 neliöisessä omakotitalossa 1,5-vuotiaan lapsensa Eelin ja Ulla-koiran kanssa. 2017 valmistuneen omakotitalon oli tarkoitus olla perheen pitkäaikainen koti. Suunnitelmat muuttuivat, kun he huomasivat Loviisan Kuningattarenrannassa järjestettävät asuntomessut.

Alueen tontteja oli myynnissä, ja Ossi ehdotti Juulille hetken mielijohteesta uuden kodin rakentamista alueelle.

Innostuin ajatuksesta, kun etsin lisää tietoa alueesta. Emme olleet aikaisemmin käyneet Loviisassa, joten lähdimme heti vierailemaan uudella asuinalueella. Vierailusta jäi todella hyvä tunne, ja päätimme alkaa suunnittelemaan uutta kotia ja hakea tonttia, Juuli Nakari kertoo.

Psykososiaalista tukea syöpää sairastaville nuorille kehittävä Juuli ja rakennusalan yritysten talouden parissa työskennellyt Ossi olivat tottuneet etätyöskentelyyn viime vuosien aikana, ja aikaa kotona tuli vietettyä aikaisempaa enemmän. Siksi kotikaupungin sijainnilla ei tuntunut olevan enää niin paljon merkitystä. Myös ajankohta ja uniikki tilaisuus sopivat perheelle loistavasti.

Meidän ei tarvinnutkaan olla enää aivan lähellä työpaikkoja tai toimistolla joka päivä. Eeli ei mene vielä moneen vuoteen kouluunkaan, joten voisimme hyvin asettua Loviisaan, Ossi sanoo.

Toukokuussa 2021 pariskunta sai tietää, että heidät oli valittu hakemalleen tontille rakentajiksi.

Aloin itkemään, kun sain puhelun. Idea konkretisoitui, ja aloimme toden teolla edistää uuden kodin suunnittelua, Juuli sanoo.

Perhe viehättyi Loviisan luonnosta ja läheisistä palveluista. Loviisa sijaitsee kätevästi vain tunnin matkan päässä pääkaupunkiseudusta, ja matka sukulaisille Pohjois-Karjalaan lyhenee tunnilla.

Nyt jo lämmin ja kotoisa fiilis uudesta kotikaupungista. Loviisa vaikuttaa ihanalta ja idylliseltä. Kaupungissa tuntuu olevan paljon vanhaa ja uutta, eläväisiä tapahtumia ja historiaa. Odotamme myös yhteisöllisyyttä uusien naapureidemme kanssa. Heistä saamme varmasti vertaistukea rakennusprojektissa, Juuli sanoo.

Kivinen ”Kruunu” taipuu joustavasti elämäntilanteisiin

Nakarin perhe rakennuttaa omakotitalon Kuningattarenrannan tuhannen neliön merenrantatontilleen. Tontilta on mahtavat näkymät jokaiseen ilmansuuntaan ja merelle.

Tonttimme sijaitsee alueen korkeimmalla kohdalla. Nimesimme talomme Kruunuksi, joka kohoaa alueen ylle. Ilta-aurinko syleilee rinteen taloja, voiko parempaa olla, Ossi Nakari kertoo.

Suunnitelmat uudesta kodista ovat kovassa vauhdissa. Perhe haluaa pitää tontin mahdollisimman luonnonmukaisena ja säästää esimerkiksi metsäpohjaa, puita ja kalliota kodin ympäristössä.

Tontille on suunniteltu arkkitehdin avustuksella kaksikerroksinen kivitalo sekä erillinen saunarakennus. Kivi sopii materiaalina ympäröiviin kallioihin ja kestää aikaa arvokkaasti.

Päärakennuksen yläkertaan halusimme avaran keittiön ja olohuoneen yhdistelmän, jotta juttelu huoneesta toiseen luonnistuisi. Sinne tulee myös makuuhuone aikuisille, kylpyhuone, jonka ammeesta aukeaa merinäköala ja makuuhuone Eelille, Juuli kertoo.

Nakareille on tärkeää, että he voivat majoittaa myös läheisiään kodissaan, joten alakertaan on suunniteltu kaksi makuuhuonetta. Rannan läheisyyteen tuleva saunarakennus toimii myös vierasmajana, sillä sinne on kaavailtu vessaa, pientä keittiötä ja tupaa.

Huoneet on suunniteltu muuntautumaan elämäntilanteen mukaan. Koti taipuu vapaa-ajan viettopaikan lisäksi toimistoksi, ja leikkiä rakastavalle esikoiselle tulee huone temmeltämistä varten. Vanhempana hän saa oman huoneen yksityisyyttä varten. Alakertaan on myös yhdistetty kodinhoitohuone ja vaatesäilytys. Näin kaikki pyykki ja vaatteet pysyvät kätevästi samassa tilassa, eikä niiden kanssa tarvitse kulkea rappusia edes takaisin.

Asuntomessuilla luvassa ryhmärakennuttamista ja paikallista taitoa

Kuningattarenrantaan on lisäksi tulossa myyntiin paikallisella osaamisella tuotettuja rivitaloasuntoja. Loviisalaisen Rakennusapu Puumalainen Oy:n toimitusjohtaja Tomi Puumalainen oli pitkään etsinyt tonttia Loviisasta pienrivitalohankkeelleen. Hän tarttui heti tilaisuuteen huomattuaan Kuningattarenrannan mahdollisuudet.

Sekä hyvä kaavoitus että sijainti vaikuttivat päätökseen lähteä rakentamaan alueelle.

Rakennamme 9 asuntoa: kaksioita, kolmioita ja yhden neliön. Asuntoyhtiö sijaitsee aivan rannassa, ja asunnoista on hyvät näkymät merelle. Yhtiöllä on lisäksi oma laituri, Puumalainen sanoo

Kuva: Rakennusapu Puumalainen Oy

Puumalaisen mukaan ekologisuus on trendinä nykyaikaisessa rakentamisessa. Yritys käyttää rakentamiseen ekologista puuta ja uusiutuvia materiaaleja. Hiilijalanjälkeä pyritään pienentämään myös valitsemalla esimerkiksi lämmitysjärjestelmiksi lämpöpumppuja ja uusiutuvan energian keräämiseen aurinkopaneeleita.

Kuningattarenrannalla voi tutustua myös ryhmärakennuttamishankkeeseen. Tamperelainen Insinööritoimisto LaRa Oy toteuttaa yhteistyössä Honkatalojen kanssa neljästä erillistalosta koostuvan asunto-osakeyhtiön konsulttivetoisesti. Kuningattaren Kuutiot ovat nimensä mukaisesti laadukkaita, hirsirunkoisia erillispientaloja, joiden suurista ikkunoista avautuu upeat maisemat.

Kuva: Insinööritoimisto LaRa Oy

Projektipäällikkö Riikka Tapion mukaan insinööritoimisto lähti messuille mukaan haastaakseen itseään. Asuntomessujen ajankohta oli sopiva, ja heillä on kontakteja Etelä-Suomen urakoitsijoihin.

Kuningattaren Kuutioiden luonnossuunnitelmilla etsitään neljä asiakasta, joiden kanssa suunnitelmat tarkennetaan asiakkaiden tarpeiden mukaisiksi. Suunnitelmissa on asukkaille oma piha-alue, yhteis- ja leikkipiha sekä pihasauna, jonka lauteilta avautuu merimaisema.

Kuva: Insinööritoimisto LaRa Oy

Asunnot suunnitellaan vastaamaan asukkaiden toiveita ja tarpeita. Tulevat asukkaat voivat vaikuttaa esimerkiksi erillistalojen tilaratkaisuihin ja sisustukseen.

Haluamme tarjota kiireisille perheille mahdollisuuden rakennuttaa unelmien koti helposti asiantuntijoiden avustuksella. Kuningattaren Kuutioissa on vielä muutama asunto vapaana, Tapio sanoo.

Kuva: Insinööritoimisto LaRa Oy

Asuntomessut 2023

  • Loviisan Kuningattarenranta on Loviisanlahden ja Saaristotien väliin rakentuva uusi asuinalue, jossa järjestetään asuntomessut 7.7.-6.8.2023.
  • Alueelta aukeavat upeat näkymät sekä merelle että vastarannalla sijaitsevaan Loviisan historialliseen vanhaan kaupunkiin ja harjumaisemaan.
  • Messuilla on kolme teemaa: valaistuksella on väliä, merellä on merkitystä sekä asunto on enemmän kuin koti. Suunnittelussa sitoudutaan parhaan saatavilla olevan teknologian mukaiseen käyttäjälähtöiseen ja älykkääseen rakentamiseen sekä monipuoliseen moderniin rakentamiseen.
  • Alueelle suunnitellaan muun muassa omarantaisia omakotitaloja, meren päällä kelluvia taloja sekä kasvihuonetalo.
  • Huikealle paikalle meren rantaan ja kaupungin keskustaan tulossa uusia rivi- paritaloja myyntiin. Myyntiin tulevia kohteita voi seurata osoitteesta Kuningattarenranta.fi sekä alueen Facebook ja Instagram -tileiltä.
  • Loviisa on viihtyisä, vajaan 15 000 asukkaan pikkukaupunki Suomenlahden rannalla itäisellä Uudellamaalla. Luonnon ympäröimässä merenrantakaupungissa on kaikki tarvittavat palvelut lähellä. Kaupunki sijaitsee moottoritien lähellä ja tarjoaa mahtavat puitteet etätyöskentelyyn.

Lue lisää Kuningattarenrannasta!