Luksusta luonnosta – uutuuskeittiö henkii kodikasta harmoniaa

Minkälainen on ylellinen keittiö vuonna 2021? Ei suinkaan kiiltävä ja kliininen, vaan harmoninen ja kutsuva. Ärsykkeiden täyteisessä ja kiireisessäkin maailmassa asuinympäristöltä kaivataan selkeyttä ja maadoittavaa vaikutusta. 

Ainekset harmoniaan löytyvät luonnosta – missä tuntisimmekaan samanlaista rauhaa kuin metsässä kulkiessamme tai veden äärellä katsellessamme, kuinka aallot silittävät rantakallioita. Keittiömaailman uusi, Nordic Nature -mallisto onkin saanut innoituksensa pohjoisen luonnosta:

Kaupallinen yhteistyö

Moni kaipaa kotiinsa palaa luontoa ja tässä mallistossa kaiken inspiraation lähteenä on ollut luonto – värit on haettu tammimetsästä, sormipaaneliovien muoto tammen rungosta ja aaltolasioven struuktuuri vedenpinnasta, kertoo konseptipäällikkö Nina Eskelinen Keittiömaailmasta.

Uutuusmallisto ihastuttaa ylellisen kodikkaalla ilmeellään ja tarjoaa elämyksiä aisteille. Tervetuloa inspitoitumaan!

Estetiikka, jossa silmä lepää

Aivan kuten kauneimmissa luontomaisemissakin, myös ihmisen luomissa tiloissa harmonia syntyy selkeydestä, mutta toisaalta myös rytmistä, erilaisten elementtien ja vastakohtien vuoropuhelusta, kiintopisteistä ja yksityiskohdista. 

Nordic Nature -malliston elegantti estetiikka kumpuaa kiinnostavista muodoista ja luonnollisista sävyistä. Mattapintaiset, tummaksi petsatut tammiviiluovet luovat yhtenäisen pohjan, jota maustetaan muilla elementeillä, kuten tyylikkäillä kivitasoilla, aaltopintaisilla lasiovilla sekä kontrastia tuovilla mustilla yksityiskohdilla. 

Ovirivistöön voidaan tuoda rytmiä kehystämällä kaapinovet. Eri pituisilla vetimillä saadaan lisättyä raamitettua vaikutelmaa.

Kokonaisuutta pehmentäväksi elementiksi Nordic Nature -mallistoon on tuotu luonnon orgaanisia muotoja jäljittelevä, pyöristetyillä kulmilla varustettu saareke. Taso on myös nostettu hieman irti kaappien yläreunasta, mikä antaa saarekkeelle ilmavan ilmeen.

Lasiovi puolestaan tuo mallistoon kokonaisuutta keventävän elementin – valo leikkii kauniisti sen aaltoilevalla pinnalla. Aaltolasiovi toimii seinäkaapeissa, mutta siitä voidaan tehdä myös esimerkiksi astiavitriini ruokailutilan tai olohuoneen puolelle.

Laatu piilee yksityiskohdissa, jotka huomaa ehkä vasta, kun katsetta tarkentaa. Nordic Nature -keittiössä yksityiskohdat viimeistelevät kokonaisuuden – mustat, työtasoon upotettavat pistorasiat ja tyylikkäät rimasokkelit vievät designin uudelle tasolle. 

Lue myös:

Keittiön trendisävyt poimitaan nyt luonnosta

Luonnosta kumpuavat keittiötrendit – näin sovellat niitä omaan keittiöösi

Materiaalit, jotka kutsuvat koskettamaan

Visuaalinen ilme on tilan tunnelman ilmeisin osa, mutta myös se, miltä materiaalit tuntuvat, on tärkeää – tuntoaistin kautta syntyy yhteys tilaan. Keittiössä kosketamme pintoja usein joka päivä, joten niillä on aivan erityinen merkitys. Myös materiaalien osalta kiinnostava kokonaisuus syntyy vastakohtien sopusoinnusta ja erilaisista tekstuureista. 

Puupintojen koskettamisella on jopa tutkittu olevan stressiä alentavia vaikutuksia – niissä on lämmin, kodikas ja turvallinen tuntu. Nordic Nature -malliston ovista löytyy kahta erilaista tekstuuria, samettisen sileä ja tammen kuoresta inspiraationsa saanut sormipaneelimainen ovi, jonka aaltoileva pinta elää kauniisti valon mukana.

Nordic Nature -mallistoon on poimittu kauniita, erikokoisiin budjetteihin sopivia tasomateriaaleja. Pehmeän puun rinnalla kestävä kvartsitaso tuntuu koskettaessa viileältä, sileältä ja vakaalta. Mallistoon valittu kauniisti ja luonnollisesti kuvioitu laminaattitaso on edullisempi vaihtoehto työtasoksi.

Elementit, joista syntyy harmoninen kokonaisuus

Nordic Nature -malliston elementeillä syntyy kaunis ja ajaton keittiö monenlaisiin tiloihin, niin omakotitalojen avariin avokeittiöihin kuin kompakteihin kaupunkikoteihinkin. Rajattomien vaihtoehtojen maailmassa omanlaistaan luksusta on ammattilaisten kuratoima mallisto, jonka palaset loksahtelevat paikoilleen vaivattomasti. Vaikka mallistossa on rajattu määrä elementtejä, mahdollisuudet persoonallisen kokonaisuuden luomiseksi ovat monet. 

Nordic Nature -mallisto koostuu seuraavista elementeistä:

  • Nordic Nature -tammiviiluovi ja -sormipaneeliovi
  • Nordic Nature -aaltolasiovi
  • Kauniita tasomateriaaleja
  • Keittiösaareke toteutettavissa myös pyöristetyillä kulmilla
  • Vetimet 6,5 cm – 80 cm
  • Rimasokkelit
  • Tyylikkäät, tasoon upotettavat pistorasiat

Uutuusmalliston elementeistä syntyy harmoniaa henkivä ja aisteja hyväilevä keittiö. Sen täyttäminen tuoksuilla, mauilla ja puheensorinalla tosin jää keittiön käyttäjien vastuulle;) 

Syntyisikö Nordic Nature -malliston elementeistä sinun unelmiesi keittiö? Varaa aika maksuttomaan suunnittelutapaamiseen lähimpään Keittiömaailma-myymälään!