Maaseutukaupungin vinkit hyvään elämään – Hulluna Huittisiin

Kaupallinen yhteistyö

Terveiset täältä Huittisista! Minua pyydettiin kertomaan miksi juuri sinun kannattaisi muuttaa Huittisiin – tai ainakin herättää uteliaisuutesi. Syitä olisi roppakaupalla, mutta kerron tässä muutaman, joiden yhdistelmä tekee arjesta sujuvaa.

Keskeinen sijainti Lounais-Suomen sydämessä

Huittisten sijainti on yksinkertaisesti loistava. Sijainti Lounais-Suomen ytimessä tarkoittaa sitä, että voit asua keskellä kasvukeskuksia ja silti tavoittaa ne kaikki kätevästi samasta paikasta. Hienoa eikös? Tampereelle, Turkuun, Raumalle ja Poriin on tunnin ajomatka ja Helsinkiinkin vain kaksi tuntia. Tämä merkitsee siis myös sitä, että lentokentät ja satamat ovat lähellä, jos olet matkustelevaa sorttia.

huittinen asuminen

Lyhyessä ajassa työn tekeminen on muuttunut. Monipaikkaisuus on mahdollisuus – ehkä myös sinulle? Uudenlainen vapaus valita oman toimiston paikka, on kerrassaan upeaa! Huittisissa on tietysti työpaikkoja, mutta kaupunki sopii myös etätyöläiselle. Valokuitu mahdollistaa nopeat yhteydet ja työmatkaan aikaisemmin käytetyn ajan voit käyttää omaan vapaa-aikaasi. Mitä sinun toimistosi ikkunasta haluat näkyvän?

Huittinen on valittu Satakunnan yrittäjäaktiivisimmaksi kunnaksi jo kaksi kertaa peräkkäin – eikä suotta. Yrittäjillä on hyvä yhteishenki ja kaupunki on mukana monin eri tavoin menestymistä mahdollistamassa. Kurkkaa yritysvideoitamme, niin saat tietää lisää.

huittinen asuminen

Laadukkaat palvelut käden ulottuvilla

Ehdottomasti esille on nostettava palvelut. Viimeistään koronaepidemia on osoittanut, että asuminen täällä maaseutukaupungissa on onnekasta. Meillä Huittisissa palvelut pelaavat ja arjen pyörittäminen on helppoa. Keskustassa on sata kivijalkakauppaa ja palveluntarjoajaa – ja kaikki viiden minuutin pyöräilymatkan sisällä. Täältä saa siis kaiken ja jos joku uupuukin, niin kauppiaat hankkivat sen. Nälkäisenä ei tarvitse olla, sillä ruokakassin tai pitsan voit tilata vaikka kotiovelle.

Satakunta onkin Suomen ruoka-aitta ja Huittisissa syntyy ruokaa aina alkutuotannosta jalostettuihin herkkuihin. Täällä tilamyymälät mahdollistavat lähiruoan hankkimiset suoraan tuottajalta ja paikkakunnan monipuoliset ruokakaupat ovat ottaneet lähituotteet sydämen asiaksi. Ehkä sinäkin olet grillannut Kivikylän Huiluntuhtia? Ja tiesitkö, että Suomen avomaanpinaatit kasvat näillä nurkilla?

huittinen asuminen

Huittisissa myös julkiset palvelut ovat priimaa. Terveyskeskuksesta löytyy muun muassa lääkärit, hammashoitola, perhekeskus, kotisairaala ja sairaalaosasto. Alakouluja on tällä hetkellä viisi ja upouutta keskuskoulua ryhdytään pian rakentamaan. Lapsille löytyy hoitopaikkoja ja vuorotyötä tekevien lapsukaisille oma Pikku Aino -päiväkoti. Lukio on yksi Satakunnan parhaista ja muita toisen asteen opiskelumahdollisuuksia löytyy. Satakunnan ammattikorkeakoulun kampuskin on Huittisissa. Kirjasto on arjen pelastaja ja omatoimikirjasto mahdollistaa lukutoukalle monipuoliset aukioloajat. Huittisissa kierrätys on kunniassa ja vaikkapa kauppareissulla kelpaa pudotella roskat lajittelupisteeseen.

Monipuoliset harrastusmahdollisuudet ja luonto lähellä

Harrastusmahdollisuuksista voisi tehdä kilometrin pituisen listan, mutta tyydyn tiivistämään, jotta et lukijana vallan kyllästy. Huittinen on liikkuva kaupunki ja täällä harrastetaan liikuntaa monipuolisesti. Uusi liikuntahalli, uimahalli, tekonurmi, jäähalli, koulujen liikuntasalit ja yksityiset liikuntayritykset tarjoavat loistavat puitteet sisäliikunnalla. Urheilukenttä, ulkojäät, Kännölän ulkoilualue kuntoportaineen ja ulkoilureitteineen, tarjoavat ulkona liikkujalle mahdollisuudet vaikka mihin.

Kymmenien kilometrien retkeilyreitit löytyvät Pikku-Lapiksikin nimetyltä Harjureitiltä. Ja kun maalla ollaan, niin asutaan luonnon ja viihtyisien ulkoilureittien keskellä. Voit vain valita mihin suuntaan lähdet. Monipuolinen seuratoiminta takaa vaihtoehtoja sekä samalla mahdollisuuden osallisuuteen. Huittisissa on myös paljon hevosihmisiä ja ratsastuskoulussa oppia saavat niin lapset kuin aikuiset.

huittinen asuminen
huittinen asuminen

Kulttuuriharrastajille löytyy mm. teatterikerhoja ja kirjaston Hermanni-salissa on jatkuva näyttely, samaten museossa. Huittisten musiikkiopisto mahdollistaa musiikin perustutkinnon suorittamisen sekä yhdessä tekemistä orkesteri- ja bänditoiminnan kautta. Kansalaisopisto Sataopisto on harrastajan helmi, josta löytyy kursseja kaiken ikäisille ja kaikesta kiinnostuneille. Satakunnan Taitokeskus on kädentaitajien yhteinen kohtaamispaikka.

Luonto on oleellinen osa maalla asumista ja yksi tärkeimmistä asioista viihtymisen kannalta. Pelkästään se, että pääset muutamassa minuutissa metsään, on ihanaa! Vuodenajat ovat konkreettisesti nähtävillä kotisi ikkunasta. Viljavat pellot, vihreät metsät, vehreät lehtipuut, marja- ja sieniapajat. Retkeilijälle Puurijärvi-Isosuon kansallispuisto ja Vanhankosken lehtojensuojelualue ovat lähellä ja alueina ainutlaatuiset. Huittisten halki virtaa useampikin joki ja voit nauttia niistä veneestä käsin, kajakilla melomalla tai sup-lautailemalla. Keskustan Loimijoenpuistossa on uusi rantabulevardi, vierasvenelaituri ja veteen voit pulahtaa uimalaiturilta.

huittinen asuminen

Maaseutukaupungin ihanuuksiin kuuluu toki monipuoliset asumisvaihtoehdot – kohtuuhinnalla. Olit sitten kerrostalotyyppiä, rivitalossa viihtyjä, omakotitaloasuja tai metsämökissä viihtyvä, niin kaikkea löytyy. Voit tutustua asukkaiden omakohtaisiin kokemuksiin uudessa Know Your Hoods -palvelussa.

Oletko sinä jo Hulluna Huittisiin? Seuraa somessa Hulluna Huittisiin -kanavia ja pääset näkemään mitä kaikkea kivaa meillä tapahtuu. Olemme saaneet vieraita tutustumaan Huittisiin ja heidän tarinansa löydät samasta paikasta. Klikkaa siis itse Facebookiin, Instagramiin tai YouTube-kanavallemme. Kanavien vuoropuhelu on koottu Tarinan arvoinen elämä – monipaikkaisuuden ja maaseutuasumisen vetovoima – hankkeessa.

Ota yhteyttä ja tule meille tutustumaan!

Hulluna Huittisiin! – Huittisten kaupunki 

Tarinan arvoinen elämä – monipaikkaisuuden ja maaseutuasumisen vetovoima – esiselvityshanke