Miia löysi ostotoimeksiannolla täydellisen kodin Kangasalta – paras lainatarjous löytyi yllättävää kautta

Miia Kiekara muutti syyskuun viimeisenä päivänä avopuolisonsa kanssa heidän uuteen, yhteiseen kotiinsa. Kangasalan Tohkalassa sijaitseva suuri omakotitalo on keskellä metsää päättyvän tien päässä. Omaa pihaa pariskunnalla on noin 2000 neliötä, ja siihen kuuluu lisäksi oma autotalli.

Asuimme aikaisemmin omissa kerrostaloasunnoissamme Kangasalla, mutta molemmilla oli haaveena asua omakotitalossa. Kun päätimme muuttaa yhteen, tuntui sen etsiminen luontevalta. Yhdessä meillä oli varaa hankkia omakotitalo ja toteuttaa samalla unelmia, Miia Kiekara sanoo.

Uusi koti oli muuttovalmis. Pariskunta nauttii omakotitaloon liittyvästä puuhastelusta ja Kiekara on innostunut tapetoimaan osaa huoneista uudelleen.

Rakastamme omaa rauhaa, ja olemme viihtyneet tällä todella hyvin.

Täydellinen koti löytyi ostotoimeksiannolla

Pariskunta alkoi etsimään yhteistä kotia keväällä. Kodille oli monia kriteerejä: tarpeeksi kätevän matkan päässä kummankin työpaikalta, oma pihasauna ja paljon pihaa. Kaikista tärkeintä oli, että koti sijaitsi rauhallisella paikalla, ei keskellä omakotitaloaluetta.

Koska kyseessä oli niin suuri päätös, halusimme löytää täydellisen kodin yhdellä kerralla.

Kesän alussa he kävivät katsomassa erästä asuntoa. Asuntoa esitteli Sp-Kodin välittäjä, joka ehdotti pariskunnalle ostotoimeksiantoa.

Kiinnostuimme siitä välittömästi. Teimme välittäjän kanssa sopimuksen ja kerroimme, minkälaista taloa etsimme. Positiivista oli se, että ostotoimeksiannosta ei tullut kuluja ennen kuin oikea koti löytyi, Kiekara kertoo.

Jonkin ajan päästä välittäjä ehdotti pariskunnalle kahta kohdetta Kangasalta. Toinen niistä vaati useita remontteja esimerkiksi kylpyhuoneisiin, joten he päättivät käydä katsomassa nykyistä kotiaan.

Se iski meihin heti ensinäytöllä ja täytti kaikki kriteerimme pihasaunaa lukuun ottamatta. Kun lähdimme näytöstä, tuntui siltä, että tämä on se meidän kotimme, Kiekara sanoo.

Rahoitus hoitui välittäjän kautta

Kiekara ja hänen puolisonsa selvittivät samalla useista pankeista lainatarjouksia uutta kotia varten. Kiekaran mukaan yhteydenpito pankkien kanssa oli vaivalloista.

Sitten välittäjämme ehdotti lainan hakemista Aito Säästöpankilta. Saimme pankilta tarjouksen, joka olikin kaikista paras vaihtoehto.

Lainan hakeminen oli Kiekaran mielestä helppoa, joustavaa ja ennen kaikkea tehokasta.

Sp-Kodin välittäjän ja Aito Säästöpankin asiantuntija keskustelivat paljon ostettavasta kohteesta keskenään, joten minun ei tarvinnut käyttää aikaa asioiden selvittelemiseen.

Virallisen lainakeskustelun Kiekara kävi asiantuntijan kanssa näppärästi videoneuvottelun välityksellä.

Saimme todella hyvän vastaanoton pankilta ja avuliaan asiantuntijan rinnallemme. Hän jaksoi selittää ja opastaa aivan kaiken. Hän näytti esimerkiksi minulle tekemiään laskelmia, auttoi kädestä pitäen uusien tilien avaamisessa ja tunnusten aktivoimisessa sekä avasi eri rahoitusvaihtoehtoja. Pysyin koko ajan kartalla kaikesta, Kiekara kertoo.

Kerrostaloasunto, jossa Kiekara ennen asui, on nyt myös myynnissä Sp-Kodilla.

Luotan välittäjämme ammattitaitoon. Jos saamme asunnon myytyä, saisimme lisää puskuria suuria ja yllättäviä menoja varten, Kiekara sanoo.

Tutustu tarkemmin Aito Säästöpankkiin ja Sp-Kotiin!