Tiedätkö, mitä kaikkea kotivakuutus korvaa?

Kaupallinen yhteistyö

Kun muutto uuteen kotiin – oli se sitten oma tai vuokra-asunto – lähestyy, on kotivakuutuksen hyvä olla ajoissa voimassa. Mutta tiedätkö, minkälaisissa tilanteissa kotivakuutuksesta on hyötyä? 

 Seuraavat esimerkit kertovat, kuinka Ifin kotivakuutus tuo turvaa monenlaisissa tilanteissa kotona ja sen ulkopuolella. 

Kotivakuutus korvaa yleiset puhelinvahingot

Muutto uuteen kotiin alkaa olla loppusuoralla ja kannat autosta vielä viimeisiä tavaroita. Käsissäsi on monta pussukkaa, mutta päätät napata vielä viherkasvinkin kainaloon. Alaovella pysähdyt hieman kömpelösti etsimään avaimia ja samassa taskussa ollut puhelimesi lentää maahan. Nostat puhelimen ja huomaat, että sen näyttö on säpäleinä. Olisi ollut kiva tehdä hankintoja uuteen kotiin uuden puhelimen ostamisen sijaan. 

Onneksi kotivakuutus on voimassa jo muuton aikana! Puhelimelle sattuvat vahingot kuuluvat yleisimpiin kotivakuutuksesta korvattaviin vahinkoihin. Laaja kotivakuutus korvaa puhelimen äkillisen rikkoutumisen, kastumisen tai varkauden. 

Turvaa varkauden varalle

Lähdet viikonlopuksi toiselle paikkakunnalle moikkaamaan ystävääsi, jota et ole nähnyt pitkään aikaan. Junaan tulee kiire, joten päätät polkaista asemalle pyörällä ja jättää sen telineeseen odottelemaan paluutasi. Kun sunnuntai-iltana saavut takaisin kotikaupunkiin, mukava viikonloppu saa ikävän käänteen – huomaat, että uudenkarhea polkupyöräsi on varastettu.

Kotivakuutus korvaa varastetun tai ilkivallan kohteeksi joutuneen omaisuuden asunnossa ja sen ulkopuolella, esimerkiksi varastetusta polkupyörästä kannattaa siis tehdä vahinkoilmoitus. Pyörä on kuitenkin hyvä lukita aina huolellisesti ja mielellään johonkin kiinteään esineeseen.

Kodin pintojen ja kiinteiden kalusteiden korjaus

Haluat tehdä uudesta asunnostasi omannäköisen kodin ja ripustaa tauluja seinälle. Mallailet isoa ja painavaa, kehystettyä julistetta seinälle mutta yhtäkkiä otteesi lipeää ja taulu putoaa lattialle. Kehyksen lasi rikkoutuu ja myös lattiaan tulee näkyvä lommo.

Asui sitten omassa asunnossa tai vuokralla, kotivakuutus tuo turvaa vahinkojen varalle. Kotivakuutuksesta voi hakea korvausta kiinteälle sisustukselle eli mm. lattiapinnoille, tapetille, keittiön kaapeille ja kylpyhuoneen kiinteille kalusteille sattuneista vahingoista. Lattian lisäksi myös rikkoutuneesta taulusta voisi hakea korvausta.

Vesivahingon sattuessa

Olet keittiössä laittamassa ruokaa ja päätät laittaa samalla tiskikoneen päälle. Tanssahtelet keittiössä kokkailusoittolistasi tahtiin ja yhtäkkiä tunnet sukkiesi kastuvan; astianpesukone on valuttanut vettä lattialle. Hälytät paikalle huoltomiehen ja alat kuivata lattiaa. 

Pesukoneen vuodon aiheuttaman vesivahingon korjaaminen voi tulla kalliiksi ilman vakuutuksia. Kotivakuutuksesta korvataan keittiön lattialle ja kaapistolle aiheutuneita vahinkoja ja laajasta kotivakuutuksesta voidaan korvata myös astianpesukoneen korjaus tai uusiminen.

Tilapäismajoitusta remontin ajaksi

Kosteusmittaus kertoo, että hajonneesta astianpesukoneesta valunut vesi on päässyt keittiön lattian alle ja rakenteita joudutaan kuivaamaan. Remontti kestää useamman viikon ja joudut hankkimaan siksi aikaa tilapäismajoituksen. 

Kotivakuutus korvaa 85% tilapäismajoituksen aiheuttamista lisäkustannuksista, loppusummasta voi sopia vuokranantajan kanssa. Myös muuttokuluista ja tavaroiden tilapäisestä varastoinnista voi hakea korvausta.

Kun olet korvausvelvollinen

Menet tapaamaan ystävääsi kahvilaan, missä tämä on ollut työskentelemässä läppärillään. Käyt hakemassa tiskiltä kahvin ja istahdat pöytään. Alat selostaa päivän tapahtumia niin innokkaasti, että huitaiset kädelläsi kahvikuppia, joka kaatuu kaverin tietokoneen näppäimistölle.

Vahinkoja sattuu, mutta aiheuttaessasi vahinkoa toisen omaisuudelle olet korvausvelvollinen. Kotivakuutus pitää sisällään vastuuvakuutuksen ja oikeusturvavakuutuksen, jotka tuovat turvaa silloin, jos aiheutat vahinkoa muille tai tarvitset oikeusapua yksityiselämän riitatilanteissa.

Apua identiteettivarkauden sattuessa

Sähköpostiisi alkaa tupsahdella laskuja verkkokaupoista, joista et muista tilanneesi mitään. Hälytyskellot soivat ja ymmärrät joutuneesi identiteettivarkauden uhriksi. Teet poliisille rikosilmoitukset ja alat selvitellä asioita sinua laskuttaneiden verkkokauppojen kanssa, jotta ne luopuisivat vaateistaan. 

Kaikkiin Ifin kotivakuutuksiin sisältyy määräaikainen (1.6.2020-31.12.2023) identiteettivarkausturva, joka pitää sisällään esimerkiksi lakiapua virheellisten vaateiden kumoamiseen. Vakuutus siis korvaa lakimieskuluja 2000 euroon asti ilman omavastuuta, mutta ei itse identiteettivarkaudesta aiheutuneita mahdollisia taloudellisia tappioita tai kuluja.

Kotivakuutuksesta on iloa myös matkoilla

Olette ystävien kanssa pitkään odotetulla lomamatkalla ja ikuistat mukavia hetkiä ja kauniita maisemia järjestelmäkamerasi muistikortille. Yhtenä iltana hotellille päästyänne huomaat, että kamera ei olekaan laukussasi, vaan varastettu. Kalliin kameran menettäminen harmittaa, mutta taivaan tuuliin hävinneet lomamuistot vielä enemmän. 

Kotivakuutus ei rajoitu vain kotiin ja sen ympäristöön, vaan turvaa omaisuuttasi myös matkoilla. Esimerkiksi varastetut tai myöhästyneet matkatavarat voidaan korvata. Ifillä laajat kotivakuutukset korvaavat rikkoutuneita tavaroita myös matkoilla.

Kun on kotivakuutus turvana, voi keskittyä olennaiseen – eli kodista ja elämästä nauttimiseen. Laske hinta omiin tarpeisiisi sopivalle kotivakuutukselle ja osta kätevästi netistä!