Muuttokonkari Marko Laiho muutti vaivattomasti Muuttomaailman avulla

Marko Laiho muutti vuoden 2022 helmikuussa jo kahdenteenkymmenenteen asuntoonsa Suomessa, mutta ensimmäistä kertaa Muuttomaailma.fi-kilpailutuspalvelun avustuksella. Muutto Helsingin Herttoniemen rannasta Vantaan Kuninkaanmäkeen sujui niin hyvin, että hän arvelee käyttävänsä Muuttomaailman kilpailutuspalvelua jatkossakin.

Tämä muuttaminen menee jo vähän kuin harrastuksesta, Marko Laiho naurahtaa.

Hänellä on ollut puolisonsa kanssa tapana etsiä uusia maisemia parin vuoden välein. Mukana muuttamassa on myös neljävuotias kreetalainen rescue-koira. Välillä perhe on nauttinut merellisemmistä maisemista, mutta nyt Kuninkaanmäen omakotitalossa koirallakin on mukavasti tilaa olla ja ulkoilu onnistuu omalla pihalla.

Ensimmäinen muutto Muuttomaailman kanssa jäi mieleen myös kelin puolesta

Markon ensimmäinen Muuttomaailman kautta kilpailutettu muutto oli ikimuistoinen: talvimuutossa oman jännityksensä muuttopäivään antaa keli ja tällä kertaa muuttoautot yllätti lumikaaos.

Lunta tuli todella paljon ja sitä tuli vaakatasossa. Muuttoa edeltävänä iltana uutisissa kehotettiin pysymään sisätiloissa, mutta muutto oli jo sovittu. Moottoritiellä keskinopeus oli 50-60 km/tunnissa. Tämä muutto jäi kyllä siitä mieleen.

Kilpailutustilanteessa Marko oli onnekseen tehnyt tarjouspyynnön kahdesta pienemmästä muuttoautosta ison auton sijaan. Pienemmillä muuttoautoilla pääsee näppärästi ovelta ovelle ja tavaroiden siirtely helpottuu. Muuttoautojen päästyä perille uudet naapurit tulivat tervehtimään samalla keliä kauhistellen.

Muuton kilpailutuspalvelu oli helppo ja nopea tapa saada tarjouksia omaan muuttoon

Uutta kotia perhe ehti etsiä parisen kuukautta. Korona-aika toi työt usein kotikonttorille, niinpä tilan tarve kasvoi. Aikaisemmin kerrostaloissa, rivitaloissa ja paritaloissa asunut perhe päätyi nyt omakotitaloon.

Tässä uudessa kodissa neliöitä tuli tuplasti enemmän. Koiran kanssa oma piha on kesäisin tosi mukava lisä, Marko sanoo.

Muuttomaailman kilpailutuspalvelu löytyi Googlesta, kun perhe etsi apua muuttoon.

Muuttomaailman toiminta oli todella nopeaa, ensimmäinen tarjous tuli viidessä minuutissa ilmoituksen jättämisestä. Saimme noin 15 tarjousta muuttoomme. Päädyimme lopulta valitsemaan tuon ensimmäisen tarjouksen antaneen muuttofirman. He olivat selkeästi huomioineet ja lukeneet koko kuvauksen muutostamme. Olimme tosi tyytyväisiä.

Muutossa kaikista raskaimmaksi asiaksi Marko nimeää tavaroiden kantamisen: huonekalujen ja raskaiden tavaroiden siirtely on hankalaa. Siksi he ulkoistivat koko muuton pakkaamista ja purkua lukuun ottamatta. Loppusiivouskin ostettiin nyt ensimmäistä kertoo.

Kyllä se vähän aiheuttaa stressiä, jos pitää vielä illalla lähteä vanhaa asuntoa siivoamaan. Vaikka kustannuksia tuleekin, siivouksen ulkoistaminen on huomattavasti vaivattomampaa.

Erityistä kiitosta Marko Laiho antaa Muuttomaailman vaivattomalle palvelulle. Myös Muuttajan muistilista oli käytössä – listaa seuraamalla kaikki käytännön asiat tulee hoidettua. Muuttomaailman palvelua Marko arvelee käyttävänsä jatkossakin.

Suosittelisitko Muuttomaailma.fi-palvelua muille muuttajille?

Kyllä ehdottomasti. Palveluna se on tullut tarpeeseen, koska pelkästään netin hakukoneella tai kysymällä suosituksia somessa saa niin paljon erilaisia mielipiteitä. Muuttomaailman avulla pystyy kohdistamaan ammattilaiselle tarjouspyynnöt ja ilmoittamaan omat tarpeet ja näkemykset muutosta, Marko päättää.

Kilpailuta sinäkin muuttosi Muuttomaailma.fi-palvelussa!