Tiedätkö, mitä alueesi asuntomarkkinoilla tapahtuu?

Oman alueen asuntomarkkinoiden seuraaminen kannattaa - olitpa sitten tyytyväinen nykyiseen kotiisi tai aikeissa vaihtaa asuntoa. Tässä jutussa kerromme parhaat vinkit asuntomarkkinoiden seuraamiseen. Etuovi.comista löydät työkalut, joiden avulla seuraat alueesi asuntomarkkinoita helposti.

1. Ota tärkeimmät kaupunkikohtaiset mittarit haltuun helposti Etuovi.comissa

Etuovi.comissa on Suomen kattavin valikoima myytäviä asuntoja ja hakukoneellamme tehdään yli kymmenen miljoonaa hakua kuukaudessa, joten meille kertyy paljon tietoa asuntomarkkinoiden kysynnästä ja tarjonnasta.

Etuovi.comin Asuntomarkkinat-sivulla voit helposti seurata helposti asuntomarkkinan mittareita, esimerkiksi neliöhintoja, markkinointiaikoja ja kohdemääriä eri asuntotyypeissä. Mittarit perustuvat kiinteistönvälittäjien Etuovi.comissa ilmoittamien kohteiden tietoihin.

Neliöhintojen kehitystä eri asuntotyypeissä voi Asuntomarkkinat-sivulla vertailla helposti vuoden takaiseen. 

Markkinointiaika kertoo, kuinka pitkään asuntoilmoitus on ollut julkaistuna Etuovi.comissa. Markkinointiaikaa tarkastelemalla saadaan tietoa siitä, kuinka nopeasti ilmoitetut kohteet poistuvat markkinoilta. Tällä hetkellä esimerkiksi omakotitalot ja rivitalot poistuvat palvelusta vajaan viikon nopeammin kuin viime vuonna tähän aikaan. 

Kohdemäärä kertoo markkinoiden tarjonnasta. Tällä hetkellä kaikissa asuntotyypeissä myyntikohteita on tarjolla enemmän kuin vuosi sitten. 

Vaihtuvuus on mittari, joka kertoo siitä, kuinka iso osuus kunkin asuntotyypin myynnissä olevista kohteista poistui myynnistä viimeisen kuukauden aikana. 

Tarkastelemme asuntomarkkinoiden mittareita asunnon ostajan ja myyjän näkökulmista säännöllisesti päivittyvässä asuntomarkkinakatsauksessamme.

Täältä löydät tuoreimmat artikkelit Etuovi.comin tilastoista ja tutkimuksista

2. Seuraa myös asuinalueesi asuntomarkkinoita

Kun olet kiinnostunut nimenomaan tietyn asuinalueen asuntomarkkinoista, kannattaa luoda yleiskatsaus tarjonnan määrään ja laatuun tekemällä hakuja Etuovi.comissa. Minkälaisia asuntoja alueella on myynnissä ja millä hinnalla? Voit myös tallentaan hakuvahdin, jolloin saat sähköpostiisi ilmoituksen myyntiin tulevista asunnoista. 

Etuovi.comin aluesivuilla voit tutustua tietyn asuinalueen asuntomarkkinoihin ja seurata asuntomarkkinoiden mittareita alueellisella tasolla. Aluesivuilta löydät myös tietoa asuinalueista: mikä on asukkaiden keski-ikä ja paljonko alueella asuu lapsiperheitä? 

3. Pidä silmällä asuntojen hintakehitystä hinta-arvion avulla

Etuovi.comin hinta-arvio on kätevä työkalu, kun haluat seurata omistamasi asuntosi hintakehitystä tai tarkistaa, onko sinua kiinnostavan asunnon pyyntihinta kohdallaan. Kun kirjaudut Etuovi.comiin ja syötät laskuriin asunnon tiedot, saat suuntaa-antavan hintahaarukan.

Hinta-arvio perustuu muiden samankaltaisten asuntojen pyyntihintoihin Etuovi.comissa ja huomioi asunnon sijainnin, iän sekä huone- ja neliömäärän. Mitä enemmän samankaltaisia asuntoja on ollut myynnissä, sitä tarkempi arvio on. Voit tallentaa käyttäjäprofiiliisi useita hinta-arvioita, jotka tarkentuvat sitä myötä kun Etuovi.comiin lisätään uusia kohteita.

Kun asunnonvaihdon hetki koittaa, on siitä hyötyä jos olet pitänyt alueesi asuntojen hintatasoa silmällä jo aiemmin. Oikean pyyntihinnan asettaminen omalle asunnolle voi kuitenkin aiheuttaa harmaita hiuksia. Tekemällä hinta-arvion omasta asunnostasi saat osviittaa siitä, mikä oman asuntosi pyyntihinta voisi olla.

Lopullisen kauppahinnan kuitenkin neuvottelevat aina ostaja ja myyjä, ja siihen vaikuttavat asuntojen yksilölliset erot aina taloyhtiöstä ja tehdyistä remonteista varusteluun, kuntoon ja asuinkerrokseen. Kun olet myymässä asuntoasi, voit pyytää kiinteistönvälittäjältä hinta-arvion, joka pohjautuu toteutuneisiin asuntojen kauppahintoihin. Kiinteistönvälittäjän hinta-arvio ennustaa tarkemmin asuntosi todellisen arvon.

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.