Näinkö helppoa se on? Tee asuntokaupat turvallisesti vaikka mökkilaiturilta

Kaupallinen yhteistyö

Kaksi vuotta sitten Suomessa astuttiin digitaalisen asuntokaupan aikaan. Koko toimialan yhteistyön tuloksena syntyi palvelu nimeltä DIAS, joka tarjoaa uuden turvallisen tavan tehdä asuntokaupat mistä vain.

Miksei kaikkia kauppoja tehdä näin? pohti Petri tehtyään ensimmäiset DIAS-kauppansa.

Nykyään digitaalinen asuntokauppa on arkipäivää. DIAS-kauppoja on tehty jo toistakymmentä tuhatta.

Kiitosta on saatu erityisesti siitä, että perinteisen pankkiin kokoontumisen sijaan asuntokaupat voi tehdä niin kuin itselle parhaiten sopii. Lähes puolet kaupoista allekirjoitetaan illalla työpäivän jälkeen, kertoo DIASin toimitusjohtaja Sami Honkonen.

Kaupat kotisohvalta tai luonnon helmassa

Asuntokaupan muuttuminen digitaaliseksi on johtanut siihen, että kaupat allekirjoitetaan usein omassa rauhassa kotona.

Kyllä osa tykkää edelleen myös kilistellä lasia välittäjän kanssa konttorilla ja nyt aurinkoisen sään helliessä ihmiset ovat innostuneet tekemään kauppoja luonnon helmassa, kertoo DIASin asiakkuusjohtaja Annika Koli.

DIAS-kaupassa allekirjoittaminen hoituu muutamassa minuutissa helposti ja turvallisesti omilla pankkitunnuksilla. Ennen kauppaa välittäjä huolehtii tuttuun tapaan kaupan yksityiskohtien sopimisesta, ja ostaja ja myyjä hoitavat kauppaan liittyvät raha-asiat kuntoon oman pankkinsa kanssa.

Kun kauppa on allekirjoitettu pankit huolehtivat maksuista sekä osakekirjojen siirrosta. Lopuksi välittäjä tekee tarvittavat ilmoitukset isännöitsijälle.

Mutkatonta kaupantekoa

Anttu ja Maija tekivät juuri ensimmäisen DIAS-kauppansa ja olivat erittäin tyytyväisiä kokemukseen.

Kaikki sujui mutkitta ja välittäjä piti meidät hyvin ajan tasalla koko prosessin läpi. Oli mahtavaa, että kaupat pystyttiin tekemään etänä. Me kun muutimme kokonaan uudelle paikkakunnalle.

DIAS-kauppoja tehdään joka kuukausi satojen miljoonien eurojen edestä. Vaikka merkittävä osuus kaupoista tehdään etänä, on myös hetkiä, jolloin myyjät ja ostajat kokoontuvat edelleen kahvikupin äärelle jakamaan vanhan kodin tarinoita.

Tehtiin kaupat missä vaan, niin jokaisesta kaupasta jää digitaalinen jälki, mikä tekee asuntokaupasta entistä turvallisempaa.

Lisää tietoa saat omalta välittäjältäsi tai katsomalla välittäjän vinkit digitaaliseen asuntokauppaan!