Näitä mökkiremontteja suomalaiset tekevät – katso myös esimerkkihinnat!

Kaupallinen yhteistyö

Jotta mökistä pääsee nauttimaan täysin rinnoin, kannattaa sitä kunnostaa ja remontoida säännöllisin väliajoin. Listasimme juttuun mökkiremontteja, joihin haetaan Urakkamaailman kautta usein tekijöitä, sekä niiden hintaesimerkit.

1. Terassin rakentaminen tai laajennus

Mökille tullaan usein juurikin viettämään aikaa ulkotiloihin, ja tämän vuoksi terassi ei voi koskaan olla liian suuri. Suosittelemme rakentamaan heti niin ison terassin, kuin säädökset ja piha-alue antaa myöden. Terassia voi toki myös laajentaa myöhemmin, mutta helpoimmalla ja halvimmalla pääset, kun terassi rakennetaan kuntoon yhdellä kertaa. Huolehtimalla terassin vuosittaisesta kunnostuksesta, kuten öljyämisestä, saat terassillesi helposti lisää käyttöikää.

HINTAESIMERKKI:

Uusi terassi kesämökille, Ruovesi

Mökin kahdelle sivulle rakennettiin uusi puuterassi. Pinta-alaa terassille tuli yhteensä 50m2. Oman hankaluutensa urakalle asetti tontin korkeuserot, sillä maa laski järvelle päin ja terassin ja maan väliin jäi järvenpuolella noin metri. Urakan kokonaishinta oli 4 260 €, josta 1 860 € oli työn osuutta ja 2 400 € materiaalikustannuksia.

Lue lisää tästä remontista

2. Laiturin kunnostus tai uusiminen

Jos mökkiisi kuuluu oma ranta, voi laiturin kunnostus tai uusiminen tulla ajankohtaiseksi jonain kesänä. Jo turvallisuuden vuoksi laituri kannattaa kunnostaa heti kun huomaat huoltotarpeen. Yleensä laiturien kunnostukseen liittyy esimerkiksi kettinkien uusimista tai kiristämistä, laiturin oikaisua tai kulkusillan korjaamista. Puulaituri kannattaa myös huoltaa säännöllisesti, pesu ja öljyäminen pitävät laiturin hyvännäköisenä pidempään.

Huonoon kuntoon päässyt tai haluttua käyttötarkoitusta palvelematon laituri saatetaan tarvittaessa myös haluta vaihtaa kokonaan uuteen.

HINTAESIMERKKI:

Loma-asunnon laiturin uusiminen, Asikkala

Kohteessa purettiin vanhan laiturirakenteen puuosat ja rakennettiin uusi L-muotoinen laituri. Vanhan laiturin betonijalustat jätettiin paikoilleen ja uusi laituri rakennettiin niiden varaan. Yhtä jalustoista piti kuitenkin oikaista ennen työn aloittamista. Laiturin pitkä osa oli kooltaan 750 cm x 150 cm, ja L-siipi 190 cm x 140 cm.

Lue lisää tästä remontista

3. Aurinkosähköjärjestelmän asennus

Sähköntarve eri mökeillä voi olla hyvinkin erilainen mökin koosta ja käyttötarkoituksesta riippuen. Viime vuosina aurinkosähköjärjestelmien hankkiminen mökeille on yleistynyt, ja markkinoilta löytyykin valmiita mökkisähköpaketteja.

Aurinkosähköjärjestelmää kannattaa harkita, jos mökin yhdistäminen sähköverkkoon ei ole mahdollista tai kustannukset nousisivat todella kalliiksi mökin sijainnin vuoksi. Monesti mökillä ei myöskään tarvita niin paljon sähköä, että mökkiä kannattaisi liittää sähköverkkoon, ja tällöin aurinkosähköjärjestelmän hankinta voi olla hyvä ja kustannustehokas vaihtoehto.

HINTAESIMERKKI:

Aurinkosähköjärjestelmän laajennus, Sulkava 

Tässä mökissä oli jo yhden paneelin aurinkosähköjärjestelmä, mutta nyt paneelien määrää haluttiin lisätä. Valittu urakoitsija hankki kaikki tarvittavat materiaalit ja asensi kaksi uutta aurinkosähköpaneelia mökille. Urakkahinta oli 2 862 € materiaaleineen.

Lue lisää tästä remontista

4. Kattoremontti

Niin kuin missä tahansa rakennuksessa, katto on terveen ja hyväkuntoisen mökin peruspilareita. Jos katon kunnostuksen laiminlyö, voi siitä seurata vakavia haittoja ja remonttitarpeita koko rakennukselle. Mökin kattoremontti ei juurikaan eroa esimerkiksi tavallisesta kattoremontista, mutta mökin sijainti kannattaa ottaa huomioon, kun työlle lähtee etsimään urakoitsijaa. Jos mökki sijaitsee syrjäisessä paikassa tai maastossa johon on vaikea kulkea, voi kattoremontin hinta nousta huomattavasti. Tulevan kattoremontin hintoja kannattaakin kartoittaa jo hyvissä ajoin, että kustannukset eivät tule yllätyksenä.

Säännölliset huoltotoimenpiteet lykkäävät mittavan kattoremontin tarvetta, tämän vuoksi suosittelemme katon kunnon tarkastusta joka kevät lumien sulettua. Tarkkaile peltikatossa pintaa, saumoja ja läpivientejä, tiilikatossa huonokuntoisia tiiliä ja huopakatossa katteen kupruja ja repeämiä.

HINTAESIMERKKI:

Mökin kattoremontti, Porvoo

v. 1974 rakennettuun ja 1980- luvulla laajennettuun rinnemökkiin tehtiin perusteellinen kattoremontti. Kattopinta-alaa oli yhteensä n. 70 m2 ja katossa oli alla huopakate ja sen päälle asennettu peltikate. Haasteellisen työstä teki se, että mökin viereen ei ollut pääsyä työkoneilla. Kattoremontti maksoi kokonaisuudessaan 8 600 €, josta 3 800 € oli työn osuutta ja 4 800 € materiaalikustannuksia.

Lue lisää tästä remontista

5. Ulkomaalaus

Riippuen mökin julkisivun materiaalista, kannattaa ulkomaalaus uusia noin 3-15 vuoden välein. Kuullotettu hirsipinta vaatii säännöllisempää käsittelyä kuin maalattu pinta. Ulkomaalauksen tarpeeseen vaikuttaa kuitenkin moni muukin tekijä, kuten sääolosuhteet ja aiemman maalauksen laatu. Jos oman mökkisi ulkonäkö alkaa vaivata, kannattaa maalausliikkeeltä kysyä vähintään konsultaatiota maalaustarpeesta. Yleensä isommat remontit, kuten lahovauriot, vältetään säännöllisillä huoltotoimenpiteillä.

HINTAESIMERKKI:

Huoltomaalaus hirsimökkiin, Kuopio

Lamellihirsitalo kaipasi huoltomaalausta. Hirsiosat maalattiin kokonaisuudessaan kuullotteella, ja samalla talon sokkeli huoltomaalattiin. Työn hinta 6 850 €.

Lue lisää tästä remontista

6. Puiden kaato

Mökkitontin harvennus ja siistiminen tulee varmasti eteen jokaisella mökinomistajalla jonain vuonna. Huomioithan kuitenkin, että yleensä puiden kaatamiseen tarvitaan lupa, paitsi jos puu aiheuttaa välitöntä vaaraa. Piharemonttia voi alkaa suunnitella jo kesällä, mutta itse puiden kaataminen kannattaa jättää syksyyn tai talveen.

HINTAESIMERKKI:

Kantojen jyrsintää ja puiden kaatoa, Pertunmaa

Mökkitontilta kaadettiin yhteensä 9 puuta ja 5 kantoa jyrsittiin. Urakoitsija hoiti myös puujätteen poiskuljetuksen. Työn hinta 1 984 €.  

Lue lisää tästä remontista

Mökkiremonttia ei kannata lykätä, mitä nopeammin remontin tekee, sitä nopeammin pääsee nauttimaan mökistä ja sen uudistuneesta ilmeestä. Siirry tästä Urakkamaailman kattavaan remonttien hinta-arkistoon.

Urakkamaailman kautta löydät luotettavan tekijän omaan remonttiisi!