Nuoret ovat löytäneet asumisoikeuden – Wille puolisoineen viihtyy tuliterässä kodissa

Kaupallinen yhteistyö

Kävimme tapaamassa Liedon Jokihelmessä asuvaa Wille Heinoa. Uudiskohde valmistui v. 2020 lopulla ja koteihin päästiin muuttamaan juuri ennen joulua. Puolen vuoden asumisen jälkeen teimme Willen kanssa treffit talon kerhohuoneeseen ja pyysimme kertomaan kokemuksia asumisoikeusasumisesta.

Videolla Wille kertoo, miten asuminen uudessa asumisoikeusasunnossa on sujunut:

Sujuvan hakuprosessin kautta mieluisaan asumisoikeusasuntoon

Turun keskustasta Lietoon muuttaneelle pariskunnalle asumisoikeus valikoitui vertailussa parhaaksi vaihtoehdoksi lopulta aika helposti. Keskustan kaksio vaihtui tuliterään kolmioon Jokihelmessä ja sen myötä Wille sai itselleen työhuoneen, joka tulikin tarpeeseen etätöitä tehdessä. Myös mahdollisuus ottaa lemmikkejä ja lenkkimaastot painoivat urheilullisen kaksikon vaakakupissa Jokihelmen puoleen. Pariskunta laski ennakoitavat asumiskustannukset plussaksi ja kun tututkin vinkkailivat Vason kodeista, energinen nuoripari kääri hihat ja päätti hakea asuntoa.

Asunnon hakuprosessi oli alusta alkaen helppoa ja nopeaa. Hakuun tarvittava järjestysnumero ja itse asunnon haku hoituivat viikossa ja vaikeinta koko hommassa olikin odottaa Jokihelmen valmistumista, Wille naurahtaa. Asunnon ajallaan valmistuminen on tärkeä kriteeri silloin, jos muuttopäivä edellisestä kodista on lyöty lukkoon.

Mitä on asumisoikeus? Tutustu asumismuodon etuihin!

Näin haet asumisoikeusasuntoa

asumisoikeus kokemuksia

Uudessa kodissa on helppo viihtyä

Nuoripari on viihtynyt uudessa kodissaan mainiosti: tuliterä sauna, jossa saa hyvät löylyt lenkin jälkeen, hyvin varusteltu keittiö arkea helpottamassa ja mahdollisuus sisustaa myös seinäpintoja oman näköisiksi, siinäpä muutamia asioita, jotka saavat Willeltä kehut.

Ja onhan se kivaa, kun kaikki pinnat ovat uusia ja puhtaita, pääsee sisustamaan ihan tyhjältä pöydältä ja tekemään omannäköistä kotia. Kauppareissullekaan ei tarvitse autoa varata ja kulkuyhteydet Turkuun pelaavat.

asumisoikeus kokemuksia

Willen haastattelu kuvattiin Jokihelmen alakerran kerhohuoneessa, joka on tarkoitettu asukkaiden yhteiseen käyttöön. Ensimmäinen visiitti innostikin ideoimaan jo vaikka mitä käyttöä kerhotilalle ja ajatuksia lenteli kuntoilusta kaveriyöpymisiin. Nähtäväksi jää mitä kaikkea asukkaat keksivät, kun suunnitelmia päästään tarkentamaan ensimmäisessä asukaskokouksessa.

Luotan siihen, että saamme asukkaiden kesken puhallettua hyvän hengen talon yhteisiin tekemisiin, kun viimein päästään tapaamaan, hän tuumaili.

Wille uskoo nuoremman polven asunnon etsijöiden kiinnostuvan jatkossa yhä enemmän asumisoikeuskodeista. Hyväksi puoleksi Wille laskee vielä sen, että asumisoikeuskotia on helppo vaihtaa ja siitä voi luopua ilman asunnonmyyntipaineita ja välityskuluja. Asumisoikeusasuminen sopii myös silloin, kun harkitsee tulevaisuudessa omistusasumista, sillä se ei se vaikuta ensiasunnonostajan varainsiirtoveron vapautukseen. Tulevaisuudesta kun ei koskaan tiedä.

Kiinnostuitko sinäkin Vaso-kodeista? Lue lisää Vason sivuilta!