Nuorenparin ensimmäinen yhteinen asumisoikeuskoti – ilahduttaa edullisuudellaan ja turvallisuudellaan

Kaupallinen yhteistyö

Jenna, Tomi ja Milo – koira ovat asettuneet hiljattain taloksi kerrostalokotiinsa Turun Kohmoon. Tavastinmäen Mamselli- nimisessä kiinteistössä on lokakuun aikana valmistumassa perusparannusremontti. Portaikot ja hissi on vielä suojattuina ja osa kodeista odottaa kalusteita. Perillä on kuitenkin aurinkoinen vastaanotto. Muutama nuuskaisu ja 6-vuotias Milo-koira hyväksyy meidät vierailulle.

Viidennen kerroksen ikkunoista avautuvat näkymät ja syksyn kaunis ruska saavat häkeltymään sekä vierailijan että isäntäväen. Olemme yhtä mieltä siitä, että aamukahvin äärellä ei voisi päiväänsä paremmin aloittaa. Ja kahvikupin äärelle istahdammekin, tutustumaan vähän tarkemmin kodin uusin asukkaisiin Jennaan ja Tomiin.

Jenna on kotoisin Lavialta ja kertoo hymyssä suin, että tämä on ensimmäinen kerrostaloasunto, jossa hän asuu, eikä onneksi viidennessä kerroksessa asuminen huimaa päätä yhtään. Metsä ja luonto, joka näkyy parvekkeelta sekä rauhallinen sijainti korvaa omakotitaloasumisen.

Vielä vähän mietityttää, että miten siihen tottuu, jos naapurista kuuluu ääniä, mutta se jää nähtäväksi. Tällä hetkellä kuuluu vielä hieman perusparannusremontin ääniä, Jenna pohtii.

Onneksi remontti on jo loppusuoralla ja päästään kaikki asumaan ja rauhoittumaan uudistettuihin koteihin.

Tomi on tuonut muuttokuormansa Maskusta ja iloitsee erityisesti Kohmon erinomaista pyöräily- ja kävelyreiteistä.

Kaverien kanssa käydään useamman kerran vuodessa vaellusreissuilla pohjoisessa ja täällä tulee metsään lähdettyä varmaan päivittäin ja vieläpä melkein kotiovelta, hän kertoo.

Tomi innostuu myös Aurajoen varren upeasta kävelyreitistä, jonne kannattaa jokaisen luonnosta nauttivan suunnata.

Käy ilmi, että pari on tavannut toisensa sokkotreffeillä.

Lyhyen nettideittailun jälkeen sovittiin treffit Huittisiin, vähän niin kuin puolimatkaan ja kyllähän se oli siinä, Jenna hymyilee.

Oli alusta alkaen selvää, että minun on helpompaa vaihtaa työpaikka Turkuun ja täällä sitä nyt ollaan.

Mieluinen koti löytyi vaivattomasti ja nopeasti Vaso.fi-sivuilta. Minulla oli jo valmiina asumisoikeusasunnon hakemiseen tarvittava järjestysnumero, Tomi kertoo.

Tärkeimpinä kriteereinä pidimme peruskorjattua asuntoa ja sitä ettei kukaan irtisano meitä, vaan saamme asua asunnossa niin kauan kuin haluamme. Katsoimme myös vuokra-asuntojen hintoja Oikotieltä ja niihin verrattuna asumisoikeusasunto tuntuu todella edulliselta asumismuodolta.

Jenna puolestaan iloitsee uudistetusta keittiöstä, jonne mahtuu iso, tuliterä pöytä ja tuolit, jonka ympärille voi kutsua ystäviä ja sukulaisia syömään. Kotiin on muutenkin panostettu, uusi sohvakin on jo tilattu.

Tulevaisuudesta kysyttäessä pari katsoo hymyillen toisiaan silmiin

Sitten kun on tähän asetuttu, toteutetaan matkustushaaveita ja ties vaikka jonain päivänä tarvittaisi yksi huone lisää.

Molempien haaveissa on myös asua joskus rivitalossa tai omakotitalossa, mutta sitä ennen tässä on hyvä olla, yhdessä.

Lue lisää Vaso-kodeista ja katso vapaita asuntoja.