Ole reilu vuokranantaja, helpota tulevan vuokralaisesi muuttoa!

Kaupallinen yhteistyö

Viime aikoina olemme lukeneet uutisia siitä miten uusien vuokralaisten löytyminen on vaikeutunut myös aikaisemmin vilkkailla alueilla. Tähän ovat vaikuttaneet koronaviruksen aiheuttama epävarmuus ja toisaalta runsas asuntorakentaminen kasvukeskuksissa. Nyt on vuokralaisten markkinat.

Muuttoon liittyy paljon säätöä – helpota sitä!

Ihana muuttaa omaan kämppään, mutta on tässä paljon järjesteltävää. Sähkösopimus pitää muistaa tilata, samoin kotivakuutus ja internet-yhteys. Muuttoautokin järjestää ja sitten on se vakuus, joka on kyllä iso summa kerätä tämän kaiken muun säädön ohella.

Tällaisia pohdintoja monet vuokralaiset käyvät näinä päivinä kun kesän vuokraussesonki on parhaimmillaan.

Suurimmalle osalle vuokralaisista sähkösopimuksen ja kotivakuutuksen valinta ja hankinta ovat työläitä ja epäkiinnostavia asioita, jotka kuitenkin ovat välttämättömiä ja pitää hoitaa.

Vakuus vuokrasuhteeseen on myös välttämätön, mutta se on monille taloudellisesti raskas. Tyypillisesti kahden kuukauden vuokraa vastaava rahamäärä pitää ensin hankkia ja sitten jättää makaamaan tilille.

Mitä jos sinä vuokranantajana voisit helpottaa ja sujuvoittaa vuokrauksen kynnyksiä?

Helpota sähkösopimuksen ja kotivakuutuksen valintaa

Kotivakuutukset on muotoiltu sellaisiksi, ettei niiden suora vertailu ole helppoa. Toisaalta hinnoissakaan ei ole valtavia euromääräisiä eroja kun puhutaan tyypillisestä vuokra-asujasta ja asunnosta. Vaikea valita.

Sama koskee sähkösopimuksia. Lukuisia erilaisia sopimustyyppejä, useilta eri tarjoajilta ja vuokra-asujan kulutuksella hintaerot tulevat usein muista asioista kuin varsinaisesta sähkön
hinnasta (sähkölämmitteisiä asuntoja lukuunottamatta). Vaikea valita.

Mitä jos vuokranantajana helpottaisit vuokralaisen elämää ja tarjoaisit hyvät alennukset reiluista sopimuksista valmiiksi? Vuokralainen säästyisi etsimisen ja valinnan vaivalta muutenkin kiireisen muuton yhteydessä ja hänelle tulisi heti hyvä fiilis vuokranantajasta.

Vuokravakuus sujuvasti

Viime vuosina myös Suomen markkinoille on tullut palveluja, jotka ratkaisevat näppärästi vakuustalletuksen haasteen. Vakuuden voi hankkia rahatalletuksen sijaan palveluna.

Vakuuspalvelussa vakuudenottaja maksaa palveluntarjoajalle pientä kuukausi- tai vuosimaksua ja palveluntarjoaja takaa saman turvan vuokranantajalle kuin normaali vakuustalletuskin.

Hyväksymällä vakuuspalvelun rahavakuuden sijaan voit vuokranantajana helpottaa asuntosi vuokrattavuutta. Vuokraovi.com:in tuoreen asiakastutkimuksen mukaan vakuuspalvelu helpottaa asunnon vuokrattavuutta. Tutkimuksen mukaan jopa yli 60 % vuokralaisista pitää vakuuspalvelua hyvänä vaihtoehtona*.

Helpotukset valmiissa paketissa

Igglo kehittää uusia palveluita sekä vuokralaisille että vuokranantajille, jotta hommat luistaisivat hymyssä suin.

Jos vuokralaisen elämän helpottaminen kiinnostaa, meiltä löytyy siihen valmis Muuttopaketti.

Igglo Muuttopaketti sisältää:
* POP Vakuutuksen kotivakuutuksen vuodeksi
* Ilmattaren sähkösopimuksen ja sähköä vuodeksi
* Igglon Vuokravakuuden vuodeksi

Kotivakuutuksen ja sähkösopimuksen edut kattavat tyypillisen yksin vuokrayksiössä asuvan vuokralaisen maksut.

Muuttopaketin eduista kannattaa luonnollisisesti kertoa valmiiksi asuntoilmoituksessa.

Käy tutustumassa Igglon Muuttopakettiin!

Igglo Operations Oy
Matti Kanninen, toimitusjohtaja

* Vuokraovi.com – Digitaalinen vuokrausprosessi tutkimus kevät 2021: Olisitko kiinnostunut korvaamaan perinteisen vuokranantajan tai pankin tilille maksettavan vakuuden (1-3 kk vuokra) vakuuspalvelulla, jossa maksat kuukausimaksuja (n. 10-15 €/kk)? Kyllä: 24%, Ehkä: 39%