Olympiamitalisti Krista Pärmäkoski rakennutti unelmakodin – tuki löytyi luottopankista: ”Lainaahan mekin tarvitsimme”

Kaupallinen yhteistyö

Vuonna 2012 Krista ja Tommi Pärmäkoski ostivat 70-luvun omakotitalon Kuortaneelta, aivan Kuortaneenjärven rannasta. Vuonna 2020 pariskunta alkoi kuitenkin huomata asunnossaan ongelmia esimerkiksi hengitysilmassa.

Krista ja Tommi Pärmäkoski pääsivät muuttamaan unelmakotiinsa Kuortaneelle huhtikuussa.

Talosta alkoi paljastumaan riskirakenteita. Mietimme ensin asunnon myymistä, mutta halusimme jäädä tontille täydellisen sijainnin ja idyllisten maisemien takia. Tommi myös työskentelee täällä, joten muutto muualle ei houkutellut, Krista Pärmäkoski sanoo.

– Päätimme purkaa talon ja rakennuttaa kokonaan uuden, unelmiemme kodin sen tilalle. Halvempaa olisi ollut remontoida asunto kuin pystyttää kokonaan uusi, mutta riskirakenteiden takia olisimme joutuneet luultavasti tekemään useamman remontin, Pärmäkoski sanoo.

Pärmäkosket muuttivat uuteen kotiinsa huhtikuun loppupuolella. Pihapiiriin kuuluvat 173-neliöinen hirsitalo sekä ”kesämökki” eli saunatupa.

Koti on pariskunnan unelmien täyttymys: sisällä on muun muassa paljon liukuovia, keittiössä saareke ja saunatuvassa takka, puukiuas sekä ulkopuolella poreamme ja venepaikka.

– Rakensimme talon niin, että siellä on varmasti tilaa mahdolliselle perheenlisäykselle. Tämä on meille loppuelämän koti, Pärmäkoski sanoo.

Nopea apu laina-asioihin verkkopankista

Pärmäkosket kääntyivät Aito Säästöpankin puoleen, kun he tekivät päätöksen uuden kodin rakennuttamisesta.

– Lainaahan mekin tarvitsimme. Meillä on edellinen laina samalta pankilta, ja koska asiat ovat aina sujuneet mutkattomasti, päädyimme ottamaan myös uuden lainan heiltä.

Lainan hakeminen ja tarvittavien dokumenttien lähettäminen sujuivat näppärästi etenkin pankin digitaalisten palveluiden ansiosta. Pärmäkoski kehuu pankkipalveluiden nopeutta ja helppoutta.

– On mahtavaa, että pystyimme hoitamaan kaiken etänä kotoa käsin, sillä konttorissa käynteihin olisi kulunut muuten paljon aikaa. Lähetin esimerkiksi paljon erilaisia dokumentteja viestillä verkkopankissa ja soitin pankkiin lukuisia kertoja. Saimme aina selkeät ohjeet dokumenttien täyttämiseen ja vastaukset kysymyksiimme.

– Olen luonteeltani sellainen, että kun päätän jotakin, haluan sen etenevän nopeasti. Laina-asiat hoidettiin niin, ettei niitä tarvinnut odottaa kuukausitolkulla.

Krista Pärmäkoski on aina voinut luottaa pankin asiantuntijoihin ja heiltä oman talouden tueksi saamiin neuvoihin.

Säästöjä eläkkeelle sijoittamisen avulla

Krista Pärmäkoski on varautunut taloudellisesti uransa jälkeiseen elämään. Hän on saanut pankin asiantuntijoilta neuvoa tulevaisuuteen varautumisessa, sillä ammattiurheilijan työ ei kerrytä eläkettä.

– En tee tätä ammattia loputtomiin. Pankin asiantuntija herätteli minua siinä, miten saisin rahaa säästettyä tulevaisuutta varten. Nuorempana ei käynyt mielessäkään, että rahaa kannattaisi säästää muutenkin kuin sukanvarteen tai millä elän, kun olen eläkkeellä.

Asiantuntija esitteli Pärmäkoskelle eri vaihtoehtoja säästöjen kerryttämiseksi, ja hän päätyi muun muassa sijoittamaan.

– Sijoittamalla olen pystynyt säästämään joka kuukausi ja kerryttänyt pientä pottia noin kahdeksan vuoden ajan. Olen aina voinut luottaa oman pankkini asiantuntijoihin ja heiltä oman talouteni tueksi saamiini neuvoihin. Olen saanut esimerkiksi omalta asiantuntijalta opastusta siitä, mihin minun kannattaa sijoittaa.

Kevään tiukan aikataulun, treenaamisen ja olympiakisojen jälkeen pariskunnalla on tiedossa pihatöitä ja uuteen kotiin asettumista. Pärmäkosket lyhentävät unelmakodin rakennuttamiseen otettua lainaa kuukausierällä.

– Meillä on Tommin kanssa yhteinen tili, josta lyhennämme lainaa. Jatkossa saatamme lyhentää sitä kuukausierän sijaan könttäsummalla. Tommi oli niin tyytyväinen pankin toimintaan projektin aikana, että päätimme siirtää myös hänen pankkiasiansa Aito Säästöpankille, Pärmäkoski sanoo.

Tutustu tarkemmin Aito Säästöpankin palveluihin!