Parhaat muuttovinkit yksin asuvalle ja perheelliselle

Mitä kannattaa ottaa huomioon muutossa, jos asuu yksin? Entä lapsiperheenä? Lue Muuttomaailman parhaat vinkit!

Kaupallinen yhteistyö

Muuttoon valmistautuminen, kodin tavaramäärä ja muutossa auttamaan tarvittavien käsiparien eroavat, kun vertaillaan sinkun ja perheellisen muuttoa. Mitkä asiat helpottavat muuttamista ja siihen liittyviä toimia näissä keskenään erilaisissa elämäntilanteissa? Lue alta muuttovinkit yksinasuville ja perheellisille.

Muuttovinkit yksin asuville

Sinkkutalouden eli yksinasuvan muutto on usein tavaramäärältään pienempi eli helpommin hallittavissa, kuin perheellisen. Omien tavaroiden läpikäynti ja pakkaaminen on ehkä hieman nopeampaa, mutta toisaalta apukäsiä muuttamiseen ei ole saman katon alla.

Näihin yksin asuvan kannattaa hankkia apua muuttamisessa:

  • Tavaroiden kantaminen
  • Muuttoauton vuokraus
  • Apu loppusiivoukseen

Yksin asuva tarvitsee ehdottomasti apua muuttamiseen. Vaikka saisitkin pakattua ja kannettua muuttolaatikot omin voimin, isommat tavarat ja huonekalut vaativat aina lisäkäsiä avuksi. Ystävien ja perheenjäsenten lisäksi apuun voi valjastaa myös muuttofirman.

Jos muutettava matka on pitkä, kannattaa muuttoauton vuokrauksen lisäksi pohtia, jaksatko itse ajaa muuttomatkan? Muuttoautoa vuokratessasi muista myös tarkistaa, vastaako ajokorttiluokkasi muuttoauton vaatimuksia.

Muuttovinkit perheellisille

Perheen muuttaessa tavaramäärän hallinta ja pakkaaminen on usein iso projekti. Varsinkin jos kodissa on asuttu vuosia, ehkä jopa vuosikymmen tai enemmän, läpikäytävää on paljon. Pakkaamisesta ovat vastuussa perheen aikuiset, mutta lapsetkin voivat ikätasosta riippuen käydä omia tavaroita läpi – yläkouluikäinen osaa jo monesti hahmottaa kierrätettävät tarvikkeet ja huonekalut.

Jos lapset ovat pieniä, kannattaa ehdottomasti pohtia lastenhoitoavun hankkimista pakkaamisen ja muuton ajaksi. Pakkaaminen on helpointa ja nopeinta suorittaa ilman häiriötekijöitä.

Näihin perheellisen kannattaa hankkia apua muuttamisessa:

  • Lapsenvahti pienille lapsille
  • Aloita pakkaaminen tarpeeksi ajoissa – kiire ja muutto eivät ole hyvä yhdistelmä
  • Tutki muuton eri osa-alueiden ulkoistamispalvelut. Muuttomaailma.fi tarjoaa kaiken muuttamiseen tarvittavan avun

Jos aiot vuokrata muuttoauton perheesi tavaroiden muuttamisen avuksi, kannattaa muutettava tavaramäärä arvioida ennemmin ylä- kuin alakanttiin. Jos muuttomatka on pitkä, tulee kalliimmaksi ajaa useampi kierros edestakaisin kuin vuokrata samantien isompi kuljetuskalusto kuljettamaan tavarat kerralla perille.

Lue aiheesta lisää: ’Lapsiperheen muutto vs. sinkun muutto – Näin erilaisten muuttajien tarpeet huomioidaan Muuttomaailmassa

 Nämä muuttovinkit sopivat jokaiselle

Alla kerromme vielä yleispätevät muuttovinkit, jotka sopivat yksin asuville ja perheellisille – kaikenlaisille muuttajille:

Suunnittele muuttosi hyvin

Muuttamisessa kaikki on suunniteltavissa. Mitä paremmin ja realistisemmin voit suunnitella muuttosi, sitä paremmin se luultavasti onnistuu. Aikataulutus, apukädet ja ulkoistetut palvelut (muuttoauto, kantoapu, loppusiivous) ovat asioita, joita olisi hyvä pohtia etukäteen.

Lue myös: Näin suunnittelet ja aikataulutat muuttosi oikein – viisi vinkkiä

Varaudu mahdollisiin muutoksiin

Vaikka suunnittelet muuttosi hyvin, sen onnistuminen ja toteutuminen ei välttämättä ole pelkästään sinun käsissäsi. Kannattaa asennoitua niin, että aikataulun venymiset, jonkun muuttoon avuksi värvätyn sairastuminen tai tavaroiden häviäminen ei kaada sitä. Muutto on iso asia, johon kuuluu monta vaihetta, joten kaikenlaiset muutokset ovat mahdollisia.

Tutustu myös erilaisten muuttajien tarinoihin ja muuttopalveluiden arvosteluihin! Ne löydät osoitteesta Muuttomaailma.fi.