Ostaja haluaa nähdä asunnon pohjakuvan – varmista, että se löytyy asuntoilmoituksestasi!

Hyvät asuntokuvat herättävät ostajien kiinnostuksen ja antavat myös käsityksen asunnon tiloista sekä tilojen välisestä suhteesta. Tärkein yksittäinen markkinointikuva asunnollesi on kuitenkin asunnon pohjakuva! 

Todellakin, Etuovi.comin tekemän Asuntokuvat 2022 -tutkimuksen tulokset kertovat, että lähes kaikki asunnon ostamista suunnittelevat pitävät pohjakuvaa asuntoilmoituksen tärkeimpänä kuvana. Asuntokuvaukseen erikoistuneelta Zentuvolta kerrotaan pohjakuvan suosion selittyvän sillä, että se antaa potentiaaliselle ostajalle hyvän kokonaiskuvan asunnosta. 

Selkeästä ja pelkistetystä pohjakuvasta on helppo hahmottaa asunnon sopivuus ostajan tarpeisiin. Pohjakuvaan on yleensä merkitty myös asunnon kiinteät kalusteet sekä ja keittiön ja kylpyhuoneen kauppaan sisältyvä varustelu, kuten liedet ja muut kodinkoneet, kertoo Robert Suhonen Zentuvolta

Asuntoilmoitukseen kannattaakin aina sisällyttää ainakin perusmuotoinen 2D-pohjakuva. Etuovi.comin kautta voit tilata ammattilaisen piirtämän pohjakuvan hintaan 20 euroa.

Puhtaaksi piirrettävää pohjakuvaa varten on hyvä lähettää asunnon tekniset piirustukset. Jos niitä ei ole saatavilla, tarvittaessa pohja voidaan tehdä myös itse tehdystä raakapiirroksesta.

Asunnon ostajat toivovat saavansa asuntoilmoituksesta realistisen kuvan asunnon mittasuhteista. Yli 70 %  Asuntokuvat 2022 -kyselyyn vastanneista kertoo usein tai joskus pettyneensä asuntoesittelyssä siihen, että asunto on tuntunut luultua pienemmältä. Erityisesti laajakulmalinssillä otetut kuvat luovat helposti todellista avaramman mielikuvan asunnosta. 

Hyvät sisä- ja ulkokuvat täydentävät pohjakuvaa ja yhdessä antavat jo todella kattavan kuvan kiinnostuneelle ostajalle. Myös niin sanotuilla detaljikuvilla on oma tehtävänsä – ne tuovat esiin asunnon ainutlaatuiset yksityiskohdat ja kertovat tunnelmasta. 

Lue myös: Tällaisilla kuvilla myydään asuntoja – asuntokuvaksen konkari kertoo! 

3D-pohjakuva täydentää asuntoilmoitusta

Jos myytävä asunto on myyntihetkellä kalustettu, pystyy ostaja hahmottamaan mittasuhteita ja miettimään, miten omat huonekalunsa sinne sijoittelisi. Ehkä keittiöön mahtuu juuri sopivasti iso ruokapöytä ja mummolta peritty piironki näyttäisi istuvan eteiseen.

Mikäli asunto taas on myyntihetkellä tyhjillään, voidaan tavallisen pohjakuvan lisäksi asunnosta tehdä myös 3D pohjakuva. 3D-pohjakuviin sisältyy havainnollinen sisustus, jolla esitellään asunnon ja eri huonetilojen toiminnallisuutta. Erityisesti uudiskohteiden ostajat ovat kiinnostuneita 3D-kuvista (lähde: Asuntokuvat 2022 -tutkimus).

3D pohjakuvalla voidaan hyvin havainnollistaa asunnon potentiaali sekä elävöittää kohteen kuvitusta. Se on hyvä markkinointityökalu varsinkin silloin, kun asunto on asuntokuvauksen aikaan ollut tyhjä, Suhonen sanoo.

Asuntoilmoituksessa olevien kuvien ja erityisesti pohjakuvan merkitys on siis suuri – niiden avulla syntyy ostajan ensivaikutelma ja päätös siitä, lähdetäänkö asuntoa katsomaan paikan päälle. Asunnon myyjänä kannattaakin varmistaa, että ilmoituksessa on laadukkaat kuvat ja pohjakuva mukana.

Jos olet myymässä asuntoasi itse Etuovi.comissa, saat tilattua kauttamme laadukkaat, Zentuvon toteuttamat kuvamateriaalit ilmoitukseesi helposti ja edullisesti. Klikkaa tilauslomakkeelle tästä!