Riitta myi kuolinpesän asunnon Valkeakoskella – kaupat syntyivät luottamuksesta välittäjään

Kaupallinen yhteistyö

Onnistunut asuntokauppa on tehty sekä myyjälle että ostajalle helpoksi. Luottamus kiinteistönvälittäjään on kuitenkin avain onnistuneisiin kauppoihin. Valkeakosken Sp-Kodin yrittäjä ja kiinteistönvälittäjä Rosita Nummikoski toi yhteen myyjän, Riitan ja ostajan, Jannen, jotka molemmat tekivät hyvät kaupat.

Asuntokaupat ovat monesti täynnä tunteita: elämäntilanne on saattanut muuttua ja edessä voi olla esimerkiksi kuolinpesän omaisuuden myynti tai uuden kodin löytäminen, kuvailee Rosita.

Kun Riitan täti nukkui pois, serkukset ottivat hoitaakseen kuolinpesään liittyviä asioita. Oli selvää, että tädin kerrostaloasunto Valkeakoskella myydään. Yli puolen vuoden odotuksen jälkeen asuntokaupat syntyivät nopeasti ja helposti. Ostaja Janne löysi uuteen elämäntilanteensa sopivan asunnon ja sai päätökseensä tukea välittäjältä.

Yhteistyö Sp-Kodin kanssa

Yhteistyö Sp-Kodin kanssa alkoi siitä, kun Riitta lupautui hoitamaan käytännön asioita ja otti yhteyttä Valkeakosken Säästöpankkiin, jossa täti oli hoitanut raha-asioitaan.

Haussa oli hyvä myyjä ja sain suosituksen Sp-Kodin välittäjistä Valkeakoskelta. Otin yhteyttä Rositaan, sillä halusimme kokeneen asiantuntijan hoitamaan myyntiä.

Riitta itse asuu Keski-Suomessa, joten hänelle oli tärkeää löytää uskottava välittäjä, jolla on ammattimainen ote myyntiin ja hyvä paikallistuntemus. Toimeksianto syntyi Sp-Kodin kanssa nopeasti, sillä Rosita oli ennen kaikkea iloinen ja kuunteleva välittäjä.

Arvostan hienotunteisuutta kiinteistönvälittäjissä, kertoo Riitta.

Riitta serkkuineen oli positiivisesti yllättänyt siitä, kuinka edustavat kuvat tädin asunnosta saatiin. Olihan kyseessä kuitenkin 1980-luvulla valmistunut pienkerrostalo, jossa ei oltu tehty remontteja.

Olin kuitenkin huolissani asuntomarkkinoista, sillä korona oli kurittanut asuntomarkkinoita. Asunto oli myös täynnä tädin tavaroita ja asunto saatiin tyhjennettyä vasta muutaman kuukauden jälkeen, kertoo Riitta myynnin alkuvaiheista.

Vaikka myynti alkoi vauhdikkaasti, ostajaehdokkaita ei ollut jonoksi asti, vaikka asunto sijaitsee erinomaisella paikalla ja siitä on järvimaisemat. Riitta pohti serkkuineen asunnon ostohalukkuuteen vaikuttavia asioita ja tietysti myös hintaa. Myyntiaika venähti lopulta yli puolen vuoden mittaiseksi, mutta Rosita onnistui säilyttämään positiivisen tunnelman ja Riitta vakuuttui, että ostaja kyllä löytyy.

Ostotarjous ja nopeat kaupat

Lopulta löytyi kiinnostunut ostajaehdokas – ja se riitti. Valkeakoskelainen Janne oli etsinyt kaksiota, mutta kiinnostui Rositalla myynnissä olevasta kolmiosta.

Minulla oli selkeä kriteeri, että hankin asunnon Valkeakosken ydinkeskustan alueelta, josta on lyhyet etäisyydet palveluiden ääreen. Pidän Valkeakoskesta, koska täällä on tiivis ydinkeskusta ja tämä kaunis kaupunki vesistön äärellä, kertoo Janne.

Jannella on työt Helsingissä ja hän käyttää paljon julkista liikennettä. Hän oli katsonut asuntoa kyseiseltä alueelta ja kiikarissa oli ollut viereinen asunto-osakeyhtiö.

Sovin näytön Rositan kanssa ja teinkin heti sen jälkeen päätöksen ja jätin ostotarjouksen kolmiosta, kertoo Janne.

Asunnon sijainti ja järvinäköala vakuuttivat ostajan ja kaupat oli kerralla selvät.

Ostaja oli täysin myyty kerrasta, eikä häntä haitannut ne puutteet, jotka arveluttivat meitä myyjiä, kuten hissittömyys tai asunnon alkuperäinen kunto, kertoo Riitta.

Kaupat sujuivat helposti aina näytöstä allekirjoituksiin. Paremmin ei olisi voinut mennä, kiteyttää Janne, joka päätti myös remontoida asunnon itselleen sopivaksi.

Kaupan päälle Janne pääsi osaksi yhteisöllistä taloyhtiötä, joka järjestää jopa yhteisiä Tallinnan-matkoja.

Tukea päätöksen välittäjältä

Janne kiittelee välittäjää empaattisesta suhtautumisesta ja kertoo saaneensa tukea ostopäätökseen Rositalta. Kun varsinaisten kauppojen aika tuli, myyjä Riitta sairastui.

Tällaisessa tilanteessa välittäjä voi hoitaa kaupat valtakirjalla, kertoo Rosita.

Samalla muuttui serkkujen suunnitelma kokoontua asunnolle juhlistamaan kauppoja avaamalla tädin vanha samppanjapullo, jonka tämä oli aikoinaan saanut työnantajaltaan Yhdysvaltojen suurlähetystöstä.

Välittäjä osoitti tässäkin kohtaa sellaista ymmärrystä, jota ei olisi osannut odottaa ja kävi asunnolla pelastamassa samppanjapullon kuolinpesälle, kertoo Riitta.

Onnistuneet asuntokaupat ovat viime kädessä ihmisten kohtaamista ja asioiden helpoksi tekemistä. Ammattitaitoinen myyjä osaa kuunnella ja ymmärtää erilaisia elämäntilanteita.

Sp-Koti ja Rosita on pitänyt huolta asioista ja kaikki sujui erinomaisesti. Mitään ei ole tarvinnut miettiä itse ja sinua puhutellaan etunimellä. On hienoa, että elämän suurimpiin päätöksiin saa kokonaisvaltaista tukea, päättää Janne.

Kun tahdot löytää uuden kodin tai myydä vanhan, ota yhteyttä Sp-Kotiin!

Sp-Koti on kiinteistönvälitysketju, joka toimii yli 80 paikkakunnalla Suomessa. Sp-Koti-kiinteistönvälittäjät hoitavat asuntokaupat puolestasi luotettavasti, sääntöjen mukaisesti ja ammattitaidolla. Hae kohteita, ota yhteys välittäjään tai tee ostotoimeksianto.

Teksti: Laura Syrjälä