Ron viihtyy kotikylässään Porvoon Hinthaarassa: ”Rakensin itse omakotitalon joen varteen”

Metsäkoneyrittäjä Ron Lönnqvist asui lapsuutensa pienessä porvoolaiskylässä Hinthaarassa. Yläkouluikäisenä perhe muutti Porvoon keskustaan. Muutama vuosi armeijan käynnin jälkeen Lönnqvist aloitti omakotitalon rakentamisen lapsuuden kotikyläänsä Hinthaaraan.

Asun samassa omakotitalossa edelleen. Halusin muuttaa takaisin, sillä Hinthaara on kotipaikkani, sieltä kaikki on saanut alkunsa, Lönnqvist sanoo.

180-neliöinen koti sijaitsee kallion päällä Mustijoen läheisyydessä. Kolmen hehtaarin kokoisella tontilla Lönnqvistillä on tilaa elää mukavaa, oman näköistä elämää.

Rakensin tähän autotallin ja talon ympäri kiertävän terassin. Minulla on myös kylpytynnyri, sekä itse rakennettu kelluva sauna, Lönnqvist luettelee.

Katso kooste Ron Lönnqvistin arjesta Porvoossa! 

Töissä metsässä, vapaalla vesillä

Takaisin Hinthaaraan muuttamisen jälkeen Lönnqvist työskenteli Helsingissä yrityksessä, joka myi raskaan kaluston varaosia. Hän ajoi 11 vuoden ajan autolla Hinthaarasta Helsinkiin. Matka kesti noin puoli tuntia

Keräsin työssä paljon kokemusta kuljetuskalustosta, myynnistä ja asiakaspalvelusta. Tykkään tehdä töitä, jossa näen työn tuloksen konkreettisesti. Se inspiroi ryhtymään metsäkoneyrittäjäksi. Tähän asti onkin ollut kysyntää ja töitä on riittänyt.

Enimmäkseen Lönnqvist työskentelee metsässä. Yrittäjänä hän tekee pitkiä mutta palkitsevia työpäiviä. Lisäksi hän auttaa enonsa läheisellä maatilalla muun muassa viljelystöissä.

En ole päivääkään katunut yrittäjyyttä. Parasta tässä on joustavat työajat sekä oman työn johtaminen.

Vapaa-ajan Lönnqvist viettää 13- ja 10-vuotiaiden lastensa kanssa sekä lukuisten harrastusten parissa.

Harrastan sählyä, metsästystä ja kesäisin veneilyä. Moni lapsuudenystäväni asuu vielä Hinthaarassa, ja kesäisin käymme porukalla Porvoonjoen rannalla jäätelöllä.

Porvoo sijaitsee sekä meren että metsien siimessä. Kuvituskuva, Porvoon kaupunki.

Lönnqvist nauttii kylän maalaistunnelmasta, mutta käy usein myös Porvoon keskustassa.

Käyn Porvoon keskustassa usein kaupassa. Kesällä Porvoon alueella on paljon erilaisia tapahtumia, joihin pääsee myös kätevästi omalla veneellä.

Hinthaarassa voi kokea yhteisöllistä maalaistunnelmaa

Hinthaara on pieni, noin 1500 asukkaan kylä noin 10 kilometrin päässä Porvoon keskustasta. Kylän keskusta sijaitsee Mustijoen rannalla ja sen läpi kulkee vanha rautatie.

Hinthaara on kasvava kylä. Täällä on melko uusi koulu ja päiväkoti sekä aktiivinen vapaapalokunta, jossa olen itsekin mukana, Lönnqvist sanoo.

Erityisesti kesällä paikka herää eloon. Joka kesä kylän asukkaat kokoontuvat kyläpäiville, juhannuksena yhdessä ihastellaan suurta kokkoa ja Keravaan matkustetaan rautatiellä kulkevan höyryjunan, tai ”lättähatun” kyydissä.

Helmikuussa kyläyhdistys järjesti potkukelkkojen kiihdytyskilpailun, jonne kaukaisin kilpailija saapui Varkaudesta asti. Täällä on tosi kiva yhteishenki, Lönnqvist kertoo.

Hinthaara sopii sellaiselle, joka pitää luonnosta ja merestä. Olen itse suomenruotsalainen, joten kylä ja keskustan palvelut sopivat loistavasti kaksikielisille. Alue sopii myös pääkaupunkiseudulla työskentelevälle, koska täältä on niin hyvät yhteydet sinne, Lönnqvist sanoo.

Tutustu vapaisiin tontteihin Porvoon Hinthaarassa!