Sähköinen vuokrasopimus ja allekirjoitus – vaivattomampaa vuokrausta!

Vuokralaiset toivovat asunnon vuokraamiselta helppoutta ja digitaalisuutta - näihin toiveisiin vastaamalla vuokranantaja parantaa asemiaan vuokramarkkinoilla ja samalla sujuvoittaa omaa vuokraustoimintaansa.

Tässä kolme syytä, joiden takia sinunkin kannattaa ottaa käyttöön Asuntoneuvoksen sähköinen vuokrasopimus ja allekirjoitus!

1. Asunnon vuokraus helpottuu ja nopeutuu

Helppous ja nopeus ovat valttia, kun kilpaillaan hyvistä vuokralaisista. Vuokramarkkinoiden isojen toimijoiden etu on ollut se, että ne pystyvät tarjoamaan vuokralaiselle digitaalisen vuokrausprosessin, mutta enää yksityisen vuokranantajan ei tarvitse jäädä tässä kilvassa kakkoseksi. 

Sen sijaan, että vuokrasopimuksen allekirjoitusta varten pitäisi sopia tapaaminen tai sopimusta läheteltäisiin edestakaisin sähköpostitse, voi allekirjoituksen nyt hoitaa omalta kotisohvalta käsin. Tämä on erityisen kätevää silloin, kun vuokralainen ja vuokranantaja asuvat sopimuksen tekemisen hetkellä eri paikkakunnilla. Sähköinen allekirjoitus myös nopeuttaa vuokrausprosessia – kun hyvä vuokralainen löytyy, kannattaa nimet laittaa pikaisesti paperiin. 

2. Sujuvuutta vuokrasuhteen hallintaan

Hyvän vuokraustavan mukaan vuokrasopimus tulee tehdä kirjallisesti. Sähköinen vuokrasopimus on kirjallinen sopimus, mutta ilman turhia papereita. Sähköinen vuokrasopimus helpottaa vuokrasuhteiden hallintaa, kun kaikki vuokrasuhteeseen liittyvät dokumentit löytyvät samasta paikasta. 

Digitaalisuus tuo vuokrausprosessiin myös turvaa, sillä sähköinen allekirjoitus vaatii vahvan tunnistautumisen, jonka avulla molempien osapuolten henkilöllisyys tulee vahvistettua. 

3. Saat käyttöösi valmiin sopimuspohjan

Vuokrasopimus on vuokrasuhteen tärkein asiakirja ja se kannattaa tehdä huolella tulevien ikävyyksien välttämiseksi. Vuokrasopimusta tehdessä on tärkeää varmistaa, että sopimus on lain ja hyvän vuokraustavan mukainen. Asuntoneuvoksen palvelussa saat käyttöösi valmiin sopimuspohjan, johon on helppo täyttää vuokralaisen ja vuokranantajan tiedot.

Lue myös:

Vakuudeton vuokraus – houkuttele hyviä vuokralaisia ja helpota vuokraustoimintaasi Vakuusturvalla