Onko sohvan paikka vain olohuoneessa? Näin valitset sopivan löhölinnakkeen kodin eri tiloihin

Huonekalujen kiistaton kuningas sopii mainosti tilavaan makuuhuoneeseen, kodikkaaseen keittiöön tai tunnelmalliseen takkatupaan. Sohvien kirjo on laajimmillaan, joten ei ihme, että tämä monitoimikaluste valloittaa kodin huone kerrallaan!

Vierashuoneessa varavuoteen sisäänsä kätkevä vuodesohva on – toisin kuin luullaan – myös mainio nukkumiseen, kunhan pidät huolen siitä, että levitettävä sohva on laadukas.

Vuodesohvissamme käytetään samoja patja- ja pehmustemateriaaleja kuin Askon valmistamissa, Suomen suosituimmissa Asko Bonnell® -patjoissa, Askon tehtaan tuotekehityspäällikkö Tuomas Kekola paljastaa.

Askon oma tehdas Lahdessa työllistää lähes sata suomalaista käsityöammattilaista, jotka valmistavat lähes 200 sohvaa ja tuolia päivässä. Tuotannon suuruutta kuvaa se, että kangasta kuluu noin kilometri päivässä.

FIONA-avokulmasohva tuo tyylikkyyttä huoneeseen kuin huoneeseen.

Tyyliä toimistoon

Sohva puolustaa paikkaansa yhä yleistyvämmissä kotitoimistoissa. Erinomaisen istumamukavuuden lisäksi toimistosohvan täytteen on hyvä olla allergisoimaton.

Osassa uutuusmallien pehmusteista jopa yli 50 prosenttia on kierrätysvaahtomuovia. Selkätyynyjen pehmusteissa hyödynnetään polyesterivanua, joka on valmistettu sataprosenttisesti kierrätetyistä PET-pulloista.

Meiltä löytyy lähes 150 kangasvaihtoehtoa varastosta ja tämän lisäksi yli 50 kangaslaatua tilauskangasvalikoimasta, joten jokaiselle löytyy varmasti passeli väri, Kekola lupaa.

Tutustu Askon lähes 150:een eri kangasvaihtoehtoon!

Tupaan, keittiöön ja tupakeittiöön

Nykyinen rakennustyyli suosii avoimia tilaratkaisuja, joissa keittiön ja olohuoneen raja hämärtyy.
Etenkin juhlien järjestämistä ja kokkaamista rakastava arvostaa keittiötilaan sijoitettua sohvaa, jossa vieraat voivat istuskella mukavasti ja rupatella samalla kun emäntä tai isäntä viimeistelee ruokaa.
Lapsiperheessä sohva saattaa saada pikkuviikarit pysymään helpommin leikkien tiimellyksessä sohvan suojissa ja valvovan silmän alla.

Jos sohvan sijoittaa keittiöön, kannattaa se huomioida materiaalissa. Suosittelisinkin verhoilusuojausta, joka tehdään tehtaalla sohvan valmistuksen yhteydessä. Kangas suojataan kauttaaltaan jo ennen kankaan leikkaus- ja ompeluvaihetta. Tällöin saavutetaan paras suojaustulos, Kekola selventää.

Omaa aikaa omassa rauhassa

Omaa rauhaa voi olla vaikea löytää kodin keskipisteenä toimivasta olohuoneesta. Makuuhuoneeseen laitettu sohva tai nojatuoli toimii pakopaikkana arjesta. Se tarjoaa rauhallisen saarekkeen kirjatoukalle, ristikon ratkojalle tai vaikka päivätorkkujalle. Samalla se helpottaa pukemista ja tarjoaa laskutilaa vaatteille.

Makuuhuoneeseen sopii mainiosti esimerkiksi divaanisohva. Pian onkin tulossa mielenkiintoinen Fiia-uutuusmalli divaaneihin, Kekola paljastaa.

ALVA-lepotuolilla voit luoda oman mukavan sopen vaikka makuuhuoneeseen.

Olipa kerran…

Lastenhuoneessa sohva on omiaan imettämiseen, iltasadun lukijalle, teekutsujen kunniavieraalle ja lastenvahdin tähystyspaikaksi.

Lastenhuoneen sohvan kohdalla on hyvä miettiä verhoilukankaan materiaalia, väriä sekä suojausta. Osaan sohvamalleistamme saa halutessaan irrotettavat päälliset ja tarjolla on konepesun kestäviä kankaita, Kekola vinkkaa.

Kun vielä valitsee vuodesohvan, kääntyy se näppärästi vuoteeksi yökyläilijöitä varten. Sohvasänky voi olla niin ikään passeli lastenhuoneeseen sekä kyläilijöitä että päiväunia ajatellen. Jos huoneessa ei ole riittävästi tilaa sohvalle, tarjoaa lepotuoli mukavan istumapaikan lisäksi jännittävän lisän majaleikkeihin ja toimii jopa prinsessalinnan valtaistuimena.

Valmistamme Lahden tehtaalla myös lepotuoleja, samalla pieteetillä ja samoista materiaaleista kuin sohvat. Lepotuoleihin on saatavilla verhoilusuojaus sekä erilaisia lisätarvikkeita kuten raheja ja niskatyynyjä, Kekola muistuttaa.

RISTO-lepotuoli sopii etenkin lastenhuoneeseen.

Asiantuntuja auttaa Askossa

Kun haluat inspiraatiota ja uusia ideoita sisustamiseen, suuntaa lähimpään Askon myymälään! Päästetään yhdessä luovuus valloilleen ja tehdään asunnostasi juuri sinun kotisi!