Tiesitkö, että Tampereella on opiskelija-asuntoja, joissa voi jatkaa asumista valmistumisen jälkeen?

Kaupallinen yhteistyö

Opiskelija-asunnot ovat haluttuja, sillä ne ovat usein halvempia, kuin yksityisillä markkinoilla tarjolla olevat vuokra-asunnot. Opiskelija-asunnoissa voi asua huoletta niin kauan kun opinnot jatkuvat, mutta vastavalmistunut, työelämäänsä aloitteleva nuori aikuinen joutuu usein vuokraamaan kalliin asunnon yksityisiltä markkinoilta.

Onneksi on myös muita vaihtoehtoja, sillä POAS vuokraa kohtuuhintaisia asuntoja, joihin ei tarvitse jonottaa. Ne myös sopivat jo työelämässä oleville nuorille aikuisille, kertoo Pirkan Opiskelija-asuntojen toimitusjohtaja Timo Jokinen.

POASin asuntovalikoimassa on kohtuuhintaisia soluasuntoja, yksiöitä ja kaksioita Tampereella. Perheille ja pariskunnille tarjolla on myös kolmioita. Asunnot sijaitsevat keskeisillä paikoilla palveluiden ja hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Vesi, sähkö ja jopa 1 gigan nettiyhteys kuuluvat vuokraan! Vuokra sisältää myös sauna- ja pyykkivuorot sekä oleskelutilojen käytön, Jokinen kertoo.

Huoletonta vuokra-asumista

POAS vuokraa sekä perinteisiä opiskelija-asuntoja että nuorille työssäkäyville suunnattuja asuntoja, joihin muuttavan on oltava alle 30-vuotias. Näiden asuntojen asukas voi olla opiskelija tai käydä töissä.

Työpaikka voi olla myös osa-aikainen tai sijaita vaikka Lapissa. Asumista voi siis jatkaa huoletta, vaikka opinnot välillä keskeytyisivät tai asukas valmistuu ja siirtyy työelämään, Jokinen sanoo.

Näissä nuorille aikuisille suunnatuissa asunnoissa saa asua 35-vuotiaaksi asti.

Esimerkkejä asunnoista

Saunallisia kaksioita ratikkareitin varrelta alle 550€/kk

Näissä Hervannan keskustassa sijaitsevissa asunnoissa on oma sauna. Hervannan kampus ja Poliisiammattikorkeakoulu sijaitsevat alle kilometrin päässä.

Ratikkapysäkille on matkaa kävellen muutama minuutti. Saunallisen kaksion vuokra on 549€/kk, joka sisältää veden, sähkön ja netin!

Yksiö kahden kilometrin päässä keskustasta alle 400€/kk

Nämä yksiöt sijaitsevat alle kilometrin päässä Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampukselta ja keskustaankin on vain kaksi kilometriä. 395 euron kuukausivuokra sisältää veden, sähkön ja netin.

Näissä asunnoissa asukas voi olla opiskelija tai käydä töissä.

Asuntoja ei tarvitse jonottaa

POASin asunnot vuokrataan asunnon tarpeen ja tilanteen kiireellisyyden perusteella.

Asuntoa ei siis tarvitse jonottaa, vaan kiireellisessä tilanteessa olevat hakijat, joilla ei ole vielä asuntoa, ovat etusijalla, Jokinen kertoo.

Asuntoja haetaan sähköisellä asuntohakemuksella. Täytä hakemus nyt, sillä halutuimmat asunnot vuokrataan nopeasti eteenpäin.

Tutustu asuntoihin ja täytä hakemus!