Tuusulaan muuttanut Nyyssölän perhe ihastui alueen luontoon: ”Sarvikalliolta on upeat näköalat järven yli”

Kaupallinen yhteistyö

Arvostatko metsää, järvimaisemia ja luontopolkuja tai harrastatko aktiivisesti ratsastusta tai uintia?

Tuusulan kunta tarjoaa lukuisia harrastusmahdollisuuksia aivan oman kodin lähettyviltä. Lajeja on niin joukkueharrastajille kuin omassa rauhassa nautiskeleville mitä upeimmissa maisemissa.

Luonnossa retkeilyä koko perheellä

Vantaalta Tuusulaan muuttanut Nyyssölän perhe nauttii paikkakunnan vapaa-ajan aktiviteeteista. Etenkin luonto ja siellä liikkuminen ovat nelihenkiselle perheelle tärkeitä.

Haluamme, että maaseutumainen ympäristö, eläimet, luonto ja siellä liikkuminen tulevat lapsillemme tutuiksi, perheen äiti Sanna Nyyssölä kertoo.

Nyyssölän perheen omakotitalo sijaitsee Anttilanrannassa, jonka vieressä on Sarvikallion virkistysalue. Perhe retkeilee alueella usein.

Sarvikalliolta aukeaa upeat maisemat Tuusulanjärven yli.

Tuusulassa on ihanasti satsattu ulkoiluun. Sarvikalliossa on lyhyitä ja pitkiä kävelyreittejä, nuotiopaikka sekä upeat näköalat Tuusulanjärven yli. Talvella bongasimme järven jäällä luistelijoita ja hiihtäjiä. Järven yli kulki pitkä aurattu matkaluistelurata sekä hiihtolatuja.

Toinen perheen lapsista harrastaa satubalettia kerran viikossa. Kesällä liikkumaan päästiin myös uimakoulun merkeissä.

Kunta järjestää kaikenlaisia harrastuksia, jotka ovat lisäksi edullisia, Nyyssölä sanoo.

Nyyssölän perhe nauttii Tuusulan ulkoilumahdollisuuksista. Tuusulassa on tarjolla paljon harrastuksia myös lapsille.

Tutustu Tuusulaan tarkemmin kunnan omilla sivuilla!

Kansallismaisemat pyörän selästä tai soutuveneestä

Tuusulaan mahtuu monenlaisia maisemia ja luontokohteita: metsiä, kallioalueita, avaria peltomaisemia ja vesistöjä. Tuusulanjärven alue onkin harrastajan paratiisi niin kesällä kuin talvella.

Kauniit maisemat ja hyvä pyörätie houkuttelevat noin 24 kilometrin kierrokselle järven ympäri. Sarvikallion virkistysalue tunnetaan retkeilyreittien lisäksi taiteilijayhteisöä inspiroineesta, komeasta kansallismaisemasta, joka avautuu näköalapaikalta järvelle.

Järveä ei tarvitse ihailla vain rantatöyräiltä, vaan vesille pääsee helposti vuokraamalla soutuveneen. Soutaen pääsee upean Sarvikallion näköalapaikan lisäksi taiteilijakoti Halosenniemen laiturille. Kesällä järvellä pääsee lisäksi kalastamaan, melomaan, purjehtimaan, uimaan tai vaikka risteilemään.

Talviaikaan järvi vilisee kävelijöitä, hiihtäjiä ja retkiluistelijoita. Kunnon talvena jäälle aurataan Etelä-Suomen pisin retkiluistelurata, jolla on mittaa 16 kilometriä.

Talvella Tuusulanjärvellä pääsee muun muassa retkiluistelemaan.

Ratsastusta peltojen keskellä tai golfia kulttuuriympäristössä

Tuusulan lajivalikoima on kattava. Esimerkiksi Hyrylän urheilukeskuksen alueella on puitteet muun muassa jääkiekolle, yleisurheilulle ja palloilulajeille. Ulkona onnistuu myös kuntoportaissa treenaaminen ja frisbeegolf.

Tuusulan Glofklubin vihertävien kenttien vaihtelevat puisto- ja metsämaisemat tarjoavat miellyttävän pelikokemuksen Tuusulanjärven kulttuuriympäristössä.

Harrastit sitten golfia, ratsastusta tai puutarhanhoitoa, Tuusulasta löytyy kaikki tarpeellinen läheltä.

Kunnassa ja sen lähialueilla on lisäksi hevostalleja, joilla pääsee ratsastamaan niin tunneilla kuin maastossa vaikkapa pellon keskellä. Osa talleista järjestää myös leirejä ja perhepäiviä, joissa lajiin voi tutustua koko perheen voimin.

Myös Pohjois-Tuusulasta eli Jokelasta ja Kellokoskelta löytyy myös runsaasti nähtävää ja koettavaa. Jokelassa voi esimerkiksi ihastella laulujoutsenten asuttamia lampia, joista  alue on erityisesti tunnettu.

Kellokosken ruukin alueella pääsee tutkimaan historiallisia tehdasrakennuksia ja nauttimaan padon läpi virtaavan veden kuohunnasta. Ruukilla on myös muun muassa museo, käsityöläispuoteja, taidetta, viihtyisä kahvila ja perinteikäs ravintola-baari.

Harrastukset ja koti Tuusulaan?

Haaveiletko omasta kodista Tuusulassa? Etelä-Tuusulaan Häriskiven asuinalueelle on tulossa syksyllä 2022 hakuun 19 omakotitalotonttia. Tonteilla pääsee rakentamaan alustavan tiedon mukaan alkukesästä 2023.

Tarkempi hakuaika sekä tonttikohtaiset tiedot ilmoitetaan myöhemmin, joten tilannetta kannattaa seurata aktiivisesti. Voit jo tutustua tarkemmin Tuusulan Häriskiven tontteihin täällä!