Tuusulan uuden asuinalueen Häriskiven tonttihaku on käynnissä – näistä syistä alueelle kannattaa muuttaa

Haaveiletko oman kodin rakentamisesta paikkaan, jossa on tilaa elää oman näköistä elämää? Etelä-Tuusulassa sijaitsevan Häriskiven asuinalueen tonttihaku on nyt alkanut. Haku on käynnissä 31.10. saakka, ja rakentamaan tonteille pääsee tämänhetkisen arvion mukaan jo alkukesästä 2023.

Minkälainen asuinalue Häriskivestä luodaan? Näitä neljää asiaa kannattaa odottaa.

1. Alue on loistavien liikenneyhteyksien varrella

Matkustitpa sitten pohjoiseen tai etelään, Häriskiven asuinalue sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Etelä-Tuusulassa. Esimerkiksi Kehä III:lle hurauttaa autolla vain vartissa ja aivan Helsingin keskustaan reilussa puolessa tunnissa.

Tuusulan keskukseen Hyrylään alueelta on matkaa alle kaksi kilometriä. Matkan voi taittaa myös kevyen liikenteen väyliä pitkin jalan tai polkupyörällä.

2. Uudet koulut kutsuvat oppimaan

Asuinalue sopii hyvin muun muassa lapsiperheille, sillä opinahjot eivät ole kaukana. Läheltä löytyvät esimerkiksi Vaunukankaan ja Paijalan alakoulut. Alakoulujen lisäksi alueelle kohoaa pian rakenteilla oleva Lahelan monitoimikampus.

Uusi lukio ja kulttuuritalo Monio avaa ovensa Hyrylän keskustassa jo syksyllä 2023. Lukio ja kulttuuritalo Monio tarjoaa kaiken ikäisille asukkaille mahdollisuuden uuden oppimiseen ja kutkuttaviin kulttuurijuttuihin.

Lue lisää: Asumisen taidetta – luo omannäköinen elämä Tuusulassa!

Lukio ja kultturitalo Monio on oppimisen kehto keskellä Tuusulaa.

3. Kulttuuria ja kuntoilua jokaiselle harrastajalle

Tuusulassa on runsaasti vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Esimerkiksi Rusutjärven ja Häklin uimapaikoille ei ole Häriskivestä pitkä matka. Hyrylässä sijaitseva Tuusulan urheilukeskus tarjoaa mahdollisuudet esimerkiksi jalkapallon, skeittauksen ja jääkiekon harrastamiseen.

Tuusulanjärven kulttuuri- ja luontokohteet tuovat oman lisämausteensa vapaa-ajan viettoon. Muun muassa Kellokosken Ruukin alueelta löytyy museo, käsityöläispuoteja, taidetta, viihtyisä kahvila ja perinteikäs ravintola-baari.

Lue lisää vapaa-ajan tekemisestä Tuusulassa: Tuusulaan muuttanut Nyyssölän perhe ihastui alueen luontoon: ”Sarvikalliolta on upeat näköalat järven yli”

4. Luontopolulle pääsee minuuteissa

Luonnossa liikkujalle Tuusula on paratiisi, sillä metsään ja luontopoluille pääsee nopeasti kotiportailta. Tuusulaan mahtuu monenlaisia maisemia ja luontokohteita: metsiä, kallioalueita, avaria peltomaisemia ja vesistöjä. Luonnon äärelle pääsee helposti niin patikoiden kuin pyöräillen.

Tunnetuimpia ulkoilualueita ovat Sarvikallio ja Fjällbon puisto, mutta niiden ohella Tuusulan alueella on useita vähemmän tunnettuja upeita retkeily- ja liikuntakohteita, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua. Mieleen kannattaa painaa esimerkiksi Ruotsinkylän tutkimusmetsä ja Jokelassa sijaitseva Kolsan mäntyinen metsä polkuineen.

Fjällbon puiston metsässä seikkailemisen jälkeen voi piipahtaa Pliplap-laituripaviljongilla, joka kutsuu kuulostelemaan Tuusulajärven laineiden liplatusta.

Kiinnostuitko alueesta? Hae tonttia nyt!

Perusta koti Tuusulaan ja hae tonttia Häriskivestä!