Ei enää erillistä rahavakuutta – paranna asuntosi vuokrattavuutta Vakuusturvalla

Kaupallinen yhteistyö

Asunnon vuokraus ilman vuokralaiselta perittävää rahavakuutta on nykypäivää. Mitä jos et siis pyytäisikään vuokralaiselta jopa tuhansien eurojen vakuutta, vaan hoitaisit asian Vakuusturvan avulla? 

Vuokraovi.com Asuntoneuvos tarjoaa nyt yksityiselle vuokranantajalle uusia työkaluja vuokrasuhteen hallintaan. Vakuusturva tuo uusia mahdollisuuksia vuokra-asunnon markkinointiin ja sujuvuutta vuokrausprosessiin – siitä hyötyy sekä vuokranantaja että vuokralainen. Tässä kolme syytä, joiden takia sinunkin kannattaa harkita Vakuusturvan käyttöön ottamista!

1. Vakuusturvalla korvaat perinteisen rahavakuuden

Rahavakuus on ollut kotivakuutuksen edellyttämisen ohella vuokranantajille perinteinen tapa suojautua taloudellisilta tappioilta esimerkiksi siinä tilanteessa, että vuokralainen olisi aiheuttanut asunnolle normaalista kulumisesta poikkeavaa vahinkoa tai jättänyt vuokran maksamatta. 

Vakuusturva on nykyaikainen ja vaivaton tapa suojautua asuntosijoittamiseen liittyviltä riskeiltä. Se on Vuokraovi.comin ja Vakuutusosakeyhtiö Garantian yhteistyössä tuottama palvelu, joka takaa vuokranantajalle kahden kuukauden vuokraa vastaavan summan. 

Vakuusturvan kuukausittainen hinta on kaksi prosenttia vuokran suuruudesta. Kustannuksen voi sisällyttää vuokraan tai lisätä sen päälle samaan tapaan kuin vaikkapa vesimaksun. Vakuusturvan kustannus on myös verovähennyskelpoinen kulu.

2. Vakuusturva parantaa kilpailukykyäsi vuokramarkkinoilla

Vuokranantaja saattaa joutua kilpailemaan hyvistä vuokralaisista. Vuokra-asunnon tarjoaminen ilman erillistä rahavakuutta onkin mainio tapa lisätä kiinnostusta asuntoasi kohtaan ja madaltaa vuokrauksen kynnystä. Aiemmin keino on ollut yritysten kilpailuvaltti, mutta Vakuusturvan ansiosta sen hyödyntäminen on nyt mahdollista myös yksityisille vuokranantajille. Vakuusturvan avulla voit edesauttaa hyvän vuokralaisen löytymistä. Koska erillisen rahavakuuden puuttuminen on valttikortti, kannattaa asiasta mainita jo vuokrailmoituksessa! 

3. Vakuusturva helpottaa vuokrasuhteen hallintaa 

Kun vuokranantaja pyytää vuokralaiselta perinteisen rahavakuuden, talletetaan rahat ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista yleensä erityiselle takuutilille, jossa ne ovat panttina vuokrasuhteen ajan. Mikäli rahavakuutta ei tarvitse pidättää, tilillä olevat rahat palautetaan vuokralaiselle vuokrasuhteen päättyessä. 

Vakuusturva poistaa tarpeen huolehtia rahavakuuden keräämisestä, säilyttämisestä ja paluttamisesta – sen avulla asunnon vuokrauksesta tulee entistä huolettomampaa ja sujuvampaa. Vakuusturva on voimassa myös vuokralaisen vaihtuessa. 

Tutustu nyt uuteen Asuntoneuvokseen! Kirjaudu palveluun ja syötä asuntosi tiedot, niin pääset ottamaan käyttöön Vakuusturvan ja muut huolettoman vuokrauksen palvelut.