Valotaidetta, ulkoilua kansallispuistossa tai laatuteatteria – 6 asiaa, jota haluat kokeilla Kouvolassa vapaalla

Kouvolassa kaikki tarvittava on lähellä. Tämän ansiosta aikaa säästyy juuri niihin asioihin, joihin sitä haluaa käyttää: uusiin kokemuksiin ja laadukkaisiin vapaa-ajan aktiviteetteihin. Töiden tai opintojen jälkeen kaupungissa voi suunnata lukuisiin kulttuuritapahtumiin, kuten keikalle, markkinoille tai ihastelemaan taidetta. Tai miten olisi päiväretki luonnon helmaan Kouvolassa sijaitsevalta mökiltäsi?

Nämä kuusi erilaista asiaa kannattaa kokea Kouvolassa vapaalla.

1. Nauti musiikista eturivissä

Kouvola on perinteikäs rock-kaupunki, eikä kaupungin tapahtumakalenterista puutu menoa ja meininkiä. Jokaiseen musiikkityyliin sopivia konsertteja järjestetään lähes joka viikonloppu ja myös arkisin. Syksyn esiintyjäkavalkadiin kuuluvat muun muassa Kymi Sinfonietta, Erin ja Scandinavian Music Group.

Yksi vaikuttavimmista tapahtumapaikoista on Kouvolan suurin konserttisali, joka sijaitsee Kuusankoskitalossa. Kuusaasali takaa mahtavan akustisen elämyksen missä tahansa konsertissa.

Ajankohtaisia menoja, keikkoja ja ilmaistapahtumia voi seurata Kouvolan tapahtumakalenterista!

Rock in the City -festivaaleilla voi nauttia kattavasta kattauksesta suomalaisia rock-bändejä.

2. Pelaa uudenlaista valotaidetta Kouvolan keskustassa

Kouvolan voi kokea täysin uudessa valossa Suomen ensimmäisessä pelattavan valotaiteen festivaali Lux Like Kouvolassa. Tapahtuma valaisee pimeitä iltoja marraskuun alussa, 3.–6.11.2022, iltaisin kello 17–21.

Tänä vuonna valo on käsin kosketeltavissa, kun Kouvolan keskusta täyttyy pelattavista ja interaktiivisista valoteoksista. Suomalaisten ja kansainvälisten taiteilijoiden taideteoksia löytyy niin sisätiloista kuin valaisemassa katunäkymää ja rakennuksia.

Lux Like Kouvola -valotaidefestivaali huipentaa Capital of Game Art – Pelitaiteen pääkaupunki -tapahtumakokonaisuutta, jonka ohjelmistossa on marraskuussa lisäksi Kouvolan keskustaan levittäytyvä Pelien vapaakaupunki -tapahtuma. Lux Like Kouvolan järjestävät yhteistyössä Poikilo-museot, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK, Taiteen edistämiskeskus ja Kouvolan kaupunki.

Iltahämärässä kaupunki näyttäytyy täysin uudessa valossa.

3. Patikoi kansallispuistossa

Monipuoliset ja itselle mieluisat harrastukset kuuluvat laadukkaan vapaa-ajan viettoon. Kouvolassa toimii yli 100 liikunta- ja urheiluseuraa, jotka liikuttavat kouvolalaisia tarjoten toimintaa useiden eri lajien harrastajille. Miltä kuulostaisi esimerkiksi jalkapallo, vesijuoksu, frisbeegolf tai ohjattu jumppa?  Tutustu tarkemmin kaupungin tarjoamiin liikuntamahdollisuuksiin!

Kouvola sijaitsee Kymijoen varrella, ja kaupungin ympärillä olevat luontopolut oikein kutsuvat patikoimaan tai pyöräretkelle. Esimerkiksi syyskuussa kaupunkiin valmistui uusi, 25 kilometrin mittainen Kymijoen ulkoilureitti, jonka varrella pääsee ihailemaan vaihtelevia jokimaisemia sekä nauttimaan monimuotoisista luonto- ja kulttuurikohteista.

Uusi Kymijoen ulkoilureitti on täydellinen paikka nauttia ruskan värjäämästä maisemasta.

Lähellä sijaitsevassa Repoveden kansallispuistossa voi nauttia luonnosta kauneimmillaan vuoden ympäri. Puistossa on mahdollisuudet retkeilyyn, yöpymiseen, marjastukseen, melontaan ja veneilyyn.

Lue lisää: Eräoppaaksi opiskeleva insinööri Noora muutti luonnon perässä Kouvolaan – ”Olen tehnyt töitä laavulla ja riippumatossa”

4. Kannusta katsomossa

Kiinnostaako kärkitason urheilun seuraaminen? Paikallisia urheilijoita voi kannustaa kotipeleissä kaupungin halleilla ja kentillä paikan päällä.

Esimerkiksi Kouvot ja Kouvottaret pelaavat koripalloa, jääkiekkojännitystä tarjoaa KooKoo ja pesäpallossa pelaa KPL. Ensi kesänä Kouvolassa järjestetään myös kuninkuusravit.

Kouvolassa on runsaasti mahdollisuuksia penkkiurheilijalle.

5. Eläydy tunteellisiin esityksiin

Kouvolan Teatterin esitykset ammattiteatterissa tarjoavat niin komediaa, draamaa kuin suuria tunteita. Miltä kuulostaisi esimerkiksi 2022–23 näytöskaudella nähtävä kotimainen klassikkomusikaali Myrskyluodon Maija? Kaupungissa toimii lisäksi ammattijohtoinen Kuusankosken Teatteri sekä muita harrastajateattereita sekä teatteriryhmiä. Lue lisää teatterista Kouvolassa!

Teatterielämyksiä on tarjolla kaikenikäisille. Esimerkiksi Lasten Teatteritapahtuma Kuulas on taiteellisesti tasokas teatterifestivaali, joka houkuttelee Kouvolaan joka kevät tuhansia lastenteatterin ystäviä ja harrastajia. Ainutlaatuinen festivaali järjestetään jälleen keväällä 2023.

6. Suuntaa Poikilo-museoihin

Jos museot ovat juttusi, ei Kouvolassa tarvitse suunnata keskustaa kauemmas. Poikilot-museot yhdistävät Kouvolan kaupunginmuseon ja taidemuseon. Esillä on niin Kouvolan historiaan liittyviä näyttelyjä kuin perinteistä taidetta ja uutta ja kokeilevaa ilmaisua.  Tilassa toimii myös KOUTA-galleria, Kino-Poikilo ja Poikilo-galleria.

Esimerkiksi syksyllä Kouvolan taidemuseossa avautui laaja pelitaiteen näyttely Pelipoikilo. Näyttelyssä on esillä 27 peliä, joista 24 on digitaalisia. Peleihin kannattaa tarttua rohkeasti, sillä parhaiten teosten tarjoama kokemus ja sanoma käyvät ilmi teoksia pelatessa.

Tutustu tarkemmin Kouvolassa asumiseen: Haaveiletko idyllisestä asumisesta? 5 x Kouvolan helmi

Lue vinkit virkistävään vapaa-aikaan Kouvolassa ja tutustu tapahtumakalenteriin!