Väriä keittiöön! Trendisävyt poimitaan nyt luonnosta

Viimeisen vuoden aikana keittiön rooli kodin sydämenä on monissa kodeissa kasvanut entisestään. Sosiaalisen elämän hiljennyttyä ja ravintolaillallisten vähennyttyä kotona yhdessä syöminen ja kokkaaminen ovat saaneet uuden merkityksen. Keittiö on tietynlainen turvasatama, jolta kaivataan nyt aivan erityistä kodikkuutta. Myös yhteys luontoon on monelle meistä tärkeämpi kuin koskaan. 

Kodikkuuden ja luonnonläheisyyden kaipuu heijastuu myös keittiötrendeihin. Keittiötä ajatellaan entistä vahvemmin osana kodin muuta sisustusta, ja varsinaisten funktioidensa täyttämisen lisäksi sen halutaan viestivän vahvasti kodin tunnelmasta. Kodikkain keittiö syntyy nyt luonnonläheisiä sävyjä ja materiaaleja yhdistelemällä. 

Keittiömaailma on lanseerannut upean Luonto-värikokoelman, jonka sävyt on malliston nimen mukaisesti poimittu pohjoisen luonnosta – sen metsistä, pelloilta ja vesistä. Näiden sävyjen avulla voi tuoda väriä keittiöön ilman pelkoa siitä, että sävy menisi pois muodista – ne on nimittäin valittu ajattomuus edellä, sillä keittiö on pitkän aikavälin hankinta.

Neutraalit sävyt luovat pehmeän mutta intensiivisen tunnelman

Erilaiset harmaan, beigen, greigen ja ruskean sävyt kasvattavat suosiotaan eikä ihme, niiden avulla saa luotua tyylikkään keittiön, jossa on kodikas tunnelma. Yhdessä erilaisten luonnonmateriaalien kanssa nämä sävyt muodostavat harmonisen kokonaisuuden.

Moni meistä tietää, kuinka vaikeaa on tehdä kodin pinnoille valintoja värikartoilta ja vertailla sävyjen nyansseja. Luonto-värimallisto on tehty helpottamaan elämää keittiön värivalintojen osalta. Mallistoon kuuluva sävy Ukkonen on esimerkiksi monen metsästämä täydellinen keskiharmaa.

Petra-malliston Willa-keittiö Sandra ovella ja sävyssä Ukkonen.

Ruskeaan taittuva harmaa eli niin sanottu taupe on suosittu sisustusväri, sillä se on helppo yhdistää muihin väreihin ja materiaaleihin. Luonto-malliston sävy Tähkä on kaunis pari esimerkiksi puisten elementtien kanssa. 

A la Carte -malliston Vida-keittiö sävyssä Tähkä.

Tumma ruskea on tehnyt paluun sisustajien väripaletteihin, myös keittiöihin. Yhdistämällä Kaarna-sävyisen tummanruskean oven esimerkiksi samansävyiseen kivitasoon tai tummaan puutasoon, syntyy tyylikäs ja maanläheinen kokonaisuus. 

Luonnosta lainatut murretut värit nostavat keittiön esiin

Myös vahvempien värien ystävälle löytyy Luonto-värikokoelmasta silmänruokaa. Keittiön kaapistoissa on paljon pinta-alaa, joten murrettujen sävyjen valitseminen säilyttää tilassa rauhallisen tunnelman. Värillisenkään keittiön ei tarvitse hypätä silmille.

Murretut vihreän sävyt vievät ajatukset välittömästi metsään, mikä voisikaan olla ihanampaa! Vihreällä värillä on tasapainoa ja rauhaa edistävä vaikutus, joten esimerkiksi maanläheinen sävy Havu on omiaan luomaan kodikasta tunnelmaa keittiöön.

Petra-malliston modernin maalaishenkisessä keittiössä Eerika-peiliovet sävyssä Havu.

Kaunis tummansinisen sävy on syvä kuin meri. Se näyttää ylelliseltä esimerkiksi messinkisiin vetimiin yhdistettynä. Valkoiset tasot tuovat kokonaisuuteen raikkautta. 

Tässä selkeälinjaisessa keittiössä on A la Carte-malliston sileät Neve-ovet sävyssä Meri.

Punainen keittiö voi olla kodin todellinen väripilkku! Luonto-malliston Karpalo on todella kaunis ja syvä punaisen sävy. Se näyttää raikkaalta valkoiseen yhdistettynä tai lämpimältä muiden lämpimien sävyjen tai puun kera. 

Vaalean keittiön monet sävyt

Vaaleillakin sävyillä on aina paikkansa, onhan niillä kyky luoda tilaan avara ja valoisa vaikutelma. Tähän tarkoitukseen puhtaan valkoinen ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto, vaan myös hienovaraisesti murretut valkoisen tai harmaan sävyt voivat tulla kyseeseen.

Pumpulinpehmeä vaaleanharmaa voi olla tyylikäs vaihtoehto valkoiselle. Luonto-värikokoelman sävy Pilvi yhdistyy kauniisti monenlaisiin materiaaleihin ja näyttää kaikessa seesteisyydessään aivan ihanalta niin klassisemmassa kuin modernin minimalistisessakin keittiössä.

Petra-malliston klassisen kaunis Frida-keittiö sävyssä Pilvi.

Usva on kaunis hieman murrettu valkoinen, joka saa aikaan raikkaan ja rauhallisen tunnelman. Valkoisten ovien kanssa muut materiaalit ja yksityiskohdat nousevat kauniisti esiin. 

Eleettömän tyylikäs, Usva-sävyinen keittiö A la Carte -malliston vetimettömillä Scuro- ja Neve-ovilla varustettuna.

Luonto-värikokoelman yhteensä kymmenen upeaa sävyä ovat saatavilla kaikkiin Petra- ja A la Carte -keittiöiden maalattuihin oviin. Tutustu mallistoon tarkemmin täällä!

Yhteiselo maalattujen kaapinovien kanssa vaatii jonkin verran huolellisuutta mikäli halutaan välttyä niiden naarmuuntumiselta, mutta onneksi mattapintaisen lopputuloksen ystävälle on muitakin vaihtoehtoja! Esimerkiksi tyylikkäät supermattalaminaatit sopivat astetta huolettomampaa oviratkaisua kaipaavalle. Myös supermattalaminaateista on saavilla trendikkäitä, luonnonläheisiä sävyjä. Keittiöön on tärkeää valita omiin tarpeisiin sopiva ovimateriaali, täällä voit tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin

Inspiroidutko sinäkin näistä luonnonläheisistä sävyistä, minkä valitsisit omaan keittiöösi?

Jos olisi aika aloittaa oman unelmakeittiösi toteuttaminen, varaa tästä maksuton suunnittelutapaaminen joko lähimmässä Keittiömaailman myymälässä tai etänä!

Lue myös:

Luonnosta kumpuavat keittiötrendit – näin sovellat niitä omaan keittiöösi

Toimiva ja tunnelmallinen keittiön valaistus – 5 vinkkiä suunnitteluun

Näin teet keittiöstäsi ekologisemman – 6 vihreää vinkkiä