Viikon helmi: historiallinen puutalo saaristomiljöössä Turun Pikisaaressa

Viikon helmi ❤ Tämä turkulaisessa saaristomiljöössä sijaitseva, historiallinen puutalo on yksi tämän viikon katsotuimmista kohteista Etuovi.comissa. Kurkista sisään!

Tämä Turun pikisaaressa sijaitseva, hurmaava puutalo on ollut yksi Etuovi.comin katsotuimmista kohteista viikolla viisi. Jos haaveilet saaristokylän idyllistä ja kauniisti remontoidusta vanhasta talosta, voisi tässä olla unelmakotisi!

Kuva: Etuovi.com / Turun VendoLKV Oy

Vuonna 1898 rakennettu talo on osa Pikisaaren satama- ja luotsitoimintahistoriaa – se oli aikanaan yksi Arolan rälssitilan torpista, joita merimiehet ja luotsit asuttivat. Miljöö henkii edelleen idyllistä, saaristokylämäistä tunnelmaa. Pikisaaressa pääsee osaksi tiivistä yhteistöä. Sen aktiivinen kyläyhdistys järjestää monenlaista ohjelmaa kesäjuhlista polttopuutalkoisiin.

Aurinkoiselle rinnetontille rakennetun talon puutarha ilahduttaa viherpeukaloa. Siellä kasvavat  monet perinteiset kasvit, kuten tuoksuvat syreenit ja juhannusruusut, kauniit pionit sekä satoisat marjapensaat, omena-ja luumupuut.

Kuva: Etuovi.com / Turun VendoLKV Oy

Yli satavuotiasta talovanhusta on päivitetty vuosien varrella hyvällä maulla, vanhan talon kodikasta tunnelmaa vaalien. Vaaleat seinäpinnat ja harmaat lankkulattiat toimivat kauniina taustana vanhoille huonekaluille.

Kuva: Etuovi.com / Turun VendoLKV Oy

Vuonna 2010 rakennettiin laajennusosa ja samassa yhteydessä uusittiin viemärit ja vesiputket, katto ja sähköt.

Laajennuksen yhteydessä talon ullakko otettiin käyttöön. Yläkerta on yhtenäistä tilaa, mikä tekee siitä monikäyttöisen. Pystyttäisitkö tänne vaikkapa kotitoimiston tai harrastustilan?

Kuva: Etuovi.com / Turun VendoLKV Oy

Mikäli kohde on vielä myynnissä, voit tutustua siihen tarkemmin täällä

Lisää unelmakoteja löydät Etuovi.comista!