Viisi askelta uuteen upeaan keittiöön – näin keittiöremontti etenee

Kaupallinen yhteistyö

Matka uuteen upeaan keittiöön alkaa ideasta ja huipentuu siihen, kun kokkaat siellä ensimmäisen aterian. Mutta miten keittiöremontti etenee ja mitä missäkin vaiheessa kannattaa ottaa huomioon? Kysyimme Seinäjoen Keittiömaailman kauppiaalta Sami Tiisjärveltä.

1. Unelmoi ja inspiroidu

Keittiösuunnitteluun voi valmistautua tutkailemalla omaa makuaan ja tarpeitaan tulevan keittiön suhteen. Minkälaista tunnelmaa tavoittelet ja minkälaisella kulutuksella materiaalit ja kodinkoneet ovat? Voit inspiroitua vaikkapa sisustuslehtien tai sosiaalisen median keittiökuvista ja tehdä listan toiveistasi.

Inspiraatiokuvia ja erilaisia vaihtoehtoja ei Tiisjärven mukaan kannata kuitenkaan jäädä pyörittelemään pitkäksi aikaa itsekseen, vaan varata aika suunnittelutapaamiseen.

Asiantuntija kannattaa ottaa mukaan suunnitteluun varhaisessa vaiheessa. Keittiösuunnittelija osaa ehdottaa ratkaisuja, joissa esteettiset mieltymykset ja toiminnalliset tarpeet yhdistyvät mahdollisimman hyvin ja jotka sopivat asiakkaan budjettiin.

Kannattaa myös selvitellä, minkälainen keittiö tilaan on mahdollista toteuttaa – unelma avarasta avokeittiöstä voi kariutua, jos keittiön ja olohuoneen välissä seisoo kantava kiviseinä. Isännöitsijältä voi myös selvittää, onko taloyhtiössä yhteisiä käytäntöjä, jotka mahdollisesti vaikuttavat keittiön suunnitteluun.

Lue myös:

Keittiösuunnittelijan vinkit kauniiseen ja käytännölliseen keittiöön

Keittiön trendisävyt poimitaan nyt luonnosta

Yksi keittiö, kolme hintaa – näin keittiön hinta muodostuu

2. Keittiöremontin suunnittelu alkaa keittiömyymälässä, kotonasi tai etätapaamisessa

Ensimmäinen konkreettinen askel kohti unelmien keittiötä on tapaaminen keittiösuunnittelijan kanssa, se voidaan toteuttaa joko keittiömyymälässä, kotonasi tai verkossa. Tämän tapaamisen aikana käydään läpi toiveet ja tarpeet sekä tehdään alustavat materiaalivalinnat.

Tällä hetkellä uusi keittiö on monella mielessä, joten jos keittiön halutaan olevan valmis tiettyyn ajankohtaan mennessä, varminta on aloittaa suunnittelu mahdollisimman pian.

Suunnittelu kannattaa aina aloittaa hyvissä ajoin. Jos ajateltaisiin, että keväällä olisi ylioppilasjuhlat ja sitä ennen haluaisi uusia keittiön, niin nyt maaliskuussa on viimeiset hetket. Suunnittelu on hyvä aloittaa viimeistään kaksi kuukautta ennen kuin halutaan keittiön olevan valmis.

3. Suunnitelman läpikäynti ja remontin kartoitus

Ensimmäisen tapaamisen pohjalta keittiösuunnittelija tekee suunnitelman ja 3D-mallinnuksen ja seuraavassa tapaamisessa pääsetkin jo kurkistamaan uuteen keittiöösi virtuaalisesti. Tässä vaiheessa tehdään tarvittaessa muutoksia materiaalivalintoihin ja käydään läpi tarjous.

Ennen keittiöremontin aloittamista varmistetaan vielä paikan päällä, että kaikki mitat ovat oikein ja että esimerkiksi pistorasiat, vesijohdot ja koteloinnit tulevat oikeisiin kohtiin.

Remonttikohteessa mittauskäynnin aikana asiakkaan kotona kartoitetaan remontin laajuus ja katsotaan, tehdäänkö esimerkiksi pintaremonttia samalla. Jos kyseessä on vanhempi talo, myös asbestitutkimusten mahdollinen tarpeellisuus tulee ottaa huomioon, Tiisjärvi muistuttaa. 

Kun suunnitelma on kunnossa ja tarvittavat kartoitukset tehty, voidaan laittaa keittiö tilaukseen ja sopia remonttiaikataulusta.

Me Keittiömaailmassa emme valmista kalusteita varastoon, vaan ne tehdään aina tilauksesta. Kalusteiden toimitusajat ovat neljästä kuuteen viikkoa, mutta ammattiasentajien aikataulujen organisoiminen saattaa pidentää aikajännettä. Senkin takia aina hyvä olla hyvissä ajoin liikkeellä.

Muista hoitaa tarvittavat lupa-asiat kuntoon eli ilmoittaa remontista isännöitsijälle, jos asut osakehuoneistossa. Tähänkin saat tarvittaessa apua keittiömyymälästä.

4. Keittiöremontti toteutuu – purku, pohjatyöt ja asennus

Keittiöremontti voi alkaa! Ensin puretaan vanha keittiö ja tehdään tarvittavat pohjatyöt, sitten asennetaan uusi keittiö. Asennusta sujuvoittaa se, että kalusterungot kootaan jo tehtaalla ja niihin asennetaan valmiiksi laatikot ja mekanismit. 

Stressittömin tapa toteuttaa keittiöremontti on hankkia koko paketti keittiöliikkeen kautta. Turhalta sähläykseltä ja viivästyksiltä vältytään, kun voidaan varmistua siitä, että esimerkiksi putki- ja sähköasentajat ovat paikalla oikeaan aikaan ja että asennustiimi laittaa uuden keittiön paikoilleen tarkasti ja aikataulussa. 

Nykyään todella moni hankkii koko remontin keittiöliikkeen kautta mikä onkin järkevää, sillä silloin pystytään organisoimaan samalla kertaa koko ketju aina vanhan keittiön purkamisesta loppuun asti, Tiisjärvi kertoo

Muista, että keittiöremontin työosuuden saa vähentää verotuksessa!

5. Nauti uudesta keittiöstäsi!

Kauniit materiaalit, tuliterät kodinkoneet, käytännölliset yksityiskohdat… Nyt pääset huoletta nauttimaan uudesta upeasta keittiöstä! Keittiömaailman keittiöillä on niiden käyttöiän kattava takuu materiaali- ja valmistusvirehiden osalta.

Jos haluat aloittaa oman unelmakeittiösi toteuttamisen, varaa tästä maksuton suunnittelutapaaminen joko lähimmässä Keittiömaailman myymälässä tai etänä!