Kaipaatko asumaan maalaisidylliin vesistön lähelle? 5 Iitin aluetta, joissa viihdyt varmasti

Iitti on reilun kuudentuhannen asukkaan viehättävä, rauhallinen ja elinvoimainen kunta Päijät-Hämeessä. Vain noin  puolentoista tunnin päässä ruuhka-Suomesta aukeaa lukuisten pienten järvien ja kallioisten rantojen idylli sekä vertaansa vailla olevia retkeilyreittejä ja luontokohteita.

Oma koti voi löytyä läheltä kuntakeskusta palveluiden sekä hyvien kulkuyhteyksien ääreltä tai rauhalliselta maaseudulta läheltä kauniita järvimaisemia. Kunta tarjoaa monia erikokoisia tontteja erilaisiin asumisen tarpeisiin ja elämäntilanteisiin.

Iitissä arki on sujuvaa. Se muodostuu hyvistä peruspalveluista, yrittäjämyönteisyydestä ja monipuolisista vapaa-ajanviettomahdollisuuksista. Varsinkin lapsiperheet arvostavat sitä, että päiväkodit, koulut ja harrastusmahdollisuudet ovat näppärän matkan päässä kuntakeskuksen läheisyydessä sijaitsevaa kotia.

Valtatiet ja junarata vievät Iitistä nopeasti pääkaupunkiseudulle ja naapurikaupunkeihin.

Osa välimatkoista taittuu Iitissä myös veneellä! Heinola-Kuusankoski-reitin kautta Iitti yhdistyy vesiteitse Järvi-Suomeen.

Tutustu viiteen Iitin asuinalueeseen ja löydä oma suosikkisi!

1. Sorronniemi Koti Kirkonkylän kupeessa, lähellä järvimaisemia

Sorronniemen tilavat tontit tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia asumiseen maaseutumaisesta miljööstä nauttiville ja omaa rauhaa arvostaville. Tonttialue sijaitsee kauniin Kirkonkylän kupeessa noin 9 kilometrin päässä kuntakeskuksesta.

Sorronniemessä on oiva mahdollisuus yhdistää asuminen ja vapaa-ajanvietto rauhallisella ja luonnonkauniilla alueella. Puhdas luonto ja vesistöt sekä kesäisin vilkastuvat kulttuurikokemukset rikastuttavat arkea.

Tonteilla on oikeus kävelymatkan päässä sijaitsevaan yhteiseen venevalkamaan Kymijoen Pelinginselällä.

Luonto, vesistöt ja oma rauha houkuttelevat Sorronniemeen.

2. Pohjanmäki – Laadukkaat tontit golfkentän kainalossa

Pohjanmäki on luonnostaan kaunis asuinalue Radansuussa Kirkkojärven kupeessa. Se sijaitsee noin 6 kilometrin päässä kuntakeskus Kausalasta. Lähikauppana palvelee aito ja perinteinen kyläkauppa.

Alue tarjoaa elämyksiä ja aktiviteetteja eri ikäisten arkeen. Omakotitalotontit sijaitsevat lähellä golfkenttää, luontopolkuja ja uimarantaa. Sijainti järvien läheisyydessä tarjoaa hyvät mahdollisuudet veneilyyn ja kalastukseen.

Alueen käytössä on yhteinen ranta- ja venevalkama-alue, ja tonteilla on oikeus yhteiseen vesialueeseen.

Pohjanmäki sopii vaikkapa golfaajalle, luonnossa liikkujalle tai uimarille.

3. Länsi-Myllytöyry ­­– Ympärillä erinomaiset liikuntamahdollisuudet

Länsi-Myllytöyryssä asut valtatie 12:n pohjoispuolella. Alue on sopivasti lähellä kaikkea keskustaajaman palvelut sijaitsevat vain noin kilometrin etäisyydellä. Sitä ympäröivät monipuoliset liikuntamahdollisuudet, joita paikalliset pääsevät käyttämään ympäri vuoden.

Maakunnallisestikin merkittävällä ulkoilureitillä voi lenkkeillä ja hiihtää luonnon helmassa. Alueen tuntumassa sijaitsee lisäksi vapaa-aikakeskus Ravilinna, joka tunnetaan hyvin varustellusta kuntosalistaan sekä eri palloilulajeihin soveltuvista kentistä.

Asuitpa missä päin tahansa Iittiä, luonto on aina lähelläsi

4. Ainola ­­– Liikkumisen helppous on osa sujuvaa arkea

Jos etsit asuinpaikkaa läheltä palveluja ja arjen aktiviteetteja, on Ainola oiva vaihtoehto. Alue sijaitsee valtatie 12 varrella, sen eteläpuolella.

Edulliset omakotitalotontit ja liikkumisen helppous ovat osa alueen asukkaiden sujuvaa arkea. Päivittäiset palvelut, kuten päiväkodit, koulut, ruokakaupat ja liikuntapaikat sijaitsevat vai parin kilometrin päässä keskustaajama Kausalassa.

Lähellä olevan valtatien kautta on kätevä kurvata nopeasti myös naapurkaupunkien palveluiden äärelle.

Kuvassa olevan Kausalan keskustaajaman palvelut ovat lähellä Ainolan asukkaita.

5. Mikkolanpelto ­­– Kivenheiton päässä rautatieasemasta

Mikkolanpellon alue sijaitsee Kausalan ydinkeskustassa, tasaisella peltomaalla. Alue mahdollistaa pienten omakotitalojen rakentamisen, ja tonttien ostajilla on mahdollisuus liittyä kaukolämpöön.

Mikkolanpellolla on tarjolla lisäksi lohkomattomia määräaloja, joiden tarkkaa tonttikokoa ei ole määritelty. Niiden ansiosta myös suurempien omakotitalojen rakentaminen alueelle on mahdollista.

Mikkolanpellolta kaikki on lähellä. Kaupat, koulut ja kirjasto sijaitsevat aivan omakotitalotonttialueen tuntumassa, torillekin on matkaa vain noin 300 metriä.

Alueelta pääsee pidemmällekin matkalle helposti, ja jos työmatka taittuu pendelöiden, on Mikkolanpellon alue sopiva valinta. Matkaa rautatieasemalle on vain noin 500 metriä.

Tutustu tarkemmin Iitin asuinalueisiin ja omakotitalotontteihin!

Kirjasto, kaupat ja rautatieasema sijaitsevat aivan Mikkolanpellon omakotitaloalueen lähellä.

Iitin kunta

  • Asukkaita: 6 500
  • Perustamisvuosi: 1870
  • Pinta-ala: 687 km2
  • Kunta koostuu monipuolisesti palvelevasta kuntakeskuksesta, aktiivisista kylistä sekä upeasta luonnosta, jonka vesistö, metsät ja kalliot tarjoavat viihtyisän asuinympäristön lisäksi virikkeitä koko vuoden ympäri.
  • Ihastu Iittiin!