Paljonko muuttopalvelu maksaa ja miten hinta muodostuu?

Muuttoon liittyy aina kustannuksia, käytitpä muuttoapuna talkoolaisia tai ammattimaista muuttopalvelua. Ammattilaisiin satsaamalla muuttosi sujuu huomattavasti vaivattomammin, ja yhä useampi suomalainen kokee sen parhaaksi tavaksi muuttaa.

Mutta minkälaisista kustannuksista puhutaan? Mikä on muuttopalvelun hinta, miten se maksetaan ja mitä se sisältää? Käydään nämä läpi tässä jutussa.

Onko muuttopalvelu oikeasti järkevä tavalliseen kotimuuttoon?

Muutossa ammattilaisen apu helpottaa monia asioita. Yleisin tapa käyttää muuttopalvelua on tilata muuttoauto ja 1-3 muuttomiestä avuksi kantamaan. Ammattitaitoisten muuttomiesten ja -naisten avulla muuttoon saa järjestelmällisyyttä, jolloin tekeminen on tehokasta. Tavarat liikkuvat vanhasta osoitteesta uuteen vähemmällä häslingillä.

Pelkästään se, että saat muuttoosi tilavan, hyvin varustellun muuttoauton (ja taitavan kuljettajan), tekee muuttamisesta mukavampaa. Sinun ei tarvitse stressata suuren muuttoauton käsittelystä, ja tavarat mahtuvat kerralla kyytiin.

Lue myös: Miian kokemuksia muuttopalvelun kilpailutuksesta – ”lyhyeenkin muuttomatkaan kannattaa pyytää apua”

Miten muuttopalvelu maksetaan?

Sopimus tehdään joko urakka- tai tuntihinnalla. Hinnoittelutapa vaihtelee yrityksittäin ja muutoittain. Esimerkiksi pitkän matkan muutot ovat suurimmaksi osaksi urakkamuuttoja, kun taas kaupungin sisäiset muutot laskutetaan tyypillisesti tehtyjen tuntien perusteella. Nämäkin asiat ovat usein sovittavissa tapauskohtaisesti.

Jättämällä tarjouspyynnön Muuttomaailma.fi-palveluun voit vertailla urakka- ja tuntihintaa keskenään, ja valita sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Urakka- tai tuntihinta, selvä. Entä miten maksu tapahtuu käytännössä? Tyypillinen maksutapa kotimuutoissa on käteinen tai kortti muuton lopuksi. Kuitti tulee joko sähköpostiisi tai saat sen heti mukaasi.

Yritysmuutot maksetaan pääsääntöisesti laskulla. Osa muuttofirmoista tarjoaa laskua myös kotimuutoissa, mikä usein edellyttää luottotietojen tarkistusta.

Muuttomaailma.fi:n tarjoama muuttorahoitus on uusi suosittu tapa tehdä maksamisesta joustavampaa. Voit maksaa muuttolaatikot, muuttopalvelun ja vaikka muuttopizzat sinulle sopivissa kuukausierissä alkaen 15 € / kk. Saat ilmaisen ja kuluttoman luottopäätöksen heti.

Muuttopalvelu urakkahinnalla – tiedä hinta etukäteen

Muuttopalveluita myydään usein urakkahinnalla, eli muuttofirma arvioi kokonaiskustannukset joko ilmoittamiesi tietojen tai arviokäynnin perusteella. Jos urakkahinta annetaan ilmoittamiesi tietojen pohjalta, on erityisen tärkeää, että olet antanut ne totuudenmukaisesti ja täydellisinä.

Omien kantajien määrä on yksi olennaisin tekijä miten urakkatarjous lasketaan. Jos olet ilmoittanut muuttofirmalle, että omia kantajia on tietty määrä, sen täytyy pitää paikkansa muuttopäivänä. Eikä riitä, että he ovat vain läsnä, vaan kantajien täytyy olla oikeasti aktiivisia tavaroiden kantamisessa.

Muuttojen olosuhteet vaihtelevat suuresti. Ihmisillä on vaihteleva määrä tavaraa ja erilaisia tapoja pakata ne. Yleensä muuttofirma edellyttää vähintään, että kaikki tavarat ovat pakattu kantovalmiiksi (pinottaviin laatikoihin), ellei toisin ole sovittu.

Esimerkkejä hinnoista (parhaan arvion omalle muutollesi saat jättämällä tarjouspyynnön):

  • Yksiö, kaupungin sisäinen muutto, kaksi muuttomiestä, 290 €
  • Kaksio, 200 km muutto, muuttofirmasta vain kuljettaja, 650 €
  • Kolmio, 500 km muutto, kolme muuttomiestä, 1500 €

Vinkki: Voit arvioida oman muuttosi kustannukset muuttolaskurilla.

Jos muuttopäivänä käy ilmi, että ilmoittamasi tiedot ovat huomattavan puutteelliset tai virheelliset, tai irtaimisto ei ole muuttovalmiina, urakkahinta voi muuttua tai sopimus peruuntua. Nämä ovat kuitenkin erittäin harvinaisia tapauksia, koska suomalaiset ovat tunnollisia muuttajia, ja meillä on paljon muutto-oppaita saatavilla.

Tarvittavien tietojen ilmoittamisessa auttaa Muuttomaailma.fi:n tarjouspyyntölomake.

Muuttopalvelu tuntihinnalla – joustavasti rahalle vastinetta

Tuntihinnoittelu on joustava ja selkeä tapa ostaa muuttopalveluita. Asiakas maksaa täsmälleen sen verran kuin käyttää palveluita, eli saa takuulla rahalle vastinetta.

Kun hinta määräytyy suoraan käytetyn ajan mukaan, on muuttopalvelua näppärä käyttää juuri sen verran kuin tarpeen, ja oman budjetin puitteissa. Anna esimerkiksi ne hankalimmat tavarat ammattilaisten kannettavaksi, ja hoida itse loput.

Tilava kuorma-auto perälautanostimella ja kahdella pätevällä muuttomiehellä (kuski ja apumies, molemmat kantavat) maksaa noin 100-150 € / tunti. Jos pakettiauto riittää, niin hinta on edullisempi, noin 90 -140 € / tunti.

Jos sinulla on kantajia omasta takaa, niin kokonaishintaa saa edelleen alemmaksi, koska mitä nopeampaa kantaminen tapahtuu, sitä nopeampaa muutto on hoidettu. Tavaroiden kantaminen ja muuttoauton pakkaaminen on lyhyen matkan muutoissa eniten aikaa vievä työvaihe.

Tuntihinta on palkitseva, koska mitä paremmin olet valmistautunut muuttoon, sitä edullisempi hinta on. Valmistautumisessa kaiken A ja O on ottaa avuksi kattava muuttajan muistilista.

Jos tilaat tavaroiden pakkaus- ja purkupalvelun, se yleensä laskutetaan toteutuneiden työtuntien mukaan. Hinta on muutamia kymppejä per henkilötyötunti. Esimerkiksi kaksi pakkaajaa puoleksi päiväksi (2 kertaa 4 tuntia) maksaisi noin 240 €.

Varmista paras muuttopalvelu parhaaseen hintaan

Voit selvittää muuttosi hinnan kilpailuttamalla sen Muuttomaailma.fi-palvelussa, jossa tavoitat yli 400 Suomessa toimivaa muuttofirmaa. Palvelu on ilmainen, eikä kilpailutus sido sinua mihinkään, joten sitä on helppo kokeilla.

Täytä yksi tarjouspyyntö, ja saat ensimmäiset tarjoukset vuorokaudessa. Tarjouksen yhteydessä näet asiakkaiden antamat arvostelut, joista saat arvokasta tietoa muuttofirmojen vertailuun.

Palvelussa on myös lukuisia muutto-oppaita ja vinkkipaketteja, joilla muuttosi sujuu stressittömämmin. Olet lämpimästi tervetullut hyödyntämään niitä käytitpä muuttopalvelua tai talkoovoimia.

Juttu julkaistu alunperin 13.8.2018, muokattu ja julkaistu uudelleen 9.3.2023.

Muuttomaailma.fi ja Etuovi.com kuuluvat samaan Alma Media -konserniin