View of Keskusta, Helsinki

Asuinalueena Keskusta, Helsinki

Onko haaveissasi asunto alueelta Keskusta, Helsinki? Tutustu alueeseen

Asunto Helsingin ydinkeskustassa on monen unelma. Helsingin kantakaupunki voidaan määritellä monella eri tapaa ja tarkkuudella. Toisille ydinkeskusta tarkoittaa vain parin neliökilometrin aluetta Helsingin rautatieaseman ympäristössä. Helsingin keskustaan luetaan kuitenkin yleisesti alueet Kluuvi, Kamppi, Kaisaniemi, Bulevardi, Punavuori ja Ullanlinna.

Helsingin keskusta asuinalueena

Helsingin ydinkeskustasta löytyy monenlaisia myytäviä asuntoja. Alueen asuntotarjonnan moninaisuudesta kertovat hyvin esimerkiksi Kampin kauppakeskuksen yhteyteen 2000-luvulla rakennetut, modernit kerrostaloasunnot, Punavuoren vanhoihin kivitaloihin saneeratut avarat loft-asunnot sekä Kluuvin ja Kampin vanhojen kerrostalojen arvoasunnot, jotka edustavat uusrenessanssi- ja jugend-tyylejä. Lisää asuinneliöitä tiivisti rakennettuun Helsingin keskustaan on saatu rakentamalla vanhojen kerrostalojen vinteille yksilöllisiä ullakkoasuntoja.

Millaista on asua keskustassa Helsingissä?

Helsingin ytimessä on paljon tekemistä ja näkemistä, se on yritystoiminnan, työpaikkojen ja kulttuuritarjonnan keskittymä. Alueelta löytyy kahviloita ja ravintoloita, monimuotoisia puistoja sekä liikekeskuksia ja yksilöllisiä kivijalkakauppoja. Kulttuuritarjonta on Suomen mittakaavassa varsin vaikuttavaa. Myös monet Suomen kuuluisimmista nähtävyyksistä sijaitsevat Helsingin keskustassa, esimerkiksi eduskuntatalo, Kiasma, Musiikkitalo sekä Ateneum.

Lue lisääkeyboard_arrow_down

Katso myös koko Helsinki asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Keskusta, Helsinki

euro_symbolNeliöhinta
9155 €/m² arrow_upward
Helsinki: 5 941 €/m²
scheduleMarkkinointiaika
65 vrk arrow_upward
Helsinki: 40 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Keskusta, Helsinki

Postinumeroalueella 00100, johon Keskusta kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 65.9 m².

100 % kerrostaloasuntoja0 % pientaloasuntoja
48 % omistusasujia52 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 00100. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 5.4.2018 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
peopleTalouksien keskikoko
1.8
child_friendlyLapsiperheitä
13 %
personKeski-ikä
41 v