View of Vuosaari, Helsinki

Asuinalueena Vuosaari, Helsinki

Onko haaveissasi asunto alueelta Vuosaari, Helsinki? Tutustu alueeseen

Pinta-alaltaan Helsingin suurin kaupunginosa Vuosaari sijaitsee meren rannalla Itä-Helsingissä. Sen naapurialueita ovat mm. Mellunmäki ja Puotila.

Vuosaari asuinalueena

Vuosaaresta löytyy niin pientaloja kuin kerrostalojakin. Rastila koostuu pitkälti pientaloista, kun taas Aurinkolahden ja Meri-Rastilan rakennuskanta on kerrostalopainotteista. Vuosaaren keskustassa Kauppakeskus Columbuksen eteläpuolella sijaitsee Suomen korkein asuinrakennus, 26-kerroksinen tornitalo Cirrus.

Vuosaari on täydellinen asuinpaikka ihmisille, jotka rakastavat liikkumista ja kulttuurielämyksiä. Harva alue tarjoaa näin upeat puitteet kulttuurin ystäville.

Millaista on asua Vuosaaressa Helsingissä?

Noin 37 000 asukkaan Vuosaari tarjoaa asukkailleen kattavat palvelut. Kauppakeskus Columbuksesta löytyy päivittäistavarakaupat, erikoisliikkeet sekä ruokailumahdollisuudet. Urheilun ja liikunnan ystäville on Vuosaaressa tarjolla monipuolisia mahdollisuuksia. Kaupunginosassa on urheilukenttä, jäähalli sekä urheilutalo, jossa on palloiluhalli, kuntosaleja ja uimahalli. Kulttuurin ystäville Vuosaari tarjoaa puolestaan kattavan tarjonnan Vuotalossa. Sieltä löytyy kirjaston lisäksi musiikin- ja kuvataiteen harrastetiloja sekä sali teatteri- ja tanssiesityksiä varten. Helsingin kulttuurikeskus järjestää Vuotalossa kulttuuritapahtumia, joihin kuuluvat mm. konsertit, elokuvat ja näytelmät. Galleriassa on myös vaihtuvia näyttelyjä ympäri vuoden. Vuosaareen on erinomaiset liikenneyhteydet, siitä huolen pitää mm. vuonna 1998 liikennöinnin aloittanut metro.

Lue lisää

Katso myös koko Helsinki asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Vuosaari, Helsinki

Neliöhinta
4838 €/m²
Helsinki: 6 341 €/m²
Markkinointiaika
119 vrk
Helsinki: 47 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Vuosaari, Helsinki

Postinumeroalueella 00980, johon Vuosaari kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 66.3 m².

87 % kerrostaloasuntoja13 % pientaloasuntoja
35 % omistusasujia65 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 00980. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
Talouksien keskikoko
2
Lapsiperheitä
23 %
Keski-ikä
41 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.