View of Rovaniemi

Asuinalueena Rovaniemi

Onko haaveissasi asunto alueelta Rovaniemi? Tutustu alueeseen

Rovaniemi on entisen Lapin läänin pääkaupunki ja maakuntakeskus, joka sijaitsee napapiirin tuntumassa Kemijoen ja Ounasjoen yhtymäkohdassa. Rovaniemi on yliopistokaupunki ja se on ollut Lapin hallinnollinen keskus ja talouden keskittymä aina 1900-luvun alusta saakka, kun alue alkoi kehittymään metsäteollisuuden myötä. Useiden kuntaliitosten myötä Rovaniemi on Suomen pohjoisin kaupunki ja pinta-alaltaan Euroopan suurin kaupunki. Kaupungin nimi tulee saamen kielestä, jossa rova tarkoittaa metsäistä harjua.

Rovaniemen asuinalueet

Pohjoisesta sijainnistaan huolimatta Rovaniemi on helposti saavutettavissa myös etelästä esimerkiksi junalla tai lentäen. Myytävät asunnot Rovaniemellä vaihtelevat monipuolisesti eri-ikäisten kerrostaloasuntojen ja omakotitalojen välillä.

Rovaniemi jakaa rajaa 10 eri kunnan kanssa: pohjoisessa Kittilän ja Sodankylän, lännessä Kolarin, Pellon ja Ylitornion, etelässä Tervolan, Ranuan ja Posion sekä idässä Kemijärven ja Pelkosenniemen. Se toimii porttina pohjoiseen ja Joulupukin virallisena kotikaupunkina.

Millaista on asua Rovaniemellä?

Rovaniemen kaupunkialue on rakentunut Kemijoen ja Ounasjoen liittymäkohtaan. Keskustaa rajoittaa kolme korkealle kohoavaa vaaraa: lännessä Korkalovaara, idässä Kemijoen takana Ounasvaara ja pohjoisessa jokien yhtymäkohdan takana Syväsenvaara. Kaupunkialueella Kemijoen yli johtaa kolme siltaa ja neljäs silta ylittää Ounasjoen kohdassa, jossa se yhtyy Kemijokeen.

Rovaniemi on kokoonsa nähden kulttuurillisesti vilkas kaupunki: Rovaniemellä toimii teattereita, musiikkiopisto, balettiopisto sekä kansanmusiikkiin ja -tanssiin keskittyneitä seuroja. Lisäksi Rovaniemeltä löytyy runsaasti erilaisia urheiluseuroja: kaupungissa voi harrastaa talviurheilulajien lisäksi monipuolisesti mm. jääkiekkoa, lentopalloa, koripalloa, jalkapalloa ja amerikkalaista jalkapalloa. Myös vapaapalokuntatoiminnalla on Rovaniemellä pitkät perinteet.

Lue lisääkeyboard_arrow_down

Asuntojen hinnat alueella Rovaniemi

euro_symbolNeliöhinta
2397 €/m²
scheduleMarkkinointiaika
79 vrk

Pyydä asuntolainatarjous

Oletko ostamassa asuntoa ja tarvitset asuntolainaa tai haluatko kilpailuttaa nykyisen asuntolainasi? Etuovi.comin lainalaskurilla saat kätevästi samalla kertaa lainatarjouksen usealta pankilta.