View of Haukilahti, Espoo

Asuinalueena Haukilahti, Espoo

Onko haaveissasi asunto alueelta Haukilahti, Espoo? Tutustu alueeseen

Haukilahti on Suur-Tapiolan piiriin kuuluva Espoon kaupunginosa. Haukilahti sijaitsee Suomenlahden rannalla. Sen naapurikaupunginosia ovat mm. Westend, Matinkylä ja Niittykumpu.

Haukilahti asuinalueena

Helsinkiläisten lomanviettopaikasta on kasvanut noin 6 000 asukkaan esikaupunkialue. Haukilahti on rauhallinen asuinalue rannan välittömässä läheisyydessä. Alueena se sopii niin lapsiperheille kuin vanhemmille, luonnosta nauttiville ihmisille. Alueella on tasaisesti niin kerrostalo- kuin pientaloalueita, joista valita mieluisin asuinympäristö. Tarjonnassa on tällä hetkellä suuremmillekin perheille omakoti- ja rivitaloja.

Millaista on asua Haukilahdessa Espoossa?

Haukilahden miljöö on vanhaa maankohoamisaluetta. Se on kohonnut merestä pintaan viimeisen jääkauden jälkeisinä vuosituhansina. Kaupunginosaa kiertävätkin 20–30 metrin korkuiset mäet, jotka ovat nousseet vedenpinnasta ensimmäisinä. Pitkästä menneisyydestä huolimatta Haukilahden alue on upea ja nykyaikainen – maustettuna ripauksella historiaa. Haukilahti on todella luonnonläheinen ympäristö asua.

Haukilahdella on kaksi kauppakeskusta: Länsiviitta ja Sorsakivi. Niistä löytyy päivittäistavarakauppojen lisäksi muiden alojen liikkeitä. Haukilahden nähtävyydessä, vesitornissa, sijaitsee 76 metrin korkeudessa näköalaravintola Haikaranpesä. Haukilahden upeat puitteet mahdollistavat erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Perheen nuoremmille löytyy paikallinen juniorijalkapalloseura ja useampikin kenttä, missä voi harrastaa. Haukilahteen on rakennettu vajaan kilometrin pituinen pururatakin. Alue on kuitenkin kuuluisin pitkästä rantaviivastaan ja sen monista uimarannoista, joilla voi talvisin muun muassa harrastaa avantouintia ja kesäisin surffausta. Kesällä on myös mahdollista harrastaa lentopalloa, mikäli auringonotto alkaa puuduttaa.

Lue lisää

Katso myös koko Espoo asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Haukilahti, Espoo

Neliöhinta
4623 €/m²
Espoo: 5 220 €/m²
Markkinointiaika
47 vrk
Espoo: 49 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Haukilahti, Espoo

Postinumeroalueella 02170, johon Haukilahti kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 88.8 m².

59 % kerrostaloasuntoja41 % pientaloasuntoja
70 % omistusasujia30 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 02170. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
Talouksien keskikoko
2.1
Lapsiperheitä
24 %
Keski-ikä
44 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.