View of Tapiola, Espoo

Asuinalueena Tapiola, Espoo

Onko haaveissasi asunto alueelta Tapiola, Espoo? Tutustu alueeseen

Tapiolan kaupunginosa sijaitsee Espoossa, Haukilahden, Niittykummun, Otaniemen, Westendin ja Pohjois-Tapiolan naapurissa. Alun perin Tapiola on rakennettu puutarhakaupungiksi ja sen luonnonmukaisuus näkyy vielä tänäkin päivänä vehreinä nurmialueina sekä runsaina ulkoilumahdollisuuksina.

Tapiola asuinalueena

Tapiolan asutus koostuu lähinnä kerrostaloista, jotka ovat peräisin 1950- ja 1960-luvuilta. Tällä hetkellä aluetta peruskorjataan ja nuorennetaan. Tapiola on täydellinen yhdistelmä kaupunkia ja luontoa, ja sopii näin ollen nuorille aikuisille sekä lapsiperheille, vanhempia asukkaita unohtamatta.

Millaista on asua Tapiolassa Espoossa?

Tapiolan keskustassa on kattavasti palveluita kuten kaksi ostoskeskusta, julkisen sektorin palvelut, kuten Tapiolan terveysasema, sekä monipuoliset vapaa-ajan mahdollisuudet. Alueella sijaitsee esimerkiksi Aarne Ervin suunnittelema Tapiolan uimahalli ulkoaltaineen sekä Espoon kulttuurikeskus. Tapiolaa pidetään valtakunnallisesti merkittävänä kulttuuriympäristönä. Tapiolan alueella on myös kattavat liikenneyhteydet ja lisäksi alueelle kulkee Länsimetro, joka parantaa alueen liikenneyhteyksiä entisestään.

Lue lisää

Katso myös koko Espoo asuinalueena

Tapiola, Espoo: 543 myytävää asuntoa

Asuntojen hinnat alueella Tapiola, Espoo

Neliöhinta
7567 €/m²
Espoo: 5 258 €/m²
Markkinointiaika
78 vrk
Espoo: 91 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Tapiola, Espoo

Postinumeroalueella 02100, johon Tapiola kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 62.8 m².

93 % kerrostaloasuntoja7 % pientaloasuntoja
52 % omistusasujia48 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 02100. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/media/236e2d375701822ec9f5.jpg
Talouksien keskikoko
1.7
Lapsiperheitä
13 %
Keski-ikä
45 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.