View of Tapiola, Espoo

Asuinalueena Tapiola, Espoo

Onko haaveissasi asunto alueelta Tapiola, Espoo? Tutustu alueeseen

Tapiolan kaupunginosa sijaitsee Espoossa, Haukilahden, Niittykummun, Otaniemen, Westendin ja Pohjois-Tapiolan naapurissa. Alun perin Tapiola on rakennettu puutarhakaupungiksi ja sen luonnonmukaisuus näkyy vielä tänäkin päivänä vehreinä nurmialueina sekä runsaina ulkoilumahdollisuuksina.

Tapiola asuinalueena

Tapiolan asutus koostuu lähinnä kerrostaloista, jotka ovat peräisin 1950- ja 1960-luvuilta. Tällä hetkellä aluetta peruskorjataan ja nuorennetaan. Tapiola on täydellinen yhdistelmä kaupunkia ja luontoa, ja sopii näin ollen nuorille aikuisille sekä lapsiperheille, vanhempia asukkaita unohtamatta.

Millaista on asua Tapiolassa Espoossa?

Tapiolan keskustassa on kattavasti palveluita kuten kaksi ostoskeskusta, julkisen sektorin palvelut, kuten Tapiolan terveysasema, sekä monipuoliset vapaa-ajan mahdollisuudet. Alueella sijaitsee esimerkiksi Aarne Ervin suunnittelema Tapiolan uimahalli ulkoaltaineen sekä Espoon kulttuurikeskus. Tapiolaa pidetään valtakunnallisesti merkittävänä kulttuuriympäristönä. Tapiolan alueella on myös kattavat liikenneyhteydet ja lisäksi alueelle kulkee Länsimetro, joka parantaa alueen liikenneyhteyksiä entisestään.

Lue lisääkeyboard_arrow_down

Katso myös koko Espoo asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Tapiola, Espoo

euro_symbolNeliöhinta
6970 €/m² arrow_upward
Espoo: 4 776 €/m²
scheduleMarkkinointiaika
26 vrk arrow_downward
Espoo: 52 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Tapiola, Espoo

Postinumeroalueella 02100, johon Tapiola kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 64.8 m².

91 % kerrostaloasuntoja9 % pientaloasuntoja
55 % omistusasujia45 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 02100. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 5.4.2018 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
peopleTalouksien keskikoko
1.7
child_friendlyLapsiperheitä
13 %
personKeski-ikä
45 v

Pyydä asuntolainatarjous

Oletko ostamassa asuntoa ja tarvitset asuntolainaa tai haluatko kilpailuttaa nykyisen asuntolainasi? Etuovi.comin lainalaskurilla saat kätevästi samalla kertaa lainatarjouksen usealta pankilta.