View of Westend, Espoo

Asuinalueena Westend, Espoo

Onko haaveissasi asunto alueelta Westend, Espoo? Tutustu alueeseen

Etelä-Espoossa oleva Westend on meren rannalla sijaitseva kaupunginosa. Westend sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Helsingin keskustasta ja kilometrin päästä Tapiolasta. Se on hyvin maineikas ja arvostettu kaupunginosa.

Westend asuinalueena

Westendin asunnot ovat pitkälti pientaloja ja alueen rakennuksista yli puolet onkin omakotitaloja. Aluetta on uudistettu kunnioittaen alkuperäistä kaavaa. Westendin edustalla olevaan kolmeen saareen: Tvijälpiin, Varsasaareen ja Småholmiin, ollaan suunnittelemassa tuhannelle asukkaalle asuntoja. Westendin alue on maineensa arvoinen ja kantaa sitä ylpeästi.

Millaista on asua Westendissä Espoossa?

Westendistä löytyy päivittäiset peruspalvelut. Alueella on lähikauppa, sekä lapsille päiväkoteja ja koulu. Palveluihin kuuluu myös kirjasto. Alueen naapurikaupunginosasta Tapiolasta löytyy niin korkeatasoiset ostospaikat kuin terveys-, liikunta- ja kulttuuripalvelut.

Meren rannalla sijaitsevassa Westendissä on useita uimarantoja, sekä upeat maastot ulkoilla. Westendistä oli myös tennishalli, jota pidettiin vuoden 1952 Helsingin olympialaisten miekkailun kisapaikkana. Alueella toimii myös Westend sailors, joka on vene- ja pursiseura.

Westendistä pääset nopeasti Tapiolan bussiterminaalilta Helsingin keskustaan vain kymmenessä minuutissa. Metroyhteys Tapiolasta Helsinkiin helpottaa liikkumista entisestään.

Lue lisää

Katso myös koko Espoo asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Westend, Espoo

Neliöhinta
9489 €/m²
Espoo: 5 535 €/m²
Markkinointiaika
27 vrk
Espoo: 73 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Westend, Espoo

Postinumeroalueella 02160, johon Westend kuuluu, yleisin asumistyyppi on pientalo ja asuntojen keskikoko on 128.5 m².

33 % kerrostaloasuntoja67 % pientaloasuntoja
88 % omistusasujia13 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 02160. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
Talouksien keskikoko
2.5
Lapsiperheitä
33 %
Keski-ikä
43 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.