View of Arabianranta, Helsinki

Asuinalueena Arabianranta, Helsinki

Onko haaveissasi asunto alueelta Arabianranta, Helsinki? Tutustu alueeseen

Arabianranta on asuinalue Helsingin itäisessä kantakaupungissa Vallilan ja Kumpulan vieressä. Alueella sijaitsee myös Arabian vanhan posliinitehtaan rakennus, joka on nykyisin jo otettu muuhun käyttöön.

Arabianranta asuinalueena

Asuinpaikkana Arabia tarjoaa monia eri vaihtoehtoja ja vastakohtia. Arabianrannan alueella kohtaavat uusi ja vanha rakennustyyli, sekä luonto ja urbaani kaupunki. Alueella on erilaisten asumismahdollisuuksien lisäksi teollisuutta ja usean eri oppilaitoksen yhteenliittymä.

Asuinalueena Arabianrannasta löytyy asumisen eri malleja. On uusloftia ja ”kaupunkivillaa”, asumismahdollisuuksia sekä koteja eri erityisryhmille ja apua tarvitseville.

Millaista on asua Arabianrannassa Helsingissä?

Arabianrannalle yhteisiä piirteitä ovat kokeilevuus ja uskallus sekä yhteisöllisyys. Yhteisöllisyys Arabianrannassa korostuu esimerkiksi yhteisten piha-alueiden myötä. Koteja Arabianrannasta löytyy niin yksinasuville kuin perheillekin. Alueella on hyvä julkinen liikenne ja matkan Arabianrannasta Helsingin keskustaan taittaa noin vartissa.

Lue lisää

Katso myös koko Helsinki asuinalueena

Arabianranta, Helsinki: 98 myytävää asuntoa

Asuntojen hinnat alueella Arabianranta, Helsinki

Neliöhinta
7223 €/m²
Helsinki: 6 057 €/m²
Markkinointiaika
79 vrk
Helsinki: 90 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Arabianranta, Helsinki

Postinumeroalueella 00560, johon Arabianranta kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 60.1 m².

94 % kerrostaloasuntoja6 % pientaloasuntoja
41 % omistusasujia59 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 00560. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/media/236e2d375701822ec9f5.jpg
Talouksien keskikoko
1.9
Lapsiperheitä
20 %
Keski-ikä
38 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.