View of Kalasatama, Helsinki

Asuinalueena Kalasatama, Helsinki

Onko haaveissasi asunto alueelta Kalasatama, Helsinki? Tutustu alueeseen

Kalasatama on vihreästi fiksumpi – ja fiksusti vihreämpi. Uusi, merellinen asuinalue rakentuu parhaalle paikalle Helsingin kantakaupungin kainaloon ja on kokoluokkansa puolesta vuosikymmenen merkittävin työmaa koko maassa.

Kalasatama asuinalueena

Kalasataman rakentaminen alkoi vuonna 2011 ja jatkuu aina 2030-luvulle, johon mennessä alue on koti 20 000 ihmiselle ja 8 000 ihmistä tulee alueelle päivittäin töihin. Kalasataman sosiaalinen ekosysteemi rakentuu sekin vauhdilla: konstailematon kulmakunta on pilotti myös uudenlaiselle yhteisöllisyydelle ja rikkaalle kaupunkikulttuurille.

Kalasatamaan tulee Suomen mittakaavassa ennennäkemättömän korkeita torneja, kelluvia asuntoja ja ekologisesti kestävää asumista – sekä viheralueita ja kilometreittäin komeaa rantapromenadia. Alue tarjoaa elämänmakuisen mallin niin asumiselle, työnteolle kuin hauskanpidollekin.

Millaista on asua Kalasatamassa Helsingissä?

Kalasatama on älykkään kaupunkirakentamisen mallialue, jossa opetellaan huomispäivän elämänmenoa jo tänään: muutoksen moottoreina toimivat avoimen datan sovellukset ja ennakkoluulottomat pilottiprojektit. Kalasatamasta Helsingin keskustaan pääsee metrolla hetkessä ja tarjolla on myös useita eri bussilinjoja.
Kalasatama – klassikko jo syntyessään!

Lue lisää

Katso myös koko Helsinki asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Kalasatama, Helsinki

Neliöhinta
9619 €/m²
Helsinki: 6 548 €/m²
Markkinointiaika
44 vrk
Helsinki: 32 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Kalasatama, Helsinki

Postinumeroalueella 00580, johon Kalasatama kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 56.6 m².

99 % kerrostaloasuntoja1 % pientaloasuntoja
34 % omistusasujia66 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 00580. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
Talouksien keskikoko
1.8
Lapsiperheitä
17 %
Keski-ikä
37 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.