View of Katajanokka, Helsinki

Asuinalueena Katajanokka, Helsinki

Onko haaveissasi asunto alueelta Katajanokka, Helsinki? Tutustu alueeseen

Helsingin kantakaupungin itäreunalla sijaitseva Katajanokan alue on itseasiassa oma pieni saarensa täynnä upeita rakennuksia. Katajanokan läheisiä kaupunginosia ovat muun muassa Kruununhaka ja Ullanlinna.

Katajanokka asuinalueena

Katajanokan asuntotarjonta koostuu upeista ja charmikkaista rakennuksista. Alueella itseasiassa sijaitsee edelleen useita kokonaisia 1900-luvun alussa rakennettuja jugend-tyylisiä kortteleita. Asuntokanta on suurimmaksi osaksi kerrostaloasuntoja, joista osa on uudempia ja osa vanhempia. Jugend-tyylin lisäksi alueelta löytyy myös muutamia modernia tyyliä edustavia rakennuksia, kuten Alvar Aallon suunnittelema nykyinen Stora Enson pääkonttori.

Millaista on asua Katajanokalla Helsingissä?

Katajanokan asukkaat saavat nauttia useista kaupungin nähtävyyksistä, sillä alueella sijaitsee muun muassa upea Uspenskin katedraali, merikylpylä Allas Sea Pool ja SkyWheel-maailmanpyörä. Katajanokalta on lyhyt matka Helsingin keskustaan, mutta tarvittavat palvelut ja kaupat löytyvät myös omalta alueelta. Verheyttä kaipaaville alueelta löytyy Tove Janssonin puisto, sekä hieman pienempi Linnanpuisto.

Lue lisää

Katso myös koko Helsinki asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Katajanokka, Helsinki

Neliöhinta
9141 €/m²
Helsinki: 6 169 €/m²
Markkinointiaika
67 vrk
Helsinki: 25 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Katajanokka, Helsinki

Postinumeroalueella 00160, johon Katajanokka kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 77.4 m².

100 % kerrostaloasuntoja0 % pientaloasuntoja
55 % omistusasujia45 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 00160. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
Talouksien keskikoko
1.9
Lapsiperheitä
18 %
Keski-ikä
44 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.