View of Kontula, Helsinki

Asuinalueena Kontula, Helsinki

Onko haaveissasi asunto alueelta Kontula, Helsinki? Tutustu alueeseen

Helsingin Kontula on yksi pääkaupunkiseudun ja koko Suomen suurimpia lähiöitä 13 000 asukkaan voimin. Kontula onkin voittanut vuonna 2006 vuoden kaupunginosa- tittelin.

Kontula asuinalueena

Alun perin Kontula rakennettiin asuntopulan takia, ja sieltä löytyykin myös suurempia perheasuntoja helpommin kuin Helsingin keskustasta. Helsingin suuren asuntotarpeen aikaan 1960- ja 1970-luvuilla Kontulasta rakennettiin kerrostalopainotteinen lähiö. Noin 80 % alueen rakennuksista on kerrostaloja. Alueelta löytyy myös vanhempia pientaloja sekä 1900-luvun lopun pienkerrostaloja ja rivitaloja. Joitakin rakennuksia Kontulaan on rakennettu myös 2000-luvun alussa.

Kontula on lämminhenkinen lähiö Helsingin keskustan läheisyydessä. Kontulaa on kovaa vauhtia uudistettu ja päivitetty ulkonäöllisesti. Siellä onkin myynnissä hyvällä maulla remontoituja kerrostaloasuntoja. Tämä alue sopii hyvin nuorille aktiivisille aikuisille monipuolisen harrastustarjonnankin ansiosta. Lapsiperheille tarjonta on myös ihanteellinen.

Millaista on asua Kontulassa Helsingissä?

Kontulan ostoskeskus on Helsingin viidenneksi suurin. Sen alueella toimii 85 yrittäjää. Ostoskeskuksesta löytyvät päivittäistavarakaupat sekä mm. pankki, posti ja apteekki. Ostoskeskukseen on rakennettu myös nuorisotilat viihtyvyyden lisäämiseksi. Keskuksen alueella on myös julkisia palveluita kuten kirjasto ja terveysasema. Kontulasta on hyvät metroyhteydet.

Kontulan asuinalueilla on tasaisesti puistoja. Suosituin ja kuuluisin niistä on Kelkkapuisto, lempinimeltään Kessan mäki. Kelkkapuisto toimii talvisin nimensä mukaan kelkkalaskemiseen ja kesäisin siellä on käytössä rullalautailurampit. Kontulasta löytyy myös koiran omistajille erilaisia harrastusmahdollisuuksia, ratagolfia ja Helsingin suurin sisäskeittihalli

Lue lisääkeyboard_arrow_down

Katso myös koko Helsinki asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Kontula, Helsinki

euro_symbolNeliöhinta
2360 €/m² arrow_downward
Helsinki: 5 968 €/m²
scheduleMarkkinointiaika
37 vrk arrow_upward
Helsinki: 29 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Kontula, Helsinki

Postinumeroalueella 00940, johon Kontula kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 64.6 m².

89 % kerrostaloasuntoja11 % pientaloasuntoja
34 % omistusasujia66 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 00940. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 5.4.2018 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
peopleTalouksien keskikoko
2
child_friendlyLapsiperheitä
22 %
personKeski-ikä
41 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.