View of Kruunuvuorenranta, Helsinki

Asuinalueena Kruunuvuorenranta, Helsinki

Onko haaveissasi asunto alueelta Kruunuvuorenranta, Helsinki? Tutustu alueeseen

Kruunuvuorenrannan asuinalue rakentuu Helsingin Laajasalon läntiseen osaan. Alueelle on tarkoituksena rakentaa koti 13000 ihmiselle. Kruunuvuorenrannan aikaisempi nimi on ollut Tahvonlahti.

Kruunuvuorenranta asuinalueena


Kruunuvuorenrannan asuinalue rakentuu kantakaupunkia vastapäätä, Kruunuvuorenselän itärannalle. Alueen asukkaat saavat nauttia näköaloista esimerkiksi Katajanokan ja Korkeasaaren suuntaan. Kruunuvuorenrannan asunnot rakennetaan ympäristöä ja maan muotoja kunnioittaen ja osa ratkaisuista on jopa hieman kokeilevia, kuten kelluvat asunnot, loft-talo ja kolmikerroksiset kaupunkivillat. Alueelle on kaavoitettuna useita erilaisia asuntoja ja asuntotyyppejä pientaloista tornitaloihin. Aikaisemmin Kruunuvuorenranta on ollut huvila-aluetta, joista vanhimmat jo mahdollisesti 1800-luvulta. Helsingin kaupungilla ja Museovirastolla on suunnitelmissa suojella edes osaa näistä huviloista.

Millaista on asua Kruunuvuorenrannassa?

Kruunuvuorenranta on merenläheinen asuinalue. Alueella on useampi luonnonsuojelualue, luontopolkuja ja pitkä rantaviiva. Luonnonläheisyydestä huolimatta Kruunuvuorenrannasta löytyy kuitenkin kaupunkimaisia piirteitä, sillä alueelle tulee rakentumaan tarvittavia kauppoja ja julkisia liikenneyhteyksiä tulee olemaan useaan eri suuntaan. Kruunuvuorenrannan ja kantakaupungin välille on suunnitteilla Kruunusillat-niminen hanke, joka koostuu kolmesta sillasta. Siltojen välinen yhteys tulee kulkemaan Hakaniemen, Korkeasaaren ja Sompasaaren kautta Helsingin keskustaan. Sillat on tarkoitettu jalankulkijoille, pyöräilijöille ja pikaratikoille.

Lue lisääkeyboard_arrow_down

Katso myös koko Helsinki asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Kruunuvuorenranta, Helsinki

euro_symbolNeliöhinta
5485 €/m² arrow_downward
Helsinki: 5 968 €/m²
scheduleMarkkinointiaika
234 vrk arrow_upward
Helsinki: 29 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Kruunuvuorenranta, Helsinki

Postinumeroalueella 00590, johon Kruunuvuorenranta kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 75.6 m².

65 % kerrostaloasuntoja35 % pientaloasuntoja
52 % omistusasujia48 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 00590. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 5.4.2018 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
peopleTalouksien keskikoko
2.1
child_friendlyLapsiperheitä
24 %
personKeski-ikä
40 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.