View of Munkkiniemi, Helsinki

Asuinalueena Munkkiniemi, Helsinki

Onko haaveissasi asunto alueelta Munkkiniemi, Helsinki? Tutustu alueeseen

Munkkiniemi, Vanha Munkkiniemi tai tuttavallisemmin Munkka sijaitsee Helsingin keskustan ulkopuolella, mutta tuntuu kantakaupungin jatkeelta. Munkkiniemi on alueena arvostettu ja sitä pidetään hyvätuloisten alueena.

Munkkiniemi asuinalueena

Munkkiniemen asunnot ovat pääosin 1930-luvulta. Munkkiniemestä löytyy eri asumismahdollisuuksia sekä kerrostaloista että rivitaloista ja alueelle rakennetaan jatkuvasti uutta asutusta. Eliel Saarinen ja Alvar Aalto ovat tehneet osansa Munkkiniemen alueen ja rakennusten suunnittelemisessa

Millaista on asua Munkkiniemessä Helsingissä?

Munkkiniemen asukkaat arvostavat Munkkiniemen palveluita. Kahvilat, koulut ja päiväkodit löytyvät läheltä ja pienen matkan päässä sijaitsee myös Munkkivuoren ostoskeskus.

Vehreä Munkkiniemi on tunnettu Kalastajatorpasta. Valtiovieraiden lisäksi myös Munkkiniemen asukkaat pääsevät nauttimaan merestä, uimarannat ovat lähellä sekä hyvät ulkoilumahdollisuudet houkuttelevat nauttimaan Munkkiniemen kauneudesta. Yksi Munkkiniemen alueen valteista on myös toimiva raitiovaunuyhteys.

Lue lisää

Katso myös koko Helsinki asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Munkkiniemi, Helsinki

Neliöhinta
7333 €/m²
Helsinki: 6 521 €/m²
Markkinointiaika
14 vrk
Helsinki: 35 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Munkkiniemi, Helsinki

Postinumeroalueella 00330, johon Munkkiniemi kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 70.4 m².

95 % kerrostaloasuntoja5 % pientaloasuntoja
54 % omistusasujia46 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 00330. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
Talouksien keskikoko
1.8
Lapsiperheitä
18 %
Keski-ikä
44 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.