View of Myllypuro, Helsinki

Asuinalueena Myllypuro, Helsinki

Onko haaveissasi asunto alueelta Myllypuro, Helsinki? Tutustu alueeseen

Myllypuro sijaitsee Vartiokylän kaupunginosassa Itä-Helsingissä. Myllypuro on lyhyen matkan päässä esimerkiksi Kontulasta ja Itäkeskuksen kauppakeskus Itiksestä. Myllypuron aluetta on ruvettu uudistamaan ja 1960-luvun esikaupunki täydentyy uusilla rakennuksilla.

Myllypuro asuinalueena

Myllypuron rakennuskanta koostuu eri vuosikymmenillä rakennetuista taloista. Myllypurossa on vanha kerrostaloalue, jonka viereen on ruvettu rakentamaan uusia pientaloalueita. Myös vanhempi 1960-luvulla rakennettu kerrostaloalue on peruskorjattu. Eteläiseen Myllypuroon on valmistumassa puinen kaupunkikylä. Puu-Myllypuron alue koostuu kaupunkimaisista kaduista, joita reunustaa puiset pientalot. Asunnot on rakennettu asukkaiden yhteisöllisyyttä korostaen.

Millaista on asua Myllypurossa?

Myllypuro tarjoaa asukkailleen mahdollisuuden urbaaniin asumiseen. Alueen keskustassa on mahdollista asua liikekeskuksen yläpuolella. Urbaanin asumisen lisäksi Myllypurossa on hyvät liikuntamahdollisuudet, sillä alueella on useita liikuntahalleja ja ulkoliikuntapaikkoja. Myllypuron keskustasta kulkeva metro kuljettaa hetkessä Helsingin keskustaan tai muihin seudun kauppakeskuksiin. Koulutusta Myllypurossa tarjoavat laajennettu Myllypuron peruskoulu ja uusi Metropolian ammattikorkeakoulun kampus. Alueelle on myös rakenteilla suuri päiväkoti.

Lue lisää

Katso myös koko Helsinki asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Myllypuro, Helsinki

Neliöhinta
3556 €/m²
Helsinki: 5 790 €/m²
Markkinointiaika
7 vrk
Helsinki: 18 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Myllypuro, Helsinki

Postinumeroalueella 00920, johon Myllypuro kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 70 m².

75 % kerrostaloasuntoja25 % pientaloasuntoja
41 % omistusasujia59 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 00920. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
Talouksien keskikoko
2.1
Lapsiperheitä
24 %
Keski-ikä
41 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.