View of Oulunkylä, Helsinki

Asuinalueena Oulunkylä, Helsinki

Onko haaveissasi asunto alueelta Oulunkylä, Helsinki? Tutustu alueeseen

Oulunkylä, Helsingin 28. kaupunginosa, sijaitsee Pohjois-Helsingissä, noin kuuden kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Kaupunginosaan kuuluvat Oulunkylän ja Maunulan peruspiirit. Oulunkylän naapurikaupunginosia ovat mm. Pasila, Käpylä sekä Haaga.

Oulunkylä asuinalueena

Oulunkylässä on sekä kerros- että pientaloalueita. Pirkkola ja Veräjämäki ovat Oulunkylän rivi- ja omakotitaloalueita, kun taas Veräjälaakso koostuu pitkälti kerrostaloista. Kaupunginosasta löytyy myös vanhoja puuhuviloita. Tiettävästi Oulunkylän vanhin säilynyt asuinrakennus, Månsaksen tilan päärakennus, on peräisin 1790-luvulta. Månsaksen tilasta nimensä on saanut Oulunkylän toiseksi suurin osa-alue Maunula. Asuinrakennusten lisäksi Oulunkylän keskustasta löytyy myös liikerakennuksia.

Kiinnostaisiko pesämunan kasvattaminen asumisoikeusasunnossa? Oulunkylästä löytyy paljon asumisoikeusasuntoja, mikäli sellaisesta haaveilet.

Millaista on asua Oulunkylässä Helsingissä?

Keskellä Oulunkylää sijaitsee Ogelin liikekeskus, jossa voit hoitaa ostokset ja pankkiasiat. Keskustasta löydät myös terveysaseman sekä kirjaston. Oulunkylässä on laajat ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet. Oulunkylästä ja sen lähiympäristöstä löytyykin kaksi liikuntapuistoa, joissa voit harrastaa liikuntaa ja ulkoilua monessa eri muodossa. Urheilukentän lisäksi Oulunkylän liikuntapuistossa sijaitsee esimerkiksi jäähalli sekä lenkkeilijöille pururata. Oulunkylässä on myös hyvät liikenneyhteydet niin joukkoliikenteen, yksityisautoilun kuin kevyen liikenteenkin osalta.

Lue lisää

Katso myös koko Helsinki asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Oulunkylä, Helsinki

Neliöhinta
6400 €/m²
Helsinki: 6 455 €/m²
Markkinointiaika
42 vrk
Helsinki: 27 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Oulunkylä, Helsinki

Postinumeroalueella 00640, johon Oulunkylä kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 67.8 m².

80 % kerrostaloasuntoja20 % pientaloasuntoja
54 % omistusasujia46 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 00640. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
Talouksien keskikoko
1.9
Lapsiperheitä
21 %
Keski-ikä
41 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.