View of Pasila, Helsinki

Asuinalueena Pasila, Helsinki

Onko haaveissasi asunto alueelta Pasila, Helsinki? Tutustu alueeseen

Hyvien liikenneyhteyksien Pasila sijaitsee Helsingissä lähellä keskustaa ja sen viereisiä kaupunginosia ovat Alppila ja Käpylä. Matka Pasilasta Helsingin keskustaan taittuu nopeasti vaikkapa junalla.

Pasila asuinalueena

Pasilan alue jaetaan usein Itä-Pasilaan ja Länsi-Pasilaan. Itä-Pasilassa rakennukset ovat massiivisia ja rakennusvaiheessa on keskitytty mahdollisimman helppoon liikkumiseen, jonka takia jalankulku ja muu liikenne kulkevat eri tasoissa. Länsi-Pasilassa rakennuskanta ei ole niin massiivista kuin idässä ja rakennuksetkin ovat yhteneväisempiä ulkomuodoltaan. Pasilasta löytyy kaiken kokoisia asuntoja eri tarpeisiin ja alueelle rakennetaan jatkuvasti lisää.

Millaista on asua Pasilassa Helsingissä?

Pasilan asukkailla on loistavat liikenneyhteydet käytössään, sillä kulkeehan päärata alueen läpi. Lisäksi alueelta kulkeminen vaikkapa Helsingin keskustaan onnistuu esimerkiksi bussilla tai raitiovaunulla.

Pasilassa on valmiiksi jo loistavat palvelut ja urheilumahdollisuudet, mutta alueelle on silti rakenteilla useamman korttelin kattava kokonaisuus Tripla, johon on tulossa kauppakeskuksen lisäksi myös asuntoja, hotelleja, toimistoja ja pysäköintilaitos.

Lue lisää

Katso myös koko Helsinki asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Pasila, Helsinki

Neliöhinta
6229 €/m²
Helsinki: 6 548 €/m²
Markkinointiaika
75 vrk
Helsinki: 32 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Pasila, Helsinki

Postinumeroalueella 00240, johon Pasila kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 60.9 m².

100 % kerrostaloasuntoja0 % pientaloasuntoja
41 % omistusasujia59 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 00240. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
Talouksien keskikoko
1.8
Lapsiperheitä
14 %
Keski-ikä
42 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.