View of Töölö, Helsinki

Asuinalueena Töölö, Helsinki

Onko haaveissasi asunto alueelta Töölö, Helsinki? Tutustu alueeseen

Töölön kaupunginosa sijaitsee Helsingin kantakaupungin luoteisosassa. Töölö jakaantuu Helsingin ydinkeskustaa lähellä olevaan Etu-Töölöön ja kauempana pohjoisessa sijaitsevaan Taka-Töölöön. Etu- ja Taka-Töölön erottaa Hesperian esplanadi eli Eteläisen ja Pohjoisen Hesperiankadun välinen puistovyöhyke.

Töölö asuinalueena

Töölön asuntotarjonnassa korostuvat ennen 1960-lukua rakennetut kerrostalot. Taka-Töölön yksiöt, kaksiot ja kolmiot ovat haluttuja asuntoja Helsingin ydinkeskustan läheisyyden ja hyvien liikenneyhteyksien vuoksi. Alueelta löytyy myös isompia perheasuntoja sekä vanhojen talojen vinteille rakennettuja yksilöllisiä ullakkoasuntoja.

Etu-Töölön kaupunginosa rakennettiin 1910-1930-luvuilla tiiviiksi, arkkitehtuuriltaan yhtenäiseksi alueeksi, jolle ovat ominaisia korkeiden rakennusmassojen ympäröimät umpikorttelit. Hyviä esimerkkejä Etu-Töölölle tyypillisistä yhtenäisistä katunäymistä ovat Museokatu, Runeberginkatu, Hesperiankadut, Caloniuksenkatu, Väinämöidenkatu, Sammonkatu ja Tunturikatu. Rakennustyyleissä lomittuvat myöhäisjugend, klassismi sekä funktionalismi. Alueen tunnetuimpia rakennuksia ovat Eduskuntatalo, Kansallismuseo, Temppeliaukion kirkko, Musiikkitalo sekä Finlandiatalo. Etu-Töölö rakennettiin alun perin keskiluokkaiseksi asuinalueeksi, mitä se on edelleenkin. Alueen asuntotarjonnassa korostuvat suuret, 4-6 huoneen arvokkaat kerrostalohuoneistot. Haluttuja ovat myös Etu-Töölön yksiöt, kaksiot ja vanhojen kivitalojen vinteille rakennetut modernit ullakkoasunnot.

Millaista on asua Töölössä Helsingissä?

Töölön kaupunginosa on tunnettu kuuluisista rakennuksistaan ja kirkoistaan ja siellä sijaitsee myös kolme korkeakoulua: Sibelius-Akatemia, Kauppakorkeakoulu sekä Svenska Handelshögskolan.

Etu-Töölön naapurialueita ovat Taka-Töölön lisäksi Kamppi, Kluuvi, Lapinlahti, Ruoholahti sekä Lauttasaari. Taka-Töölön aluetta rajaavat Etu-Töölön lisäksi Linjat, Alppila, Länsi-Pasila, Laakso ja Meilahti. Taka-Töölössä on laajoja puistoalueita, joista tunnetuimpia ovat Eläintarha ja sen etelälaidalla sijaitseva Talvipuutarha, Töölöönlahden rannalla sijaitseva Hesperian puisto sekä turistibussien vakiokohde, Sibeliuksen puisto monumentteineen. Alueen kuuluisimpia rakennuksia ovat Helsingin Olympiastadion ja Suomen Kansallisooppera. Olympiastadionin lisäksi Uimastadion, Kisahalli, Eläintarhan urheilukenttä sekä jäähalli tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet liikuntaan ja urheiluun.

Lue lisää

Katso myös koko Helsinki asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Töölö, Helsinki

Neliöhinta
8476 €/m²
Helsinki: 6 455 €/m²
Markkinointiaika
22 vrk
Helsinki: 27 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Töölö, Helsinki

Postinumeroalueella 00250, johon Töölö kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 53.6 m².

99 % kerrostaloasuntoja1 % pientaloasuntoja
46 % omistusasujia54 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 00250. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
Talouksien keskikoko
1.6
Lapsiperheitä
12 %
Keski-ikä
39 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.