View of Saaristokaupunki, Kuopio

Asuinalueena Saaristokaupunki, Kuopio

Onko haaveissasi asunto alueelta Saaristokaupunki, Kuopio? Tutustu alueeseen

Saaristokaupunki on Kuopion uusinta aluetta kaupungin eteläosassa. Vedenläheisestä Saaristokaupungista on rakentumassa 14 000 asukkaan kaupunginosa vuoteen 2020 mennessä.

Saaristokaupunki asuinalueena

Saaristokaupungista löytyy monipuolinen asuntotarjonta. Alueella on niin omakoti-, rivi- kuin kerrostalojakin. Valtaosa kaupunginosan rakennuksista on pientaloja. Saaristokaupungin osa-alueita ovat Lehtoniemi, Rautaniemi, Savolanniemi sekä Pirttiniemi. Savolanniemi ja Pirttiniemi koostuvat pääosin pientaloista, kun taas vuoden 2010 asuntomessualue Lehtoniemestä löytyy myös kerrostaloja.

Saaristokaupunki on tällä hetkellä lapsiperheiden suosiossa. Etsitkö sinä perheellesi kotia Kuopiosta? Tutustu Saaristokaupungin tarjontaan rannan läheisyydessä.

Millaista on asua Saaristokaupungissa Kuopiossa?

Saaristokaupunki on Kuopion merkittävin ja nopeimmin kasvava asuinalue. Kaupunginosan laajat vihervyöhykkeet, ulkoilureitit sekä vesistön läheisyys houkuttelevat Saaristokaupunkiin. Alue tarjoaa kattavat liikuntamahdollisuudet, sillä Saaristokaupungissa on useita lenkkipolkuja, ja talvisin latuja. Myös Lippumäen liikuntakeskus tarjoaa hienot puitteet urheilun ja liikunnan harrastamiseen. Läheltä Saaristokaupunkia löytyy myös uima- ja jäähalli. Kallaveden rannasta löytyy useita uimarantoja, jotka mahdollistavat virkistäytymisen kesähelteillä. Veneilijöille venesatama avaa suoran yhteyden Kallavedelle.

Alueen palveluiden määrä kasvaa alueen kanssa. Alueelta löytyy kauppoja, päiväkoteja sekä kouluja. Saaristokaupungin hyvä sijainti tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää myös Petosen kaupunginosan palveluita. Petosen keskuksesta löytyvät yksityiset ja julkiset palvelut, kuten terveyskeskus ja kirjasto. Myös Kolmisopen kauppakeskus ja Ikea ovat helposti Saaristokaupungin asukkaiden käytössä.

Lue lisää

Katso myös koko Kuopio asuinalueena

Saaristokaupunki, Kuopio: 368 myytävää asuntoa

Asuntojen hinnat alueella Saaristokaupunki, Kuopio

Neliöhinta
3150 €/m²
Kuopio: 2 959 €/m²
Markkinointiaika
105 vrk
Kuopio: 104 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Saaristokaupunki, Kuopio

Postinumeroalueella 70840, johon Saaristokaupunki kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 84.9 m².

57 % kerrostaloasuntoja43 % pientaloasuntoja
61 % omistusasujia39 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 70840. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/media/236e2d375701822ec9f5.jpg
Talouksien keskikoko
2.2
Lapsiperheitä
32 %
Keski-ikä
35 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.