View of Saaristokaupunki, Kuopio

Asuinalueena Saaristokaupunki, Kuopio

Onko haaveissasi asunto alueelta Saaristokaupunki, Kuopio? Tutustu alueeseen

Saaristokaupunki on Kuopion uusinta aluetta kaupungin eteläosassa. Vedenläheisestä Saaristokaupungista on rakentumassa 14 000 asukkaan kaupunginosa vuoteen 2020 mennessä.

Saaristokaupunki asuinalueena

Saaristokaupungista löytyy monipuolinen asuntotarjonta. Alueella on niin omakoti-, rivi- kuin kerrostalojakin. Valtaosa kaupunginosan rakennuksista on pientaloja. Saaristokaupungin osa-alueita ovat Lehtoniemi, Rautaniemi, Savolanniemi sekä Pirttiniemi. Savolanniemi ja Pirttiniemi koostuvat pääosin pientaloista, kun taas vuoden 2010 asuntomessualue Lehtoniemestä löytyy myös kerrostaloja.

Saaristokaupunki on tällä hetkellä lapsiperheiden suosiossa. Etsitkö sinä perheellesi kotia Kuopiosta? Tutustu Saaristokaupungin tarjontaan rannan läheisyydessä.

Millaista on asua Saaristokaupungissa Kuopiossa?

Saaristokaupunki on Kuopion merkittävin ja nopeimmin kasvava asuinalue. Kaupunginosan laajat vihervyöhykkeet, ulkoilureitit sekä vesistön läheisyys houkuttelevat Saaristokaupunkiin. Alue tarjoaa kattavat liikuntamahdollisuudet, sillä Saaristokaupungissa on useita lenkkipolkuja, ja talvisin latuja. Myös Lippumäen liikuntakeskus tarjoaa hienot puitteet urheilun ja liikunnan harrastamiseen. Läheltä Saaristokaupunkia löytyy myös uima- ja jäähalli. Kallaveden rannasta löytyy useita uimarantoja, jotka mahdollistavat virkistäytymisen kesähelteillä. Veneilijöille venesatama avaa suoran yhteyden Kallavedelle.

Alueen palveluiden määrä kasvaa alueen kanssa. Alueelta löytyy kauppoja, päiväkoteja sekä kouluja. Saaristokaupungin hyvä sijainti tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää myös Petosen kaupunginosan palveluita. Petosen keskuksesta löytyvät yksityiset ja julkiset palvelut, kuten terveyskeskus ja kirjasto. Myös Kolmisopen kauppakeskus ja Ikea ovat helposti Saaristokaupungin asukkaiden käytössä.

Lue lisääkeyboard_arrow_down

Katso myös koko Kuopio asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Saaristokaupunki, Kuopio

euro_symbolNeliöhinta
2710 €/m² arrow_upward
Kuopio: 2 619 €/m²
scheduleMarkkinointiaika
204 vrk arrow_upward
Kuopio: 113 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Saaristokaupunki, Kuopio

Postinumeroalueella 70840, johon Saaristokaupunki kuuluu, yleisin asumistyyppi on pientalo ja asuntojen keskikoko on 92 m².

50 % kerrostaloasuntoja50 % pientaloasuntoja
67 % omistusasujia33 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 70840. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 5.4.2018 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
peopleTalouksien keskikoko
2.5
child_friendlyLapsiperheitä
39 %
personKeski-ikä
33 v

Pyydä asuntolainatarjous

Oletko ostamassa asuntoa ja tarvitset asuntolainaa tai haluatko kilpailuttaa nykyisen asuntolainasi? Etuovi.comin lainalaskurilla saat kätevästi samalla kertaa lainatarjouksen usealta pankilta.